Een chocolade letter surprise maken voor Sinterklaas

23 november 2022
Een chocolade letter surprise maken voor Sinterklaas!

Heb jij een chocola liefhebber getrokken voor het maken van een surprise voor Sinterklaas? Dan is deze chocolade letter surprise geweldig om te maken. Hij is ziet er super mooi en vrolijk uit, terwijl je er geen uren aan kwijt bent om hem te maken. Een super leuke én makkelijk Sinterklaas surprise dus. Wij laten je stap voor stap zien hoe je hem maakt!

Wat heb je nodig voor het maken van de chocolade letter surprise?

 • Stevig bruin papier
 • Onze chocoladeletter printable, die kun je hier gratis downloaden
 • lijm(pistool), o.a. te koop bij Bol.com.
 • Schaar
 • Sinterklaas lekkers, zoals kruidnoten etc
 • Gekleurd papier voor de versiering op de letter
Voor het maken van de doos om de chocolade letter surprise:
 • Lege schoenendoos
 • Transparante inpakfolie, o.a. te koop bij Xenos.nl.
 • Goud glitterpapier, o.a. te koop bij Xenos.nl.
 • Rood papier
 • Scherp mesje
 • Lijmstift
‘Lees ook: Print hier gratis sjablonen voor super mooie & vrolijke Sinterklaas raamtekeningen.’

De chocolade letter surprise maken

 1. Knip de chocolade letter surprise printable twee keer uit uit stevig bruin papier.
 2. Knip uit hetzelfde stevige bruine papier lange stroken. Ik maakte ze 10 cm breed, waarbij ik aan beide zijkanten 1 cm om heb gevouwen voor de plakrand.
 3. Knip de omgevouwen plakrand om de 1 à 2 centimeter in, zodat je hem goed in vorm kunt buigen.
 4. Smeer de rand van één van de chocoladeletters in met lijm en plak de lange stroken erop totdat je helemaal rondom bent.
 5. Stop je cadeautje in de chocolade surprise en plak de andere letter er dan bovenop. Eventuele stukjes papier die erg uitsteken, kun je afknippen.
 6. Je kunt de letter nu nog verder versieren door er een Sint & cadeautje van papier op te plakken en Sinterklaas lekkers zoals kruidnoten.
 7. Je chocola surprise is nu af en als je het leuk vindt, kun je er ook nog een mooie doos omheen maken. Die kun je knutselen van een schoenendoos. Beplak de binnenkant met goud papier en de buitenkant met rood papier.
 8. Uit de deksel snijd je een rechthoek en daarachter plak je transparante folie, zodat je er doorheen kunt kijken. Beplak dan ook de buitenkant van de deksel met rood papier.
 9. Doe de chocolade letter surprise tot slot in de doos, doe de deksel er voorzichtig op en je bent klaar!
‘Lees ook: Lekkere én leuke kidsproof Sinterklaas recepten.’
Een chocolade letter surprise maken voor Sinterklaas!

De chocolade surprise is nu helemaal klaar. Net echt toch? Je zou er bijna een hapje van nemen! Degene op jouw lootje zal er vast heel blij mee zijn. Als jij deze chocolade letter nu ook gaat maken, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om het eindresultaat te zien. Dus maak vooral een foto van jullie knutselwerk en deel die met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze chocolade letter surprise vind je op onze website nog veel meer Sinterklaas inspiratie. Zo hebben we hier nog een heleboel andere surprise ideeën. En al onze Sinterklaas knutsels vind je hier. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier allemaal super leuke Sinterklaas kleurplaten downloaden. (gratis!) En ook is het geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een chocolade letter surprise maken voor Sinterklaas!
Een chocolade letter surprise maken voor Sinterklaas!
Een patat surprise maken voor Sinterklaas
De stal van Ozosnel knutselen voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply milou 30 november 2023 at 7:13 pm

  leuken surprise echt een goed idee !!!
  (zeker maken)

 • Laat een reactie achter