Must visit! Dinoland – Een super tof én betaalbaar dinopark

15 oktober 2019
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.

Omdat onze jongste zoon groot dinosaurus fan is en ik zelf eigenlijk ook enorm gefascineerd ben door deze prehistorische beesten, hebben we al heel wat toffe dinosaurus uitjes gemaakt. Maar sinds ons bezoek aan Dinoland in Zwolle is het dinopark nu één van onze grote favorieten! Je kunt er zo ontzettend veel verschillende dingen doen; van fossielen opgraven tot dinosaurus midgetgolf, lasergamen tussen de dino’s, dino’s kleien, een theatershow over dino’s bekijken en nog veel en veel meer. En al die dingen zijn bij de – sowieso al gunstige – entree prijs inbegrepen, wat wel eens anders is bij andere pretparken. We hebben dan ook een hele dag in Dinoland doorgebracht en zijn er eigenlijk nog niet uitgekeken. Maar er na sluitingstijd stiekem blijven, durfden we – met Jurassic Park in ons achterhoofd – toch maar niet!

Dinoland is net Jurassic Park

Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
De entree van Dinoland is al heel indrukwekkend!

Als je eenmaal een voet over de drempel hebt gezet bij Dinoland, is het net of je Jurassic Park in stapt. Op de binnenplaats na de entree hangt een gecrasht vliegtuig bovenop een glijbaan, waarnaast een verlaten rode jeep geparkeerd staat die in het niet valt bij een enorme dinosaurus. En loop je verder door de hangar dan hoor je ineens gesnuif en gegrom; er bungelt een kooi aan een hijskraan met daarin een bewegende dinosaurus. Er tegenover staat een soort huis van containers; Raptor Dock waarin gespeeld kan worden. En even verderop is het echt duidelijk dat je in Dinoland bent. Hier staat het grootste gedeelte van de meer dan 100 dinosaurussen – soms tientallen meters groot! – die het dinopark telt. Van T-Rex tot stegosaurus, triceratops en langnek dino; ze zijn er allemaal. Sommigen bewegen en maken geluid. En overal staan bordjes bij met meer informatie over de dinosoorten. Bij de entree hebben we een Ranger paspoort en speurtocht mee gekregen met vragen die we kunnen beantwoorden met die info. Door dit én de activiteiten in het park te doen, verdien je stickers op je Ranger paspoort. En met een volle stickerkaart krijg je een diploma.

‘Lees ook: Dino feestje – De leukste spelletjes, versiering & snacks voor een top partijtje.’
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
‘Waar heeft deze dinosaurus geleefd?’ We beantwoorden alle vragen van de speurtocht om ons Ranger diploma te verdienen.
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Niet alleen op deze binnenplaats, maar echt overal in Dinoland kun je spelen.

Overal speeltuinen en een klimparcours

In Dinoland kun je ook oneindig veel binnen en buiten spelen. Behalve de binnenplaats met het vliegtuig en het Raptor Dock zijn er verspreid over het terrein nog een heleboel speeltuinen en -plekken. En allemaal gebouwd in dino stijl, met klimrekken, glijbanen, draaimolens en allerlei toffe voertuigen zoals terreinwagens en een helikopter waar je in mag. Vlak achter de helikopter ligt een opgraafplek met onder het zand het skelet van een T-Rex die je kunt helpen uitgraven. Mijn jongens gaan meteen op zoek naar de kop! En ook is er een klimparcours waar je op grote hoogte of voor de kleinere kids op een lager parcours je klim skills kunt testen. Daaronder scheuren we ook nog een paar rondjes op de skelterbaan langs de dinosaurussen. En ernaast zit de dinosaurus midget golf baan met 19 leuke holes. Is het wat slechter weer? Dan duik je de grote binnenspeelhal in met klimtoestellen, glijbanen en ballenbakken. Of je loopt naar de achterkant van het dinopark waar de lasergame arena is. Je wordt verdeeld in twee teams; rood en blauw en krijgt allemaal een laserpistool waarmee je elkaar in een Jurassic achtige wereld moet zien te raken. Het team met de meeste hits wint.

Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Charlie jaagt op dino’s en op de achtergrond zie je de speelplaats met de helikopter waar je in mag!
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Hier wordt een nieuwe droom voor de toekomst geboren; paleontoloog worden. Ofwel: iemand die fossielen resten onderzoekt. Een klusje is het alleen wel, zo’n compleet T-Rex skelet uitgraven.
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Lekker klimmen & klauteren in het dinopark. Voor de grotere kids zijn de obstakels erboven en is er ook nog een klimmuur die niet op deze foto staat.

Het Paleolab: fossielen opgraven, dino’s knutselen & goud zoeken

Voor de dino activiteiten moet je in het Paleolab zijn; een grote glazen kas die midden op het dinopark staat met in het midden het skelet van een langnek. Het ziet er gaaf uit! In een watergoot kun je met een goudpan naar goud zoeken. Met het water spoel je het zand weg totdat er goud (pyriet) overblijft. En wat je vindt, mag je in een mooi zakje meenemen! Daar worden Finn en Charlie natuurlijk enorm fanatiek van. Er tegenover staan een aantal zandbakken waarin edelsteentjes verstopt zitten. Die kun je eruit zeven en je vijf mooiste vondsten mag je ook weer houden. Moeilijk kiezen! Ook kun je zelf creatief aan de slag in het Paleolab; er staan tafels met hompen klei erop waarmee je dinosaurussen kunt boetseren en ze gieten er hun eigen gipsen dino’tjes die je mag verven. Als je klaar bent, kun je je creaties in een kastje zetten met je naam erbij en ze, als je Dinoland verlaat weer ophalen. Achterin kun je ook nog naar fossielen zoeken – haaien- en roggentanden – waarvan je de vijf mooisten ook weer mag houden. En tegen betaling kun je ook geodes kraken of dino’s uitgraven.

‘Lees ook: Dino knutselen – De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.’
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Goud zoeken. En wat je vindt, mag je houden. Daar worden mijn jongens bloedfanatiek van!
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Ook kun je bij Dinoland creatief aan de slag door een dinosaurus te kleien of te verven. En kijk eens wie er als we bezig zijn even gedag komt zeggen; een baby Triceratops!

Dinoland theater

Dinoland heeft ook een eigen theater. Daar wordt ieder weekend, iedere dag in de vakantie en op feestdagen twee keer per dag een dinoshow gegeven. In de show word je door twee paleontologen van Dinoland meegenomen naar een afgelegen dino eiland waar ze op zoek gaan naar de tand van een T-Rex. Ze crashen alleen met hun vliegtuig en maken een spannend avontuur mee. Maar gelukkig komen ze uiteindelijk weer heelhuids thuis mét de tand. En om die goede afloop te vieren, mogen kinderen na de show met de paleontologen en een dino op de foto.

Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
De show in het Dinoland theater is leuk en nog leerzaam ook.

T-Rexpeditie

Tot slot heeft Dinoland ook nog een interactieve tentoonstelling in samenwerking met Naturalis; de T-Rexpeditie. Dat klinkt misschien een beetje saai in vergelijking met alle toffe activiteiten die ik hierboven noem. Maar ook deze ruimte mag je niet overslaan! In het midden staat een 3D geprinte kopie van Trix, de T-Rex uit Naturalis. En daar omheen vind je allerlei interactieve games. Zo kun je dino’s digitaal inkleuren, dinosaurussen bekijken met een VR bril, jezelf fotograferen tussen de dino’s in een photo booth, zelf een steeds veranderend landschap maken met zand; maak je kuilen, dan ontstaat er water en bergen worden vulkanen. En ook is er hier weer een creatief hoekje waar je dino’s kunt vouwen van papier of je eigen T-Rex kunt maken van strijkkralen.

‘Lees ook: De leukste dino spelletjes en activiteiten voor kids.’
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Centraal in de T-Rexpeditie staat een kopie van het skelet van Trix op ware grootte.
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Door het verplaatsen van zand ontstaan er meren en rivieren of vulkanen. En tussendoor lopen dinosaurussen. Pas op voor je hand dus! 😉

Restaurant & souvenir shop

Spelen maakt hongerig en daarvoor kun je in het restaurant van Dinoland terecht. Ook dit is – net zoals de rest van het dinopark – weer in dinosaurus stijl. Zelfs de menu’s hebben dino namen; een T(tortilla) Rex, een brontoburger of een platen pancake. Snacks, broodjes, salades, ze hebben er van alles. En kinderen kunnen er een kindermenu bestellen waarbij ze een dino dukaat krijgen die ze aan het einde van de dag in de souvenir shop kunnen inleveren voor een cadeautje. In de winkel verkopen ze ook nog allerlei andere dino cadeaus.

Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Zelfs het restaurant is helemaal in dino stijl.

Entree Dinoland & openingstijden

In verhouding tot alle activiteiten, dingen die je krijgt en die er te doen zijn in het dinopark vind ik de entree van Dinoland echt reuze meevallen. Kinderen van 2 & 3 jaar betalen €6,50, kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen €10,50 en in het weekend of tijdens vakanties en feestdagen is de entreeprijs voor hen €11,50. Parkeren valt ook wel mee; een dagticket kost €5,-.

Dinoland is op alle dagen geopend behalve op maandag en sommige dinsdagen, afhankelijk van het seizoen van 10:00 – 17:00, tot 18:00 of soms tot 20:00 uur. En in de vakanties is het dinopark iedere dag open. Wel heeft het park een winterstop; na de herfstvakantie sluiten de hekken om daarna in maart weer open te gaan. Kijk hier voor meer info en de exacte openingstijden.

Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Lekker scheuren tussen de dino’s op de skelterbaan van Dinoland.
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Dinosaurus midgetgolf spelen.
Must visit! Dinoland - Een super tof én betaalbaar dinopark.
Vakantiebestemming met baby - Dit zijn de 10 leukste babyvakanties
Verrassend leuk Almere - Hippe eettentjes, toffe uitjes & héél veel shops

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter