Een Chinese lantaarn knutselen voor Sint Maarten

30 oktober 2021
Een Chinese lantaarn knutselen voor Sint Maarten.

Met deze prachtige Chinese lantaarn heb je echt een blikvanger te pakken met Sint Maarten. En ook al ziet hij er zo indrukwekkend uit, deze vrolijke lampion van papier is helemaal niet moeilijk om te maken. Wij laten je stap voor stap zien hoe je zelf een Chinese lantaarn kunt knutselen.

Wat heb je nodig voor het maken van een Chinese lantaarn?

‘Lees ook: Meer dan 40 super leuke & vrolijke herfstknutsels voor kids.’

De Chinese Lantaarn knutselen

  1. Vouw een gekleurd vel A4 papier horizontaal doormidden. En knip het vel papier vanaf de dichte kant in, waarbij je steeds zo’n 1,5 cm tussen de stroken laat. Knip het vel papier in tot ongeveer 2 centimeter van de rand.
  2. Vouw het vel dan open en plak de ene horizontale rand op de rand van een vel vloeipapier. De andere horizontale rand plak je ook op het vloeipapier. Alleen nu niet langs de rand maar ongeveer 7cm van de rand af, waardoor de lantaarn bol komt te staan.
  3. Knip dan het vloeipapier dat nog uitsteekt af. En knip ook de laatste twee strookjes en het stukje vloeipapier weg aan de zijkant. Alleen het niet ingeknipte deel laat je zitten. Dit gebruik je straks om de Chinese lantaarn mee aan elkaar vast te plakken. (Zo opgeschreven staat het er wat onduidelijk, maar in de video hierboven kun je duidelijk zien wat we met deze stap bedoelen)
  4. Vouw nu een stuk crêpepapier dat even lang is als een A4tje dubbel. En ook dit knip je in, alleen nu vanaf de open kant en tot 2 centimeter van de bovenkant af. Het is leuk om deze strookjes wat smaller te maken.
  5. Plak het nog steeds dubbelgevouwen stuk crêpepapier op de onderste rand van je lantaarn, aan de binnenkant.
  6. Nu kun je de Chinese lantaarn in elkaar zetten. Dit doe je door het papier in een cirkel te buigen en aan elkaar vast te plakken met de randen papier die onder en boven uitsteken.
  7. Plak op de onderste en bovenste rand van de lantaarn masking tape. En je kunt de rand eventueel nog verder versieren door er bijvoorbeeld pompons of andere decoratie op te plakken.
  8. Maak dan tegenover elkaar twee gaatjes in de bovenste rand van de lantaarn en rijg de chenilledraad er doorheen. Maak hem vast door de uiteindes in elkaar te draaien. En tadáa, je lantaarn is af. Hang je lampionstokje (o.a. te koop bij Internet-toys.com) aan de chenilledraad en je bent klaar voor Sint Maarten.
‘Lees ook: 12 Leuke Sint Maarten spelletjes en activiteiten.’
Een Chinese lantaarn knutselen voor Sint Maarten

En, vind je de lantaarn goed gelukt? Als jij nu ook een Chinese lantaarn gaat knutselen, dan vinden wij het erg leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel die vooral met ons! Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook en/of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Meer leuke lampionnen voor Sint Maarten

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan zeker ook nog even verder op onze website. Want behalve het knutselen van een Chinese lantaarn vind je er nog meer leuke tips. Van een melkpak kun je bijvoorbeeld ook hele leuke lampionnen maken. Kijk hier maar eens. En in ons blog lampionnen knutselen, vind je nog veel meer leuke ideeën voor Sint Maarten.

De komende periode gaan wij zeker nog veel meer leuke dingen maken, want Sinterklaas en Kerst staan voor de deur. De leukste knutselperiode! Wil je daar nu niets van missen, abonneer je dan  hier (gratis) op ons YouTube kanaal. En houd natuurlijk onze website ook goed in de gaten!

Over hoeveel dagen is het Sinterklaas? Deze Sint geeft antwoord!
Lampion maken van een melkpak voor Sint Maarten

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter