Pluizige dieren

16 oktober 2015

Het lijkt hier af en toe wel een dierentuin. Tijgers, krokodillen, grote aapjes ze wonen hier allemaal in huis. Over de grond sluipen als een echte tijger en héééél hard grommen is één van de leukste spelletjes. Op dat moment moet niemand bij ons naar binnen kijken, want mama sluipt en brult net zo hard mee. Een recent dagje Artis was voor Reva en Lucy weer enorm fascinerend. Spannend grote dieren, maar toch ook mega interessant. Het boek van Rop van Mierlo Enige Logica vinden ze dan allebei momenteel ook het leukste boekje om in te kijken.

Door de eenvoud vind ik zelf dit prentenboek al ontzettend bijzonder en alleen al een geweldig exemplaar voor op de boekenplank. Je dieren-boek-prenten-illustraties-wilde-voorlezen-verhaal-kind-uniek-cadeau-waterverf-ropvanmierlo-ladylemonade_nl11
vindt in het boek geen teksten of verhalen, maar nat-in-nat tekeningen van 14 prachtige pluizige dieren. De illustraties hebben allemaal een vaag beeld door de gebruikte techniek. De slang, het varken, de olifant, de aap het zijn stuk voor stuk mini kunstwerkjes. De meisjes kunnen gerust een tijdje samen op de bank vertoeven met dit boek. Vanuit de keuken hoor ik de mooiste zelf verzonnen verhaaltjes, zo leuk. De fantasie en verbeelding wordt met dit soort schetsen bij kinderen enorm geprikkeld.

Rop van Mierlo is een Nederlandse designer, zijn boeken liggen in het MoMa in New York en bij Colette in Parijs en nu gelukkig ook in de Nederlandse boekenwinkels. In 2011 ontving hij de Dutch Design Award voor beste grafisch ontwerp. Het boek is te koop bij Bol.com.

dieren-boek-prenten-illustraties-wilde-voorlezen-verhaal-kind-uniek-cadeau-waterverf-ropvanmierlo-ladylemonade_nl6 dieren-boek-prenten-illustraties-wilde-voorlezen-verhaal-kind-uniek-cadeau-waterverf-ropvanmierlo-ladylemonade_nl14 dieren-boek-prenten-illustraties-wilde-voorlezen-verhaal-kind-uniek-cadeau-waterverf-ropvanmierlo-ladylemonade_nl13

Alle Kippins op een stokje
Speelgoedtip: Paw Patrol truck

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter