Absolute must see voor alle basisschool moeders: De Luizenmoeder

13 januari 2018
TV serie tip: De Luizenmoeder. Een hilarische comedy over het soms absurdistische leven op en rondom het schoolplein.

All you luizenmoeders, klassenmoeders, altijd te laat moeders, business babe moeders, fit moeders, VIP moeders, huismoeders, über moeders en loeder moeders out there opgelet! Schakel je televisie morgenavond om 20:25 uur in op NPO 3. Daar start dan namelijk een nieuwe comedyserie – De Luizenmoeder – en die gaat over jullie. Een absolute must see die je tranen met tuiten gaat bezorgen.

Comedyserie De Luizenmoeder

De Luizenmoeder speelt zich af in één van de meest herkenbare arena’s voor ons als ouders: de basisschool. Maar in de serie draait het niet om de kinderen, maar om de ouders en leraren van school. Een bijzondere minimaatschappij met eigen schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, 10 minuten gesprekken, klassen app-groepjes, klaarover-diensten, lief- en leedpotje, luizenmoeders en nog veel meer van die pijnlijk herkenbare dingen op en rond het schoolplein.

‘Lees ook: Voor het eerst naar school – 12 (soms hilarische) tips van een kleuter voor een newby kleuter.’

Newby school moeder

In de nieuwe televisie serie maakt Jennifer Hoffman als alleenstaande moeder Hannah kennis met dit absurdistische wereldje. Ze is na haar scheiding in de wijk komen wonen en haar dochtertje is dus nieuw op basisschool De Klimop. Om haar leven zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort de nieuwe moeder met een dochter in groep drie zich op het schoolse leven. Een inburgeringscursus wordt helaas niet meegeleverd, dus dat gaat met flink wat vallen en opstaan. Want ook al had Hannah zich voorgenomen zich op deze school dit keer niet voor het karretje te laten spannen, vreemde leerkrachten en de allesoverheersende ‘moedermaffia’ maken het haar onmogelijk om ‘Nee’ te zeggen. En voordat ze het weet zit ze in vijf app-groepjes, beheert ze het lief- en leedpotje en wordt ze bestempeld tot luizenmoeder.

‘Lees ook: Voor het eerst naar school! Gratis magazine voor nieuwe basisschoolouders.’

Leerkrachten worden ook niet gespaard

Behalve de ouders, wordt ook de complete school staff in De Luizenmoeder op de hak genomen. Zo maakt Hannah kennis met directeur Anton; een man van veel woorden en weinig daden. Hij maakt gebruik van de conciërge en Nancy. Een moeder waarvan de kinderen al lang van school af zijn, maar die zich nog steeds onmisbaar voelt. En ook juf Ank van groep 3 komt regelmatig voorbij in de serie, een tikkie overspannen control freak die ouders regelmatig goed op hun nummer zet. En dat levert hilarische scènes op.

Op en top herkenbaarheid en dus absoluut de moeite van het kijken waard: De Luizenmoeder! Vanaf zondagavond 14 januari iedere week om 20.25 uur te zien bij Avrotros op NPO 3. Ga jij kijken?

15+ Gezonde traktaties met fruit
Hoe gaat het met Lucy op de kleuterschool?

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Nathalie 13 januari 2018 at 5:28 pm

    ZAAALIG!!! Ik wil dat in België oooook!

  • Laat een reactie achter