Brownies maken – Hét recept voor de meest smeuïge brownies ever (in kerststijl!)

11 december 2019
Brownies maken - Hét recept voor de meest smeuïge brownies ever.

Deze brownies zijn een hit bij iedereen! Niet alleen kun je met dit recept de meest smeuïge én dus lekkere brownies ooit maken. Maar in de vorm van een kerstboom zijn ze ook nog eens een lust voor het oog. Ik verklap je het recept en laat zien hoe je deze goddelijke chocoladebom omtovert in super vrolijke kerstbrownies. Leuk voor het kerstdiner op school of om te maken met de kids voor Kerst bij jullie thuis bijvoorbeeld!

Wat heb je nodig om de brownies te maken?

Ingrediënten brownies (bakblik 33x24cm)
  • 350 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram pure chocolade
  • 500 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
Extra ingrediënten kerstbrownies
  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels water
  • groene voedingskleurstof
  • kerst sprinkles (o.a. te koop bij Baktotaal)
  • rietjes

Kleiner bakblik?
Ik heb voor dit recept een vrij groot bakblik gebruikt. Gebruik jij de gangbare brownie-vorm (28x18cm)? Houdt dan de volgende hoeveelheid ingrediënten aan: 225 gram ongezouten roomboter, 225 gram pure chocolade, 325 gram witte basterdsuiker, 150 gram zelfrijzend bakmeel en 3 eieren.

‘Lees ook: Kerstdiner op school – Meer dan 30 simpele én lekkere kersthapjes voor kids.’

De brownies maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje op laag vuur.
  3. Mix ondertussen één voor één de eieren door de suiker en klop het tot een romige massa.
  4. Meng dan rustig de gesmolten chocoladeboter door de massa.
  5. Voeg tot slot het zelfrijzend bakmeel toe en klop dit er ook doorheen.
  6. Dan giet je het brownie beslag in een met bakpapier beklede vorm en bak je hem gaar in zo’n 30 minuten. De bovenkant moet stevig zijn, maar de binnenkant van de brownie nog lekker smeuïg.
  7. Laat de brownie in de vorm afkoelen en daarna kun je hem snijden. De smeuïge brownies zijn het lekkerste nadat ze gebakken zijn!

Kerstbrownies maken

  1. Voor het maken van de kerstbrownies snijd je de brownie in driehoeken. En aan de onderkant schuif je er 1/3 rietje in.
  2. De groene slinger maak je van botercrème. Hiervoor doe je de roomboter, poedersuiker, het water en een aantal druppels voedingskleurstof in een kom en die mix je goed door elkaar.
  3. De slinger kun je het makkelijkste op je brownies maken met een spuitzak.
  4. Daarna bestrooi je de kerstbomen nog met wat vrolijke sprinkles. Je kerstbrownies zijn klaar!
‘Lees ook: Knutselen Kerst – 28 Leuke Kerst knutselideeën voor kids.’

Nog meer lekkere én leuke kerstrecepten?

Je kunt je vast voorstellen dat deze kerstbrownies een absolute hit zijn op het kerstdiner op school! Mocht jij de smeuïge brownies nu ook gaan maken, laat je me dan weten of ze goed gelukt zijn? Dat kan door onder dit blog een reactie achter te laten, of door het eindresultaat met me te delen via Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen.

Voor meer lekkere én toffe kerstrecepten kun je ook heel goed op ons blog terecht. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit blog met meer dan 30 kersthapjes voor het kerstdiner op school. Of doe inspiratie op in dit blog met vrolijke kerstrecepten voor kinderen. Daar moet je haast wel iets lekkers tussen vinden!

De komende tijd verschijnen er op ons YouTube kanaal nog meer kerstrecepten en andere leuke Kerst knutsels voor kids, dus abonneer je vooral ook nog even. Dat is gratis en zo mis je helemaal niks meer van ons!

Brownies maken - Hét recept voor de meest smeuïge brownies ever!
Alternatief voor champagne - 5 Andere top drankjes om mee te proosten
Chocolate bark - Chocolade brokken met rendier & sneeuwpop topping

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Manon 6 februari 2024 at 1:52 pm

    Hoi,
    Super lekkere recept. Heb ik al eerder gemaakt echt verrukkelijk! Alleen nu wil ik het weer maken maar ben even vergeten 180 graden is dat heteluchtoven of boven onder warmte?
    Groetjes!

    • Reply Annemieke 28 februari 2024 at 9:58 pm

      Hoi Manon, 180 graden voor een hete luchtoven. Leuk om te horen dat je dit recept zo lekker vindt! Groetjes, Annemieke

    Laat een reactie achter