Buitenspeelactiviteiten: 40 originele dingen om buiten met de kids te doen

24 juli 2018
Buitenspeel spelletjes: Meer dan 80 originele dingen om buiten met de kids te doen

Hoe vullen jullie de dagen deze zomer? Zes hele weken vakantie… Zeeën van tijd in ieder geval om leuke dingen te doen met de kids. Maar daarvoor moet je dan wel even inspiratie hebben natuurlijk. Nou, die vind je hier hoor, in dit blog! Maar liefst 40 toffe buitenspeelactiviteiten die een gegarandeerd succes zijn bij je kinderen, maar ook heel leuk zijn voor jezelf. Ideeën waarbij je weer even lekker het kind in jezelf kunt zijn en actief mee kunt doen, of waarbij je juist lekker in de zon kunt zitten, terwijl de kids zichzelf vermaken. Het is maar net waar jij zin in hebt. Voor ieder is er wat wils!

Wat voor buitenspeelmoeder ben jij?

Over het algemeen ben ik wel een actieve buitenspeelmoeder. Ik trap graag een balletje mee als de jongens voetballen, ben dol op trampoline springen en ik klim op zijn tijd ook nog wel eens in een boom of laat mezelf van een duin afrollen. Ja, dat kan ongegeneerd als je kinderen hebt. Heerlijk! Maar ik kan er ook enorm van genieten als zij met elkaar spelen en ik even lekker niks doe in het zonnetje op het strand. En wat voor buitenspeelmoeder ben jij?

‘Lees ook: 10 Wilde waterspelletjes – op en top zomervermaak.’

4x een buitenspeelactiviteiten bucketlist

Onze leuke collega Elsbeth – van de Club Van Relaxte Moeders – heeft samen met Bepanthen – van de Beschermende Zalf die ruwe, rode of droge buitenspeelplekjes verzorgt – 4 verschillende buitenspeelactiviteiten bucketlists samengesteld. Voor ieder type moeder één. Daarop vind je per lijst 10 super toffe buitenspeelactiviteiten die je in de zomervakantie af kunt vinken. Er is een bucketlist voor de relaxte, de nostalgische, de culturele en de avontuurlijke buitenspeelmoeder. Ik ben benieuwd in welk type moeder jij jezelf herkent.

Buitenspeelactiviteiten: 40 originele dingen om buiten met de kids te doen

Kijk mij eens de avontuurlijke buitenspeelmoeder uithangen. You Tarzan, me Jane.

Buitenspeelactiviteiten voor de avontuurlijke moeder

Ben jij actief, sportief en zit je niet graag stil? Dan ben je vast een avontuurlijke buitenspeelmoeder. Iemand die het liefst naar een klimbos gaat, waar je nog eerder dan je eigen kroost in de takken hangt. De paden op, de lanen in, dat is jouw motto. Daarom vind je op deze bucketlist buitenspeelactiviteiten zoals ‘een nachtje buiten slapen’, ‘een speurtocht in het donker’ of ‘zoek naar waterdiertjes in slootjes’. Als je zo’n avontuurlijke moeder bent, dan heb je vast al ontdekt dat je de volledige lijst met activiteiten hier kunt downloaden en uitprinten. Afvinken maar!

‘Lees ook: Knutselen met ijsstokjes: 15 te gekke knutselideeën.’

Buitenspeelactiviteiten voor de culturele moeder

Als je liever met je kids naar het theater gaat, een cultureel festival zoals Oeral bezoekt of ze graag in contact brengt met muziek of andere vormen van kunst, dan is de culturele buitenspeelmoeder bucketlist echt iets voor jou. Maak bijvoorbeeld samen een eigen film inclusief storyboard en verkleedkleding, speel toerist in eigen stad of doe een schilder- of graffiti workshop. Deze en alle andere culturele buitenactiviteiten vind je hier.

Buitenspeelactiviteiten voor de nostalgische buitenspeelmoeder

Ben je nog steeds dol op de klassiekers uit je eigen kindertijd? Dan ben je een nostalgische buitenspeelmoeder. Elastieken, landverovertje, boerengolf… En ken je ‘stand in de mand en de bal is voor…’ nog? Dan voel jij je vast en zeker thuis bij de nostalgische bucketlist. Hier downloaden.

Buitenspeelactiviteiten voor de relaxte buitenspeelmoeder

Ben je juist niet zo van het meespelen, maar zit je liever langs de zijlijn? Dan ben je die relaxte buitenspeelmoeder die een speeltuin uitkiest omdat er zo’n heerlijk terrasje naast zit. En lekker afspreekt met andere leuke moeders, zodat de kids zich met elkaar vermaken maar jij ook een leuke middag hebt. Deze activiteiten zijn dan ook helemaal jouw ding.

En? Weet je al welke bucketlist het beste bij jou past? Misschien ben je wel een leuke mix van allemaal, net zoals ik. In dat geval heb je een heleboel inspiratie om uit te putten!

‘Lees ook: 10 Leuke stoepkrijt spelletjes.’

Win een weekendje weg met je leukste buitenspeel foto

Omdat Bepanthen iedereen graag wil stimuleren om deze zomer lekker veel buiten te spelen, hebben ze aan de bucketlist challenge ook nog een toffe winactie verbonden. Wie zijn leukste buitenspeel foto onder de Facebook post van 23 juli achterlaat op de Bepanthen Facebook pagina (dat kan hier) maakt namelijk kans op een weekendje weg met het gezin. Zo heb je gelijk weer een nieuwe vakantie in het vooruitzicht. Hoe leuk! Doe je mee?

Fijne vakantie allemaal!

Buitenspeelactiviteiten: 40 originele dingen om buiten met de kids te doen

Youth has no age. Van een berg zand afrollen kan ongegeneerd als je kinderen hebt.

 

7 Handige terug naar school tips
Bellen blazen met extra fun factor - Een zeepsop spugende draak maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter