Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en go!

7 juni 2021
Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en ga gezellig op pad!

De wereld is zó groot, zó mooi en er is zóveel te ontdekken. Te veel en te ver van ons huis om echt alles te zien. Maar audioboeken app Storytel maakt ook onbereikbare werelddelen toegankelijk voor nieuwsgierige kids die wél alles willen weten, door ze mee te nemen op avontuur in hun waanzinnig leuke en leerzame luisterseries. Vorig jaar konden kids al mee op expeditie naar Mars. En dit jaar heeft de audioboeken app samen met Quest Junior een nieuwe serie gemaakt; Dierengeluiden. Daarin vliegen kinderen met merel Karel mee de wereld over waar ze allerlei vreemde dieren leren kennen. En om de lancering van deze nieuwe serie te vieren, hebben wij samen met Storytel een dieren speurtocht gemaakt, zodat jullie samen met de kids ook op ontdekkingstocht kunnen. Je zult zien dat er bij jullie in de buurt ook al een heleboel te ontdekken valt. Dus download gratis De grote Dierengeluiden speurtocht met de opdrachten en ga op pad! Daarnaast kun je dan ook 30 dagen gratis gebruik maken van de Storytel app. En dat is fijn, want dan krijg je niet alleen toegang tot de nieuwe serie Dierengeluiden, maar ook een heleboel andere toffe luisterboeken.

De grote Dierengeluiden speurtocht

De grote Dierengeluiden speurtocht is een dieren speurtocht die je gewoon kunt doen in je eigen buurt. Met je eigen gezin, vriendjes en vriendinnetjes of zelfs voor een kinderfeestje. Je kunt daarvoor een stukje natuur opzoeken, zoals een park of het bos, maar vanaf het moment dat je de voordeur uit stapt, kun je eigenlijk al van start. Want dieren zijn overal en vind je soms op plekken waar je ze niet verwacht. Je kunt de speurtocht en opdrachten kaart hier downloaden, zodat je hem kunt aflezen vanaf het scherm van je mobiele telefoon en continu bij de hand hebt. Wij hebben hem met de kinderen natuurlijk al uitgeprobeerd en dat leverde ons een superleuke en gezellige middag op.

Opdracht #1 – Vogelnestje maken

Voor de eerste opdracht moeten de kinderen een vogelnestje maken voor Karel de merel. Maar daarvoor moet er allereerst geluisterd worden naar een audiofragment uit Dierengeluiden. (dat vind je hier) Want hoe bouwt een merel zijn nest eigenlijk? En waar? En welke spullen gebruikt de merel daar allemaal voor. Het wordt in Dierengeluiden verteld en daarna mogen de kinderen op zoek naar alle materialen en hun eigen nestje bouwen. Finn en Charlie gingen er heel serieus mee aan de slag en wilden de dag erna persé nog even terug om te kijken of er al een merel in zat. Ahhh!

Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en ga gezellig op pad!

Opdracht #2 – Fluiten als een vogel

Wist je dat merels echte zangvogels zijn en daarmee graag de aandacht trekken? Probeer voor opdracht 2 eens of jij net zo goed kunt fluiten als een merel! Fluit al fladderend een liedje voor de anderen. Kunnen zij horen welk liedje je fluit? Een opdracht waarbij de tranen bij ons over de wangen gerold hebben van het lachen. Op fluiten als een vogel moeten we nog even oefenen, hebben we ontdekt.

Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en ga gezellig op pad!

Opdracht #3 – Insecten zoeken

Eén van de favoriete opdrachten van mijn kinderen bij deze speurtocht was het zoeken naar dieren. Voor opdracht 3 moet je namelijk vijf verschillende insecten zoeken. En die zijn dichterbij dan je soms denkt. Til maar eens een steen op of een stuk hout en kijk eens wat je daaronder vindt. Vaak krioelt het daar al van de insecten. Onze vondsten; een pissebed, mier, duizendpoot, tor en een spin.

Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en ga gezellig op pad!

Opdracht #4 – Navigeren als een walvis

Tijdens Karel de merel’s tocht in Dierengeluiden komt hij een walvis tegen. Nou zal dat jullie tijdens deze dieren speurtocht zeker niet gebeuren. Maar weet je eigenlijk hoe walvissen de weg onder water kunnen vinden? Het is daar namelijk erg donker en dus kunnen ze elkaar niet zien. Daarom roepen ze elkaar met geluiden. Kun jij voor opdracht 4 de weg vinden door geluid? Sluit je ogen of doe een blinddoek voor. De anderen gaan verspreid om je heen staan en maken walvisgeluiden – luister als voorbeeld naar het audiofragment in de speurtochtkaart – en probeer zo iedereen te vinden. Lol gegarandeerd hoor!

Opdracht #5 – Natuurschilderij

Opdracht 5 van de speurtocht is een leuke opdracht voor kleine creatievelingen. De kids mogen op zoek naar mooie materialen en van hun vondsten een natuurschilderij maken. Begin daarbij met een lijst van stokjes. Finn legde zijn naam in takjes en bladeren en Charlie maakte van stokken, bladeren en bloemen een pizzapunt. PS: vergeet geen foto te maken van het eindresultaat, zodat je een leuk aandenken hebt aan de middag.

Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en ga gezellig op pad!

Opdracht #6 – Geluiden na-apen

Een ander dier dat Karel de merel tijdens zijn tocht in Dierengeluiden leert kennen, is de liervogel. Een echte copycat! Hij kan heel goed geluiden nabootsen. En dan niet alleen van andere vogels en dieren, maar bijvoorbeeld ook het geluid van zaagmachines of motorgeluiden. Knap hé! In de natuur is sowieso veel te horen als je goed luistert. Wat hoor jij allemaal als je stil bent? En kun je drie geluiden nadoen? Dat is opdracht 6 van deze dieren speurtocht!

Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en ga gezellig op pad!

Opdracht #7 – Olifanten imitatie

Olifanten zijn door hun omvang indrukwekkende dieren. Merel Karel is dan ook onder de indruk als hij ze tijdens zijn tocht tegenkomt. Hun oren zijn gigantisch, hun poten laten de grond bij iedere stap trillen en die slurf is toch een handige tool! Kun jij een olifant nadoen voor opdracht 7? Maak een foto van je beste olifanten imitatie. Finn en Charlie gingen je alvast voor! Stamp, stamp, stamperde stamp…

Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en ga gezellig op pad!

Opdracht #8 – Het evenwicht van een stokstaartje

Stokstaartjes kunnen met hun staart hun evenwicht goed bewaren. Heb jij ook zo’n goed evenwicht? Probeer het uit door zo veel mogelijk rondjes op één been rondom een boom te hinkelen. Dat valt nog niet mee, weten wij inmiddels uit ervaring.

Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en ga gezellig op pad!

Opdracht #9 – Maak een bloemenkrans

Voor mij echt jeugdsentiment; maak een bloemenkrans. Dat is opdracht 9. Ik deed dat altijd met madeliefjes door de ene steel door de andere steel te rijgen. Maar je kunt natuurlijk ook verschillende bloemen plukken en de steeltjes aan elkaar knopen. Net welke bloemen je tegenkomt natuurlijk.

Opdracht #10 – Speuren als een wolf

Wolven zijn geweldige speurneuzen, dat ontdek je ook in de nieuwe Storytel serie Dierengeluiden. En hopelijk beschik jij ook over een paar goede zintuigen, want voor de laatste opdracht van de dieren speurtocht moet je op zoek naar drie dingen die niet thuishoren in de natuur. Als je ze daarna gelijk even weggooit in de prullenbak heb je jouw omgeving meteen ook weer een beetje schoner gemaakt. En daarmee is de speurtocht volbracht!

Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en ga gezellig op pad!

Luister 30 dagen gratis naar Dierengeluiden & andere luisterboeken

We hopen dat jullie enthousiast zijn over deze dieren speurtocht en dat jullie hem binnenkort ook gaan doen met de kinderen. Als je op pad gaat, deel dan vooral jullie ervaring door bijvoorbeeld een leuke foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. En vergeet ook zeker niet om de opdrachtenkaart te downloaden. Daarin zie je namelijk gelijk hoe je 30 dagen gratis gebruik kunt maken van de Storytel app. Dan kunnen de kids na deze leuke dag als beloning gelijk even lekker ontspannen met de nieuwe luisterserie Dierengeluiden of een ander leuk luisterboek. Mijn kids vinden het heerlijk om aan het einde van de dag even lekker weg te dwalen met hun koptelefoon op. En tip! Ook voor onderweg op vakantie is deze app een echte lifesaver!

Dieren speurtocht | Download de gratis speurtocht & opdrachten en ga gezellig op pad!
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van de maand juni
Uitjes Drenthe | De 18 leukste kinderuitjes & activiteiten in Drenthe

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter