Dino surprise maken voor Sinterklaas

20 november 2020
Dino surprise maken voor Sinterklaas

Roarrr! Dit is toch een beestachtig leuke Sinterklaas surprise?! Een top verrassing voor als je een dinosaurus fan of archeoloog of paleontoloog in de dop op je Sinterklaas lootje hebt staan. Je maakt deze dino surprise van twee kartonnen dozen. En met de juiste spullen in huis, heb je de T-Rex zo in elkaar. In een handige video laat ik je stap voor stap zien hoe je deze dinosaurus surprise kunt maken.

Wat heb je nodig voor de dino surprise?

 • Een grote en een kleine kartonnen doos
 • Wat extra karton om de staart en poten mee te maken
 • Een goeie schaar
 • Evt. een Stanley mes
 • Piepschuim bal (5 cm), o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
 • Zwarte stift
 • Verf, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl. Je kunt de dozen eventueel ook inpakken in gekleurd papier als je niet wil verven
 • Wit & zwart papier voor tanden en neusgaten
 • Lijm, ik adviseer voor het maken van deze dino surprise een lijmstift en een lijmpistool, o.a. te koop bij Bol.com.

De dino surprise maken

 1. Knip of snijd uit de kleine doos een bek.
 2. Knip uit karton vier poten en een staart. De staart moet iets langer zijn, zodat je hem aan de doos kunt vast lijmen.
 3. Snijd de achterkant van de grote doos in, zodat je de staart er doorheen kunt steken. Vouw hem aan de binnenkant van de doos om en lijm hem daar met je lijmpistool vast.
 4. Doe dan je cadeautje in de grote doos en plak hem dicht.
 5. Lijm de poten met je lijmpistool aan de grote doos vast.
 6. Plak het hoofd met het lijmpistool op de grote doos.
 7. De basis van de dino surprise is nu klaar. Nu kun je hem mooi gaan maken. Verf hem in een kleur die jij mooi vindt. Je kunt hem eventueel ook met papier beplakken.
 8. Knip uit wit papier een paar rijen scherpe tanden en uit zwart papier twee neusgaten. En als de verf opgedroogd is, plak je die op je T-Rex.
 9. Dan snijd je de piepschuim bal precies door de helft. En met de zwarte stift teken je er een pupil op. Dan plak je aan iedere kant van het hoofd een oog. Je dinosaurus surprise is klaar!
Dino surprise maken voor Sinterklaas

Ik hoop dat je het idee voor deze dino surprise leuk vindt. Als jij hem ook gaat maken, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te delen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook!

‘Lees ook: Sinterklaas activiteit | Sinterklaas klei maken met pepernoten & chocoladeletter geur.’

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze T-Rex surprise nog veel meer Sinterklaas surprise ideeën. En ben je op zoek naar andere Sinterklaas inspiratie, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Zo hebben we hier bijvoorbeeld een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten staan, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En heb je al eens Ozosnel poep gemaakt met de kids? Dat is niet alleen super leuk maar ook erg lekker. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Dino surprise maken voor Sinterklaas
LEGO Surprise maken | Een LEGO poppetje als Sinterklaas surprise
Pakjesavond | Pizza mijters & stafjes maken voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Sas 26 november 2022 at 8:21 pm

  Geweldig deze surprise!
  Samen met mijn zoon hebben wij hem nagemaakt. Hij wil er nu ook 1 voor zichzelf!

 • Laat een reactie achter