11 Super toffe stoepkrijt spelletjes voor kids

2 april 2019
De leukste stoepkrijt spelletjes - Van een levend schilderij maken tot levensgroot Twister.

Het maakt voor mijn kinderen eigenlijk helemaal niks uit of het zomer of winter is. Buiten spelen doen ze toch wel. En stoepkrijten is dan wel één van de favoriete dingen om te doen. Nergens kun je zulke grote tekeningen maken als op de stoep. Maar weet je dat je ook geweldige spelletjes met stoepkrijt kunt doen? Wij hebben de elf allerleukste op een rijtje gezet.

11x Stoepkrijt spelletjes

Stoepkrijt aankleedpop

Trek het lijfje van je kids om met krijt op de stoep, verzamel wat kleding (die toch nog gewassen moet worden!) en laat ze de stoepkrijt versie van zichzelf aankleden.

‘Lees ook: Knutselen zomer – 13 toffe knutselideeën voor in de grote vakantie.’

Stoepkrijt klei

Ken je dit al? Het is klei waarmee je prachtige kunstwerken kunt maken. En als je het een nachtje laat drogen, kun je er daarna mee stoepkrijten. Een grote hit bij ons in huis op dit moment! En het prijsje is ook leuk; €8,95 voor een emmertje vol. Een leuk verjaardagscadeau dus. Kijk hier voor de shop én een kortingscode.

Autoweg van stoepkrijt

Maak samen op de stoep een autoweg of racebaan voor je mini Max Verstappen. Compleet met huizen, parkeerplaatsen of een paddock en start en finish. En laat de kinderen er daarna lekker overheen scheuren met hun auto’s.

Fietsbaan

Heb je nog meer ruimte dan kun je de weg ook levensgroot maken, zodat de kinderen er lekker overheen kunnen fietsen of steppen.

Levend schilderij maken

De leukste stoepkrijt spelletjes - Levend schilderij maken
Afbeelding jongen en raket – Romrodphoto voor Shutterstock.

Laat de kinderen een mooi kunstwerk krijten waarin ze zelf ook een rol kunnen spelen en maak er daarna een foto van. Een leuke herinnering, helemaal als de tekening van de stoep verdwenen is.

‘Lees ook: 12 Wilde waterspelletjes voor in de tuin.’

Speurtocht

kinderen, buiten, spelen, spelletjes, stoepkrijt, krijten, stoepkrijten, hinkelen, weg, racebaan, speurtocht, auto, fiets, aankleden, foto's, twister, kleuren, vormen, roos, schietschijf, midget, golf, zomer, vakantie, zomervakantie, activiteit, dingen, doen, leren, peuter, kleuter, idee, tips

Zet een speurtocht uit in de buurt. Helemaal leuk als er aan het einde van de route een verrassing wacht. Een lekker waterijsje bijvoorbeeld. Mmmm…

Hinkelen

Afbeelding hinkelen – Tatevosian Yana voor Shutterstock.

Weet je nog hoe het moet? Gooi een steentje op het cijfer 1. En spring op één been de hinkelbaan over, van 1 tot en met 10 en weer terug. Alleen op het vakje waar de steen ligt, mag je niet komen. Op de terugweg pak je de steen op, terwijl je nog steeds op één been staat. En terug bij het begin gooi je het steentje in het vakje met het volgende getal. Zo werk je alle cijfers hinkelend af.

‘Lees ook: Knutselen met ijsstokjes: 15 te gekke knutselideeën.’

Twister

Linker voet op rood, rechter hand op geel… Twister is buiten nog veel leuker dan binnen.

Kleuren en vormen race

Dit is een heel leuk spelletje voor peuters die de kleuren en vormen aan het leren zijn. Je tekent verschillende vormen in verschillende kleuren op de stoep. Nu is het de bedoeling dat je peuter van de ene kant naar de andere kant komt door bijvoorbeeld alleen op de gele vormen te staan, of alleen op de cirkels. Jij bepaalt de opdracht. En je peuter mag lekker springen.

Stoepkrijt roos schieten

12 Wilde waterspelletjes voor in de tuin - Lol én verkoeling gegarandeerd!

Dit spelletje eindigt bij ons meestal in een watergevecht! Teken op de grond een roos met stoepkrijt. En laat de deelnemertjes dan om de beurt met een natte spons op de schietschijf mikken. Wie op deze manier de meeste punten verzamelt, die wint. Voor meer leuke water spelletjes kun je hier kijken.

‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 Toffe knutselideeën voor kids.’

Midget golf krijtbaan

Heb je thuis een kinder golfstick en een balletje of een puck? Maak dan je eigen midget golfbaan.

Tip: Het is ook heel leuk om zelf stoepkrijt te maken. In de vorm van ijsjes bijvoorbeeld. Je hebt maar twee ingrediënten nodig. Hier lees je hoe je het doet.

Uitgelichte afbeelding regenboog – Mike Vande Ven Jr voor Shutterstock.

Dino eieren maken - Een super toffe activiteit voor dinosaurus fans
Op zoek naar een binnenspeeltuin? Dit zijn de 15 leukste!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter