Review: Artie Farty

18 januari 2016

Reva zit momenteel in haar meest creatieve fase ever! Ik kom niet meer weg met een paar kleurpotloden en een stuk papier. Deze kuntenares in de dop wil meer! Hoe hou je op een makkelijke manier de creatieve uitdaging van je kind op peil? En waar haal je altijd de inspiratie vandaan? Natuurlijk inspireren we je wekelijks op zondags met leuke en simpele do-it-yourselfs, maar er is nog meer hulp onderweg.

Artie Farty is het nieuwe handboek vol kunstzinnige tips voor niet-zo-heel-creatieve-ouders. Met allerlei do’s & dont’s word je een heel eind op weg geholpen. Eentje om zeker te onthouden! We moeten ons niet te veel bemoeien met onze kids terwijl ze bezig zijn met kunst. Oeps!!! Ik betrap me er ook vaak genoeg op dat ik Reva ga sturen tijden haar tekensessies. Als ouder willen wij het liefst iets van herkenning of resultaat in het kunstwerk zien, zoals een boom of een hond. Terwijl het eigenlijk juist het beste is voor kinderen om creatief bezig te zijn zonder dat het iets moois, tastbaars of nuttigs oplevert.

Nicoline de schrijfster van het boek stelt iedereen ook weer eventjes gerust. Fijn! Je hoeft namelijk echt niet een hoogstaand creatief expert te zijn om met je kindje leuk te kunnen knutselen. Het gaat erom wat je je kinderen aanbiedt en op wat voor manier. Inspiratie is volop te vinden op Pinterest, You-Tube, bij de bibliotheek om de hoek. Je krijgt een lijstje voorgeschoteld met een standaard materialen uitrusting, zodat je altijd voorbereid bent op een spontaan middagje fröbelen.

Het boek staat vol met laagdrempelige kunstzinnige zelfmaakideeen. En ben je benieuwd naar het ‘echte’ kunstwerk als inspiratiebron? Scan dan de QR-code met je smartphone, dan zie je meteen het beroemde kunstwerk en nog veel meer leuke ideeën. Mocht je zin hebben om samen met je kind bijzondere kunstwerken live te bewonderen. Je krijgt ook nog allerlei tips voor een museum bezoekje, hoe kinderen kijken naar kunst en welke kunstmusea kindvriendelijk zijn. Het boek Artie Farty is te koop in de shop van Uitgeverij Loopvis.

knutselen-creatief-kind-kleuter-diy-boek-tips-inspiratie-museum-leren-kunstwerk-ladylemonade.nl5Reva en Lucy zijn los gegaan met het idee ‘verven met bubbelplastic’. Het resultaat is een prachtige kleurrijk stippenkunstwerk.

Als afsluiter, dit citaat staat in het boek en vind ik zo mooi en helemaal waar
‘Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt’ – Pablo Picasso

Het 'echte' blokken bouwwerk
DIY: Hangende plantjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter