Plakken maar

23 februari 2015

Als je wilt kun je een vermogen uitgeven aan spulletjes voor in huis. Mooie dingen shoppen is niet zo moeilijk als je niet op de prijs let. Of je portemonnee er altijd blij van wordt is weer een ander verhaal. Eigenlijk zijn de gescoorde items uit een kringloopwinkel of als ik iets opgeknapt heb met weinig geld het leukst. En weet je waar je super simpel iets mee kan pimpen met groot resultaat? Plakfolie, verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en in de leukste printjes.

Onlangs had ik mijn eigen kleine plakfolie project. Reva wil altijd in de keuken meehelpen, dus het welbekende Ikea BEKVÄM opstapkrukje stond op mijn lijstje om te kopen. Een stabiel opstapje waar mevrouw veilig op kan staan. Voor € 9,99 ben je de gelukkige eigenaar van dit praktische krukje. Het berken kleurtje vind ik niet zo spannend, dus de boel een beetje opleuken kan geen kwaad. En dit kun je perfect doen met plakfolie, hier kun je praktisch alles mee restylen of pimpen. Mocht je zelf ergens nog een oud kastje of een vergane glorie tafeltje hebben staan gooi het dan zeker niet weg. Voor weinig geld steek je nieuwe of oude meubeltjes binnen een mum van tijd in een nieuwe jasje. De zelfklevende folie kan overal op geplakt worden zolang de ondergrond maar glad en vetvrij is.

plakfolie-opleuken-creatief-interieur-kinderkamer-meubels-inspiratie-diy-ladylemonade_nl5Terug naar mijn Ikea kruk, ik heb de combinatie gemaakt van deels geverfd en deels beplakt met folie. Deze laatste heb ik geshopt bij [email protected], hier hebben ze ontzettend veel keus. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen hoeveel je wilt beplakken, misschien wel in verschillende soorten printjes of kleuren. Ik heb eerst het krukje geverfd en toen beplakt met de folie. Reva en Lucy maken nu alweer ruzie over wie er met het krukje mag spelen. Hij is namelijk niet alleen super handig voor in de keuken, maar ook om lekker op te zitten voor de televisie of als klimrek te gebruiken. Multifunctioneel dus!

Ik heb de smaak te pakken en ben al aan het kijken naar een groter plak project. Er zijn zo veel manieren om ermee aan de slag te gaan, hier nog een paar ideetjes die ik online heb gevonden.

plakfolie-opleuken-creatief-interieur-kinderkamer-meubels-inspiratie-diy-ladylemonade_nl2

plakfolie-opleuken-creatief-interieur-kinderkamer-meubels-inspiratie-diy-ladylemonade_nl

plakfolie-opleuken-creatief-interieur-kinderkamer-meubels-inspiratie-diy-ladylemonade_nl4

plakfolie-opleuken-creatief-interieur-kinderkamer-meubels-inspiratie-diy-ladylemonade_nl3

DIY: Complimentenkaartjes
DIY: Verjaardagskaarsen

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Melanie Kort 23 februari 2015 at 2:13 pm

    Wat een goed idee ik heb nog een oud kastje van mijn oma boven staan. Ik ga ook aan de slag

  • Laat een reactie achter