Circus feestje in het kindercircus – Een partijtje om nooit te vergeten!

17 juli 2018
Circus feestje in het kindercircus - Een partijtje dat je nooit meer vergeet

Toen Finn nog op de kleuters zat, organiseerde ik zijn partijtjes zelf. Vaste volgers herinneren zich zijn Ninjago feestje en het tijger partijtje van vorige jaar misschien nog wel. Dat vond ik super leuk om te doen. Maar de laatste keer merkte ik wel dat nu de kinderen ouder worden, ze ook drukker zijn en in al hun enthousiasme minder goed luisteren, waardoor ik het moeilijker vind om zo’n heel programma alleen te draaien. En het leek me zelf ook wel eens leuk om het partijtje op een andere manier mee te beleven. En dus gingen Finn en ik samen op zoek naar iets leuks om te doen voor zijn verjaardag. Hij koos voor een circus feestje, echt hélémaal Finn. Vorige week gingen we met zijn vriendjes naar het kindercircus voor circusles. Een heel bijzonder partijtje dat we nooit zullen vergeten…

Het kindercircus

Via wat speurwerk op het internet kwam ik bij het kindercircus van Circus Sensation terecht. Hoewel kindercircus de lading eigenlijk niet dekt. Laura en Boy, de eigenaren van Circus Sensation zijn namelijk heuse beroemdheden in hun vakgebied. Als professioneel acrobaten met als expertise het rhönrad hebben ze al heel wat prijzen op hun naam geschreven en treden ze over de hele wereld op. Bekijk als je de kans krijgt de imponerende prijzenkast maar! Naast zo’n 200 optredens per jaar, geven ze in hun eigen studio in Zaandam ook trainingen en workshops en kun je er dus terecht voor een circus feestje. De circusles is geschikt voor alle kinderen, want het programma wordt aangepast op de leeftijd.

Circus feestje in het kindercircus - Een partijtje dat je nooit meer vergeet

Laura laat haar kunsten zien in de doeken.

Circusles

In een twee uur durend programma, met tussendoor een pauze voor limo en taart of iets anders lekkers, mochten de kinderen alles uitproberen. Het circus feestje startte met een warming up en daarna gingen ze de doeken in. Bij Boy leerde ze een techniek waarbij je op een gemakkelijke manier naar boven klimt, zonder dat het je al je spierkracht kost. En bij Laura een salto in de doeken – die iedereen, soms met een beetje hulp, ook echt kon doen – en daarna mocht er ook nog in de doek geschommeld worden. Wat ook leuk was, was de kast van waaraf ze verschillende sprongen mochten maken via een trampoline. Steeds moeilijker, opbouwend naar het hoogtepunt; een heuse salto! Op een andere trampoline leerde de andere helft van de groep ondertussen hoe je zo hoog mogelijk kunt springen en wat voor stunts je allemaal op de trampoline kunt doen.

‘Lees ook: 14x kinderactiviteiten inspiratie voor een geslaagd kinderfeestje.’
Circus feestje in het kindercircus - Een partijtje dat je nooit meer vergeet

Finn maakt een salto vanaf de kast via de trampoline. En met wat hulp van Boy.

Circus feestje in het kindercircus - Een partijtje dat je nooit meer vergeet

Durf je je handen los te laten? Jawel hoor! Na deze foto kantelde Finn zo voorover met een salto het doek weer uit.

Hoogtepunt van het circus feestje

Het hoogtepunt van de circusles was toch wel het rhönrad. Want waar krijg je nu de kans om in zo’n groot rad te staan en over de kop te gaan?! En respect voor iedereen die deze kunst onder de knie heeft. Want het ziet er vrij gemakkelijk uit als je iemand in zo’n rondje ziet ronddraaien. Maar ik heb het zelf ook mogen uitproberen en het vraagt ook om spierkracht hoor! De kinderen deden het hoe dan ook een stuk soepeler dan ik, vandaar ook een foto van Finn en niet die van mezelf. 😉 Hij vond dit het gaafste onderdeel van zijn partijtje.

Circus feestje in het kindercircus - Een partijtje dat je nooit meer vergeet

Het ziet er makkelijker uit dan het is. Maar wat was dit gaaf! Voor Finn het hoogtepunt van zijn circus feestje.

Film kijken in de privé bioscoop

In de studio zit ook nog een kleine privé bioscoop. Daar keken we na de circusles een kort filmpje met optredens van Laura en Boy en daarna nog een film die we zelf van te voren uitgezocht hadden op Netflix: Meester Kikker. Een echte aanrader mocht je binnenkort een keer een film met je kindje van 6 jaar of ouder willen kijken. Boy bracht nog wat limo en maakte popcorn voor de kids. En daarna was het circus feestje afgelopen en hebben we alle kids met een prachtige ervaring rijker weer naar huis gebracht.

‘Lees ook: Originele kinderpartijtjes – De tofste dingen om op een kinderfeestje te doen.’
Circus feestje in het kindercircus - Een partijtje dat je nooit meer vergeet

De privé bioscoop van Circus Sensation.

Zelf ook een circus feestje geven?

Lijkt het jou ook leuk om een circus feestje te geven? Kijk dan absoluut eens op de website van Laura en Boy voor meer info. En woon je niet in de buurt van Zaandam, google dan op kindercircus of circus feestje. Dan krijg je ook een heleboel hits en vind je vast ook iets leuks bij jou in de buurt. Nog een leuke tip; Meri Meri heeft een hele leuke circus party lijn. Hun uitnodigingen zijn een leuke manier om iedereen alvast bekend te maken met het thema. En ook heb ik cupcakes gemaakt met hun circus cupcake kit voor tijdens het partijtje. Erg vrolijk!

Circus feestje in het kindercircus - Een partijtje dat je nooit meer vergeet

De circus cupcake kit van Meri Meri

Worteltaart recept - Onze verjaardagstaart topper die altijd als eerste op is!
De leukste kinderrugzak merken!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter