Confetti kanon maken | Leuk voor een verjaardag, feestje of Oud & Nieuw!

20 december 2020

Een confetti regen maakt ieder feestje nóg feestelijker. Of het nou een kinderverjaardag, gender reveal party of Oud & Nieuw feestje is. Misschien heb je wel eens een party popper – zo’n confetti schieter – in de winkel gescoord. Maar helaas kun je daar maar één keer mee knallen en dan is de lol alweer voorbij. Maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf een confetti kanon kunt maken?! En die kun je ook nog eens eindeloos opnieuw afschieten. Super leuk om te doen, ook als er geen feestje is.

Wat heb je nodig om het confetti kanon te maken?

 • Wc rol
 • Ballon
 • Tape
 • Schaar
 • Confetti
 • Eventueel deze Oud & Nieuw printable of andere materialen om het confetti kanon mee te versieren, zoals gekleurd papier, glitters, pompoms, stiften, etc. en lijm.

Tip: zelf confetti maken
Heb je geen confetti in huis? Dan kun je die eventueel ook zelf maken. Leg verschillende kleuren papier op elkaar en maak er met een perforator een heleboel gaatjes in. Daarna leeg je het opvangbakje van de perforator en heb je confetti!

‘Lees ook: Hapjes Oud en Nieuw – 15 Bijzondere hapjes voor Oudejaarsavond.’

Het confetti kanon maken

 1. Knip de bovenkant – dus de gesloten kant – van de ballon af.
 2. Doe de opening die nu ontstaan is om de wc rol heen.
 3. Meestal blijft de ballon zo al goed zitten, maar je kunt hem voor de zekerheid extra verstevigen door hem met tape of plakband aan de wc rol vast te plakken.
 4. Leg een knoopje in de sluiting van de ballon. Je confetti kanon is nu klaar om te gebruiken, maar wil je er echt iets moois van maken dan kun je hem nog versieren.
 5. Voor het maken van mijn confetti kanon gebruikte ik de Oud & Nieuw printable die je gratis kunt printen, uitknippen en om je wc rol kunt plakken. Maar is jouw confetti kanon voor een verjaardag, gender reveal of ander feestje, dan kun je hem natuurlijk ook zelf mooi maken. Plak er gekleurd papier op, glitters, pompoms etc.
 6. Als je confetti kanon af is, vul je hem met confetti. Niet te vol, want dan schiet de confetti er niet meer uit. Trek aan de ballon, laat hem schieten en *boem* alle confetti vliegt eruit.
‘Lees ook: Knutselen met papieren bordjes.’
Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie.
Super leuk zo’n confetti kanon maken, maar wie ruimt er op?!

Je krijgt nu vast ook zin om dit uit te proberen! Mocht je het confetti kanon gaan maken, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

Meer knutsel inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze party popper nog veel meer leuke knutsels. Zo vind je hier op ons blog nog meer leuke ideeën voor Oud & Nieuw. En hier vind je al onze andere knutseltips & inspiratie. Verder moet je vooral ons YouTube kanaal in de gaten houden, want daar komt minimaal één keer per week een creatieve video online. Abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal en je mist helemaal niks meer van ons.

Confetti kanon maken | Leuk voor een verjaardag, feestje of Oud & Nieuw!
Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie
Kerst cakejes | Het recept voor lekkere én leuke Kerstboom cupcakes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter