Lekker buiten spelen

8 juni 2016
buiten, spelen, spelletjes, activiteiten, tips, uittips, buitenspeeldag, programma, buurt, organiseren, idee, tips, schmink, voetbal, luchtkussen, dingen, doen, peuter, kleuter, kind, woensdagmiddag

Gaan jullie vanmiddag lekker buiten spelen met de kinderen? Het is Buitenspeeldag! Ja, ik dacht ook: ‘Raar!’ Bij ons is het iedere dag Buitenspeeldag. Helemaal met dit weer. Als mijn jongens een dag niet buiten komen, dan vliegen ze tegen de muur op en breken ze hier de tent af. Toch schijnen er ten opzichte van vroeger steeds meer bankplakkertjes bij te komen. Volgens de initiatiefnemers van de dag – Jantje Beton en Nickelodeon (hoe ironisch!) – speelt 1 op de 5 kinderen niet of hooguit één keer per week buiten. En daarom roepen zij scholen, gemeenten, ouders, speeltuinen, sportclubs enzovoort op om leuke buiten activiteiten op touw te zetten voor kids.

Buiten activiteiten

Je eigen schommel maken, een kasteelhut bouwen of een straatfeest met alle kinderen uit de buurt. Het kan vandaag allemaal! Op meer dan 1000 locaties in Nederland worden te gekke programma’s aangeboden. Ik ga vanmiddag naar de school hier om de hoek waar een groot springkussen staat, geschminkt wordt en er allerlei buiten spelletjes te doen zijn, zoals twister, stoepkrijten, knikkeren, skippyballen, voetbal en hoepelen. Wil je weten wat er bij jouw in de buurt georganiseerd wordt? Hier kun je alle activiteiten in heel Nederland vinden. En is er bij jou niks te doen? Blijf dan vooral niet binnen en maak er zelf iets leuks van met de kinderen. Hier vind je een hele lijst met leuke buiten spelletjes. En nu hop, met die billetjes van de bank!

Houten scheermes voor blote billen gezichtjes
Tip: Het groot Nederlands knuffelboek

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter