Musthave voor dino fans! Dinosaurs – een magisch pop-up boek

19 maart 2018
Musthave voor dino fans: dinosaurus pop-up boek 'Dinosaurs'.

Je hebt van die kinderboeken in de kast, die heb je niet alleen om uit voor te lezen maar ook – of vooral – omdat ze zo mooi zijn. Encyclopedia Prehistorica: Dinosaurs is er zeker zo één. Het is by far het allermooiste pop-up boek dat ik ooit gezien heb. Een absolute musthave voor kleine én grote dinosaurus fans en een collectors item dat je een leven lang zult koesteren.

Prachtige prehistorische pop-ups

Sla een bladzijde van Dinosaurs open en een reusachtige T-rex met enorme kaken en scherpe karteltanden springt eruit. Een bladzijde verder ontvouwt een prachtige, prehistorische roofvogel zijn vleugels en lijkt zo van de rand van de pagina af te vliegen. Een enorme langnek showt zijn imposante postuur en twee Triceratopsen vechten om een stuk vlees. Het boek bestaat in totaal uit zes bladzijden met ieder een spectaculaire grote pop-up en een aantal kleinere ‘boekjes’ met daarin kleine pop-ups. In totaal vijfendertig. Ze zijn allemaal prachtig geïllustreerd, de dino’s komen op ingenieuze en soepele wijze tot leven en de details zijn echt bijzonder. Op iedere pagina en achter ieder vakje schuilt een nieuwe verrassing.

‘Lees ook: Verjaardagstaart hit! Chocoladetaart met dino cake topper.’

Bekijk hier het boek bladzijde voor bladzijde.

Fascinerende feiten

Het boek heet niet voor niets ‘encyclopedia prehistorica’. Behalve de prachtige prenten, bevat het ook nog een heleboel interessante informatie. Het verhaal begint met het opgraven van fossielen, omdat alle info die we hebben over de dinosaurus daar vandaan komt. En daarna vind je door de rest van het boek allerlei fascinerende dino feitjes die op een luchtige, humoristische manier opgeschreven zijn. Ook lees je een omschrijving van de meest populaire dinosaurussen en de minder bekende soorten en hun ontwikkeling. En het boek eindigt met het einde van de dinosaurus. De teksten zijn in het Engels, maar omdat ze lekker kort en bondig opgeschreven zijn, leest het makkelijk weg.

‘Lees ook: 20 toffe cadeautips voor jarige dinosaurus fans.’

Encyclopedia Prehistorica: Dinosaurs

Laat je door het Engels niet tegenhouden om dit boek aan te schaffen. Ook zonder de teksten is dit boek al zijn centen waard. Mijn kinderen vinden het er zeker niet minder leuk om. En ik vind het heerlijk om het samen met hen te bekijken en ze wat bij iedere pop-up te vertellen. Ze kennen inmiddels de meeste dino’s al. En zoals ik ze nu met dit boek meeneem naar de prehistorie, zie ik ze dit straks ook met hun eigen kinderen doen. Want dan is dit boek nog steeds super vet. Een indrukwekkend boek dat je kunt blijven lezen en bewonderen!

Te koop bij Bol.com voor €22,99 (verzending is gratis).

Musthave voor dino fans: dinosaurus pop-up boek 'Encyclopedia Prehistorica Dinosaurs'.
Musthave voor dino fans: dinosaurus pop-up boek 'Encyclopedia Prehistorica Dinosaurs'.

Musthave voor dino fans: dinosaurus pop-up boek 'Encyclopedia Prehistorica Dinosaurs'.

Musthave voor dino fans: dinosaurus pop-up boek 'Encyclopedia Prehistorica Dinosaurs'.

Reva op haar droomfiets: de Alpina Ocean
De beste educatieve apps voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter