Een pop-up dinosaurus ei knutselen

10 juli 2022
Een pop-up dinosaurus ei knutselen!

Heb je altijd al eens een dinosaurus ei willen uitbroeden? Dat kan! Door een dino pop-up surprise ei te maken! Wil je graag een baby Triceratops, baby Diplodocus of baby T-Rex? Je kunt met onze gratis printable zelf kiezen van welke dinosaurus jij papa of mama wordt. Of je knutselt je eigen baby dino, dat kan natuurlijk ook! Wij laten je stap voor stap zien hoe je dit pop-up dinosaurus ei kunt knutselen.

Wat heb je nodig voor het knutselen van een dinosaurus ei?

 • Gekleurd papier
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Een ijsstokje, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
 • Verf
 • Oude tandenborstel
 • Onze gratis printable met daarop de dinosaurus eieren en de baby dino’s om het ei te knutselen. Je downloadt hem hier.
‘Lees ook: Van dino park tot dinosaurus museum; dit zijn de leukste dino uitjes in Nederland voor kids.’

Het pop-up dino ei knutselen

 1. Print de dinosaurus ei printable (pagina 1 op een kleur papier die jij mooi vindt voor je ei en pagina 2 op wit papier) en knip de eieren uit.
 2. Om het dinosaurus ei er écht uit te laten zien, kun je hem voorzien van een spikkel patroon. Dat doe je door de tandenborstel eerst in wat water en daarna in wat verf te dippen. En daarna spat je de verf er met je vinger vanaf op het ei.
 3. Terwijl het ei droogt, kun je ondertussen de baby dinosaurus knutselen. Maak zelf een mooie dino die in het ei past of knip de T-Rex, Triceratops of Diplodocus van de printable uit. Houd er bij het uitknippen gelijk een velletje gekleurd papier onder, zodat je straks 2 dino’s hebt.
 4. Smeer wat lijm op de dinosaurus die je uit het gekleurde vel papier geknipt hebt, leg daar het ijsstokje bovenop en plak daarna de dinosaurus van de printable er bovenop.
 5. Terug naar het ei! Als de verf droog is, kun je het ei met een zigzag patroon doormidden knippen. Je moet alleen wel even ‘uitmeten’ waar je ongeveer moet gaan knippen. Dit doe je door de dinosaurus op de achterkant van het spikkel-ei te leggen. Dan kijk je waar zijn hoofd ongeveer eindigt. En daar knip je het ei doormidden, waarbij je er wel voor moet zorgen dat je de punten op het hoofd van de dino kunt plakken. Het is handig om de zigzag lijn dus eerst even uit te tekenen met potlood.
 6. Daarna plak je het onderste deel van het spikkel-ei op het hele ei, waarbij je alleen de randjes insmeert met lijm en de onderkant vrij houdt, zodat je het ijsstokje er straks nog doorheen kunt steken.
 7. Steek dan de baby dinosaurus in het ei en plak de bovenkant van het spikkel-ei op het hoofd van de dino. En zorg er daarbij voor dat het ei mooi sluit. Nu is je dino ei klaar en kun je de baby dinosaurus hatchen!
Een pop-up dinosaurus ei knutselen!
‘Lees ook: Musthave voor dino fans! Dinosaurs – een magisch pop-up boek.’

En, vind je deze pop-up dino eieren ook zo leuk? Al je ze zelf ook gaat knutselen dan zijn we erg benieuwd naar hoe jullie dinosaurus surprise ei eruit komt te zien. Zeker als jij je eigen baby dino maakt! Dus deel vooral het eindresultaat met ons als je dat leuk vindt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer dinosaurus knutsels!

Behalve een dinosaurus ei vind je op ons blog nog veel meer leuke dino’s om te knutselen. Die vind je allemaal hier. Ook hebben wij hier een heleboel geweldige dinosaurus spelletjes en activiteiten op een rij gezet. En dinosaurus fans die graag kleuren, kunnen hun lol op met al onze dino kleurplaten. Die kun je gratis downloaden en printen.

En verder blijven we jullie natuurlijk inspireren met nieuwe leuke knutsels. Wil je daar niets van missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Een pop-up dinosaurus ei knutselen!
Dinosaurus kleurplaat | Print hier gratis de leukste kleurplaten met dino's!
Knutselen zomer | Meer dan 60 vrolijke zomerknutsels voor kids!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter