Dé leukste cadeautjes voor ‘n kleuter – Hiermee maak je iedere 4 en 5 jarige blij

14 februari 2019
De leukste cadeaus voor een kleuter - Met dit speelgoed maak je elke 4- & 5 jarige blij!

Een cadeau kopen voor een jarig kind kan nog best een lastig klusje zijn. Er is genoeg leuk speelgoed, daar ligt het niet aan. Of eigenlijk wel; er is juist teveel. En zie daar maar eens het leukste cadeautje uit te kiezen dat het beste bij de jarige Job of Jet past. Daarom helpen wij je op weg met de leukste cadeaus voor een kleuter. Allemaal dingen die zeker weten in de smaak vallen bij 4- en 5-jarigen.

Buitenspeelgoed

Energieke kleuters zijn dol op buiten spelen. Of het zonnetje nu schijnt of niet. Leuk buitenspeelgoed is dus altijd erg aan ze besteed. Denk aan speelgoed als stoepkrijt, een skippybal, croquet spel, insectenkijker, voetbal, water- of zandbak speelgoed of een bellenblaas machine is ook te gek.

‘Lees ook: De 10 leukste peuterspelletjes en kleuterspelletjes.’

Spelletjes

Spelletjes zijn ook hele leuke cadeaus voor een kleuter. Wij zijn er thuis dol op. Een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen, maar ook heel leerzaam. En voor jonge kinderen zijn er al echt leuke spelletjes met makkelijke spelregels en van korte duur. Denk aan kwartetten, memorie, het old skool maar nog steeds mega populaire hengelspel (met ronddraaiende kikkers), maar ook nieuwetijdse spelletjes zoals het hilarische Mimic – kwartetten met gekke gezichten – of Yahtzee voor beginners. En als het een wat groter cadeau mag zijn, dan is ‘Mijn eerste spelletjesdoos’ van Haba een absolute aanrader.

De leukste cadeaus voor een kleuter - Met dit speelgoed maak je elke 4- & 5 jarige blij!
Yahtzee voor beginners is een super leuk spelletje voor kleuters.

Knutselspullen

Is de jarige kleuter een echte knutselaar die het heerlijk vindt om aan tafel te zitten fröbelen? Dan scoor je absoluut met knutselspullen, want daarvan heb je nooit teveel. Bijvoorbeeld klei, verf, strijkkralen, stempels of stickerboeken. En je hebt ook van die leuke knutselsets met daarin van alles en nog wat; pijpenragers, pompons, foamstickers, pailletten en glitterlijm. Mijn eigen kleuter heeft deze cadeau gekregen en vond het net een schat met al die ‘kostbaarheden’.

Tip – Populair speelgoed
Vaak hebben online speelgoedwinkels een filterknop waarmee je het speelgoed in volgorde van populariteit kunt bekijken. Zo zie je gelijk wat een succesnummer is. En je kunt ook kijken in de rubriek 4-5 jaar van het Speelgoed van het jaar. Daar vind je zeker top cadeaus voor een kleuter!

Poppen & knuffels

Hoewel je er als ouder misschien soms een beetje gek van wordt, gaat er voor een kleuter niets boven een bed vol knuffels en poppen. Leuk om rollenspellen mee te spelen zoals ‘vadertje & moedertje’, ‘schooltje’ of ‘doktertje’. Of gewoon om lekker mee te knuffelen als je moe bent na een lange dag school of zwemles. Een pop is ook een leuk cadeau als er een broertje of zusje op komst is.

Verkleedkleding

Verkleedkleren kun je met jonge kinderen ook nooit genoeg hebben. Ze vinden het geweldig om in de huid van hun favoriete superhero te kruipen. Voor jongens is het leuk om een pak van hun superheld van televisie – zoals de hondjes van de Paw Patrol – te kopen. Of een conducteur- of politieset met echte handboeien, politiepet, walkie talkies en een bonnenboekje. En meisjes maak je blij met een prachtige prinsessenjurk, glitter toverstafje, unicorn diadeem of vlinder vleugels.

‘Lees ook: De leukste betaalbare verkleedkleren voor kids.’

Bouw speelgoed

Duplo is nog steeds leuk, maar LEGO begint voor kleuters ook interessant te worden. Je hebt hele leuke LEGO junior sets die jonge kinderen al heel goed zelf in elkaar kunnen zetten. Voor de jongens bijvoorbeeld met dino’s, superhelden of Cars. En voor de meisjes van Frozen, Assepoester of De Kleine Zeemeermin. Maar behalve LEGO is er ook ander te gek bouwspeelgoed zoals K’Nex, Kapla, een zelf te bouwen knikkerbaan, auto racebaan of Constructor. Ook hele leuke cadeaus voor een kleuter.

De leukste cadeaus voor een kleuter - Met dit speelgoed maak je elke 4- & 5 jarige blij!

Boeken

Zelf ben ik tot slot ook altijd voorstander van het geven van een mooi boek om uit voor te lezen. En als de jarige een wat oudere kleuter is die al interesse heeft in lezen, is het leuk om een boekje te geven waarin hij of zij zelf kan oefenen. Bijvoorbeeld een leuk samenleesboek of een AVI Start boekje. De nieuwste leuke voorleesboeken vind je in de Prentenboeken Top 10 – 2019.

Dit waren mijn cadeautips voor een kleuter. Ik hoop dat ik je een beetje aan inspiratie geholpen heb. Weet jij zelf nog top cadeaus voor een kleuter? Deel je tips dan vooral hieronder in de reacties!

Afbeelding jarige job met taart – Tomsickova Tatyana voor Shutterstock.

De L.O.L Surprise #Hairgoals serie + give-away
Hoedje vouwen & er een coole haaienmuts van maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter