Ben je dol op chocola en op zoek naar een lekkere én leuke traktatie met Kerst? Dan raad ik je absoluut deze chocolate bark aan! Dat zijn chocolade brokken versiert met een topping en daarmee kun je eindeloos variëren. Strooi er bijvoorbeeld je favoriete noten of gedroogde fruit op, vrolijke sprinkles of maak – net zoals ik – deze rendier en sneeuwpop chocolate bark. Leuk als schooltraktatie als je kind rond Kerst jarig is of om uit te delen met Kerst of voor het kerstdiner op school.
Ingrediënten voor de chocolate bark
- 400 gram melk chocola
- 400 gram witte chocola
- Rolo’s
- Smarties of M&M’s
- Eetbare ogen
- Pretzels
- Zoute pepsels
- Oranje choco schrijftube
- Eventueel sprinkles
Chocolate bark maken
- Smelt de chocola op heel laag vuur of au bain marie.
- Giet de gesmolten chocola in een met bakpapier beklede ovenschaal of brownie vorm.
- Leg voorzichtig alle ingrediënten voor de sneeuwpop en het rendier in de chocola.
- Bestrooi de chocolate bark eventueel nog met sprinkles.
- Laat de chocola hard worden en snijd je reep dan in chocolade brokken. Je Kerst traktatie is klaar. Yum!
Nog meer leuke kersthapjes
Mocht jij deze chocolate bark nu ook gaan maken, laat je me dan weten of het goed gelukt is? Dat kan door onder dit blog een reactie achter te laten, of door het eindresultaat met mij te delen via Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen.
Voor meer lekkere én toffe kersthapjes en recepten kun je ook heel goed op ons blog terecht. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit blog met meer dan 30 kersthapjes voor het kerstdiner op school. Of doe inspiratie op in dit blog met vrolijke kerstrecepten voor kinderen. Daar moet je haast wel iets lekkers tussen vinden!
De komende tijd verschijnen er op ons YouTube kanaal nog meer kerstrecepten en andere leuke Kerst knutsels voor kids, dus abonneer je vooral ook nog even. Dat is gratis en zo mis je helemaal niks meer van ons!
2 Reacties
Daar wil ik mijn tanden wel in zetten in chocolade en wat zijn ze leuk gemaakt
Dat ziet er echt heel leuk uit, gaan we binnenkort eens proberen. Bedankt.