Bedankje voor juf of meester: Maak een schoolbord van chocola!

26 juni 2016
juf, meester, bedankje, bedanken, cadeau, tip, einde, schooljaar, afscheid, basisschool, kleuters, idee, tip, maken, zelf, diy, knutselen, kinderen, origineel, simpel, goedkoop, leuk, uniek, chocola, krijtbord, karamel, snoep, schoolbord, afscheidscadeau

Het einde van het schooljaar is in zicht. En als mijn zusje er niet was geweest, was ik dus mooi de zomervakantie in gegaan als de meest onattente moeder van de klas. Want het schijnt dat je de juf of meester aan het einde van het jaar beloont voor alle energie die hij of zij in jouw kind gestopt heeft. En aangezien dit mijn allereerste jaar als basisschoolmama is, wist ik dat dus niet. Stom! Gelukkig had ik nog even de tijd om over een creatief cadeautje na te denken. Want zoals jullie inmiddels wel weten, maak ik het liefst zelf iets origineels. Het is een schoolbordje geworden van chocola en karamel met een bedankje in poedersuiker. Nog even leuk inpakken in doorzichtige folie en klaar is kees! Wat vinden jullie ervan?

Wat heb je nodig?

 • Reep chocola
 • Fudge of andere zachte karamel
 • Witte dropstaafjes
 • Tandenstoker of satéprikker
 • Poedersuiker
‘Lees ook: Afscheid juf of meester: Met deze cadeaus zeg je op een originele manier ‘Bedankt!’.’
juf, meester, bedankje, bedanken, cadeau, tip, einde, schooljaar, afscheid, basisschool, kleuters, idee, tip, maken, zelf, diy, knutselen, kinderen, origineel, simpel, goedkoop, leuk, uniek, chocola, krijtbord, karamel, snoep, schoolbord, afscheidscadeau

Het schoolbord van chocola maken

 1. Kerf met een tandenstoker of satéprikker de tekst in de achterkant van de chocoladereep.
 2. Strooi er wat poedersuiker op.
 3. Wrijf de poedersuiker met keukenrol in de groeven en van de chocoladereep af.
 4. Maak de karamel warm in je handen en rol hem als hij zacht genoeg is tot een lange sliert. Die plak je langs de randen van de chocoladereep.
 5. Duw de witte dropstaafjes voorzichtig in de karamel en je schoolbord is klaar. Leuk om in doorzichtig folie in te pakken en samen cadeau te doen met een mooie thee- of koffiemok bijvoorbeeld!
‘Lees ook: Afscheid van juf of meester: Zelf een bedankje knutselen.’

Nog meer cadeau tips voor juf of meester

Ik hoop dat je mijn schoolbordjes leuk geworden vindt. Mocht je op zoek zijn naar meer originele ideeën voor juf of meester, check dan zeker ook nog even mijn blog met afscheidscadeautjes. Of bekijken ditdit of dit zelfmaak idee. Andere leuke tips zijn absoluut welkom! Dus als je zelf ook eens iets leuks gemaakt hebt, laat het dan vooral hieronder weten in de reacties.

Als je één van onze ideeën gaat maken, zou ik het leuk vinden als je het resultaat met ons deelt via Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen of de #Ladylemonade te gebruiken!

DIY: Lego speelkoffer voor op vakantie
Tip: App 'Naar school'

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Miranda 27 juni 2016 at 4:23 pm

  Goed dat je het zegt!! Gaan hier ook nog maar even aan de slag..

 • Laat een reactie achter