Clown knutselen | 15 Super leuke clown knutsels voor kinderen

29 mei 2022
Clown knutselen | 12 Super leuke clown knutsels voor kinderen.

Van clowns word je toch vrolijk?! Ze zijn grappig, zien er prachtig uit met hun lekkere bonte outfit en doen je denken aan het circus of carnaval. Kortom; altijd feest met clowns! En daarom is het ook super leuk om een clown te knutselen met kinderen. Een clown van wc rol, een clown masker van een papieren bordje, een strik of ook heel leuk; maak van jezelf een clown. Deze en nog veel meer leuke clown knutsels vind je hier. Veel plezier ermee!

Grote clown van crêpepapier

Met deze clown op de muur knutsel je meteen een enorme eyecatcher. Want zeg nou zelf; hij valt lekker op, vind je niet! En het is ook leuk om hem in een deuropening te hangen, zodat iedereen onder de clown door naar binnen moet. Een feestelijk welkom! Je maakt hem door drie repen crêpepapier te knippen van 6 verschillende rollen crêpepapier met ieder een ander kleurtje. De rolletjes rol je uit, zodat je van alle kleuren drie lange stroken crêpepapier hebt. (Crêpepapier koop je voordelig bij Speelgoedpostorder.nl). Van papier knutsel je het hoofd, de handen en de voeten van de clown. En op de achterkant van het hoofd lijm je 2x zes lange stroken crêpepapier. Het laatste setje stroken knip je door de helft en plak je aan de zijkanten van de strik vast. Lijm tot slot de uiteindes van de stroken aan de handen en voeten van de clown en hang hem aan de muur of deur.

‘Lees ook: Masker knutselen met wegwerp bordjes – 9 Super leuke ideeën.’

Een clown knutselen van jezelf

Jezelf verkleden als clown zonder verkleedkleding? Dat kan! Clown yourself! Oftewel; knutsel van jezelf een clown. Hoe je dat precies doet, kun je stap voor stap zien in de video hierboven.

Clown strik of stropdas (met printable!)

Clown knutselen | 12 Super leuke clown knutsels voor kinderen.

En wil je jezelf wel ect als clown verkleden? Dan kun je deze leuke clown strik of clown stropdas knutselen. Je kunt daarvoor onze gratis printable gebruiken (hier downloaden). Knip de clown strik en/of stropdas uit stevig gekleurd papier. Daarna kun je ze versieren met pompons, pailletten, stift of verf. En als de lijm en verf droog zijn, maak je er een elastiekje of lintje aan vast, zodat je hem echt om je nek kunt doen.

Clown masker maken

Masker knutselen van wegwerp bordjes - 9 Super toffe ideeën

En maak je outfit daarna compleet met dit leuke clown masker die je kunt knutselen van een papieren bordje. Maak bijvoorbeeld een leuk hoedje van papier, haren van pompons en teken een gezicht op het bordje. Dan knip je er een paar ogen in, zodat je er echt doorheen kunt kijken. En maak tot slot twee gaatjes in de zijkant met een perforator en rijg er een elastiekje doorheen waarmee je het masker om je oren kunt doen.

Een clown knutselen met wc rol

Van een wc rol kun je ook van alles knutselen en dus zeker ook een clown. Je maakt deze leukerd door de rol te beplakken en versieren met gekleurd papier. En geef hem met wol wat haar. Maak dan de armen van chenilledraad en plak er een paar mouwen van papier aan vast. Rijg een paar pompons (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl) aan een stukje ijzerdraad en maak dat vast aan de armen. Zo lijkt het net of de clown aan het jongleren is, super leuk!

‘Lees ook: De leukste knutselideeën voor carnaval.’

Clown schoenen maken

Clown knutselen | 12 Super leuke clown knutsels voor kinderen.

Deze schoenen maken je clown kostuum compleet! Je maakt ze door uit karton twee schoenen te knippen en die te beplakken met papier en verder te versieren. Maak er een gat in waardoor je je voeten kunt steken. Je trekt ze aan over je eigen schoenen, alleen deze zijn natuurlijk véél leuker!

Windmolen clown knutselen

Als je dit clowntje in de wind houdt of je blaast er tegenaan dan gaat hij salto’s voor je maken. Hoe leuk is dat?! De basis is een windmolentje van papier waarvan je een clown knutselt. Hoe je dat kunt doen, kun je stap voor stap zien in de video hierboven.

Clown hanger knutselen van een papieren bordje

Een clown knutselen voor carnaval.

Met deze vrolijke clown breng je je huis helemaal in carnavalssfeer. De basis is een papieren bordje waarop je het gezicht van een clown tekent. En dan kun je hem nog verder versieren door er bijvoorbeeld stippen op te kleuren. Maak twee muizentrappetjes voor de benen. En de neus is een ballon die je door een klein gaatje in het bordje kunt steken en dan opblaast. Maak een touwtje aan de clown zodat je hem kunt ophangen!

Clown kleurplaat

Clown knutselen | 12 Super leuke clown knutsels voor kinderen.

Kinderen die gek zijn op kleuren, vinden het vast heel leuk om één van onze clown kleurplaten te maken. Van grappige clowns tot jonglerende clowntjes en leuke harlekijntjes. Je kunt ze allemaal hier downloaden. (gratis!)

Een clown knutselen van een papieren beker

Clown knutselen | 12 Super leuke clown knutsels voor kinderen.

Ook een papieren beker is een super leuke basis voor het knutselen van een clowntje. Van twee pompons maak je het haar. En gebruik een cupcake vormpje als hoed. Teken een gezichtje op de beker, geef de clown een paar voeten van papier en plak er tot slot een grote, rode neus op.

Harlekijn knutselen van een wc rol

De harlekijn is de voorouder van de clown. Hij ziet er net even iets anders uit, maar is even grappig. Vooral met carnaval zie je dit symbool overal. Ook een leuke clown knutsel. Hoe je de harlekijn kunt maken, zie je in de video hierboven!

Clown maken van chenilledraad

Clown knutselen | 12 Super leuke clown knutsels voor kinderen.

Dit is toch ook een schattig clowntje om te maken! Het hoofd is een piepschuim balletje (te koop bij Speelgoedpostorder.nl). Daardoor steek je met een dikke naald een draadje om de clown mee op te hangen. Door de lus van het touwtje aan de onderkant van de piepschuim bal steek je een chenilledraad (ook te koop bij Speelgoedpostorder.nl). Precies op de helft van de chenilledraad buig je hem naar beneden en dan trek je het touwtje aan, waardoor de bal stevig op de chenilledraad vast komt te zitten. Wikkel een andere kleur chenille om de dubbel gevouwen chenilledraad heen en van de uiteindes maak je de armen. Draai dan ook een chenilledraad om de twee uiteindes van de dubbel gevouwen chenilledraad en maak daar de benen van. Teken dan een gezichtje op de bal met stift, plak er een pompon op en steek wat stukjes chenilledraad in de bol als haar.

‘Lees ook: Leuke kleurplaten voor carnaval, gratis downloaden & printen.’

Wiebel clown knutselen van papieren stroken

Clown knutselen | 12 Super leuke clown knutsels voor kinderen.

Leg voor het maken van deze wiebelende clown vier stroken in een rondje op elkaar en plak ze aan de onder- en bovenkant aan elkaar vast, zodat er een bal van papier ontstaat. Plak er dan twee armen bovenop en lijm daar weer een rondje van papier op als kraag. Dan vouw je een klein muizentrappetje en die plak je er ook bovenop. Vouw een driehoekje van een strookje stevig papier en plak die op het muizentrapje. En knutsel dan een clown gezicht van papier en plak dat tegen het driehoekje aan. Tik voorzichtig tegen het clowntje aan en hij gaat vrolijk heen en weer!

Wiebel clown knutselen van een papieren gebaksbordje

Clown knutselen | 15 Super leuke clown knutsels voor kinderen

Ook deze clown wiebelt als je er een tikkie tegenaan geeft. Je maakt hem door een papieren gebaksbordje (o.a. te koop bij de HEMA) dubbel te vouwen. Dan knip je uit gekleurd papier twee rondjes die je aan beide kanten van het bordje en tegen elkaar aan plakt. Teken er een gezichtje op. En geef je clown dan een muts van papier, maak bijvoorbeeld nog een strikje en versier de kraag van de clown met glitter, confetti of andere leuke versiersels. Duw op de rand van het bordje om de clown te laten wiebelen.

Clown op een ijsstokje

Clown knutselen | 12 Super leuke clown knutsels voor kinderen.

En de laatste clown knutsel in dit rijtje is deze leukerd op een ijsstokje. Het gezicht maak je van papier en plak je daarna op een ijsstokje vast. De haren kun je van wol maken en de neus van een kleine pompon. Leuk om in een plant te steken of in een piepklein vaasje neer te zetten.

We hopen dat je enthousiast bent over deze leuke knutseltips. Als je nu ook een clown gaat knutselen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze clown knutsels vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen om te knutselen. Check bijvoorbeeld ook eens ons blog met leuke knutsels voor carnaval. Of maak een masker van een papieren bordje, daarvoor vind je hier een heleboel leuke voorbeelden. Of download hier gratis één van onze carnaval kleurplaten! En voor al onze andere knutseltips kun je in onze DIY rubriek terecht. Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Kleurplaat Vaderdag | Print hier gratis de leukste kleurplaten voor Vaderdag!
Trofee knutselen voor de beste papa van de wereld

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply krissy 24 februari 2023 at 7:17 pm

    heel mooi gemaakt

  • Laat een reactie achter