Zelfgemaakte groentechips

29 juli 2015

Zodra het in het weekend bij ons borreltijd is staan Lucy en Reva als twee aasgieren boven de tafel. Ze zijn dol op deze momentjes en dan vooral op al het lekkers wat er op tafel wordt gezet. Een stukje worst, een kaasje, olijfjes, deze snaaikontjes draaien hun handje er niet voor om. Met het woord ‘pauze’ probeer ik ze enigszins bij te brengen dat borrelen niet betekent dat alles in één keer op moet. Ook al klinkt borrelen met hapjes als een eetfestijn ik probeer zoveel mogelijk de ‘verantwoorde’ smeerseltjes of snacks op tafel te toveren. Zo dus ook de zelf gemaakte groentechips, want hier thuis zijn we niet vies van een handje heerlijke knapperige chippies. Je maakt ze zelf net zo makkelijk dan als je naar supermarkt sjeest om een zak chips te kopen. En je weet nu wel zeker dat deze zelfgemaakte variant ‘echt’ gezond is.

Wat heb je nodig?

 • 1 zoete aardappel
 • 1 rode biet
 • 1 winterpeen
 • een beetje zout
 • een beetje olijfolie extra vierge

Bereiding:

 1. Zet de oven aan op 180 graden.
 2. Schil de groentes met een dunschiller. Let op dat ze echt dun zijn en dat het geen dikke plakken worden.
 3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de dunne plakjes groente hierop. Je moet waarschijnlijk 2x bakken, want niet alles past in één keer op de plaat.
 4. Besprenkel de groente met een heel klein beetje olijfolie. Niet teveel anders worden de chipjes niet knapperig, maar vooral nat.
 5. Beetje zout erover heen, zelf gebruik ik zeezout vind ik altijd het lekkerste. En dan hup 20 minuutjes in de oven en daarna kan het ‘gezonde’ snackuurtje beginnen.

Deze zelfgemaakte groentechips zijn ook leuk en lekker om als traktatie in een vrolijk bakje uit te delen op school. Of gewoon als snack op een kinderpartijtje.
chips-gezond-snacks-verjaardag-zelfmaken-groente-kind-feest-verjaardag-trakteren-traktatie-eten-verantwoord-tussendoortje-ladylemonade_nl3

Recept: Linguine met homemade pesto
Recept: Hartige cake met courgette en zalm

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Johanneke 3 augustus 2015 at 9:23 pm

  Wauw dankjewel voor het delen! Ik heb het gisteren uitgeprobeerd en het was een groot succes bij onze kleine man! Onze oven moet in het vervolg alleen ietsje minder hoog ingesteld 😉 we gaan dit zeker nog vaker maken!!

 • Reply Cynthia 3 augustus 2015 at 10:40 pm

  Wat goed Johanneke en helemaal dat je zoontje er ook zo blij van werd. Eerste keer is toch altijd eventjes uitproberen. Ik merk ook vaak dat oventemperaturen nog wel eens kunnen verschillen. Hopelijk volgende keer nog lekkerder 😉

 • Laat een reactie achter