DIY: Appelprint

16 augustus 2015

Het appelpluk seizoen is dit weekend begonnen! En dat betekent dat wij onze geadopteerde appelboom in boomgaard de Olmenhorst weer mogen legen. En daar komen kilo’s appels vanaf. Zoveel dat we er niet tegenop kunnen eten. Appel in stukjes, appeltaart, appelmoes… Gelukkig kun je meer met appels dan ze oppeuzelen. Door ze te gebruiken als stempel bijvoorbeeld. Alhoewel… Zo’n canvas tas met toffe appelprint is toch ook wel om op te eten!

Wat heb je nodig?

  • Appel
  • Verf
  • Kwastje
  • Canvas tas. Maar een schortje, rompertje of rugzak kunnen natuurlijk ook. Of misschien wil je wel inpakpapier met appelprint maken? The sky is the limit!
  • Krantje

stempelen-kind-verf-appels-ladylemonade_nlAan de slag!

  1. Snijd een appel doormidden en zorg daarbij dat je van onder tot boven recht snijdt. Dep de appels droog op een stukje wc papier of keukenrol.
  2. Doe een krant in je tasje om te voorkomen dat de verf naar de andere kant doordrukt.
  3. Doe wat verf op een bordje en haal de appel er doorheen. Je kunt een kwastje gebruiken om de verf zo te verdelen dat de hele appel bedekt is. Druk de appel stevig op de tas.
  4. Bij ons liet het steeltje geen print achter, dus die hebben we er steeds met een kwastje bij geschilderd. Als je verschillende kleuren wil gebruiken, moet je de appel tussendoor steeds schoonmaken onder de kraan of met keukenpapier.
  5. Laat de verf drogen. Daarna is je tasje met appelprint klaar! Leuk om te gebruiken als gymtas of boodschappentasje bijvoorbeeld.
DIY: Magnetisch slijm
Fruitpizza

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter