Bedankje voor juf – De ‘Bedankt dat je me liet groeien – fruitplant’

29 juni 2014

Alweer bijna een jaar geleden bracht ik Finn voor het eerst naar de peuterspeelzaal. En oh, wat vond hij het spannend! En ik ook! Toen ik hem na een ochtendje proefdraaien voor het eerst alleen achter moest laten, huilde hij niet. Het was nog erger. Hij liet zich gelaten door de juf uit mijn armen plukken en ik las op zijn gezicht dat hij helemaal in zichzelf keerde van angst. Mijn moedergevoelens schreeuwden: ‘Pak ‘m en ren weg!’ Gelukkig waren de juffen enorm lief en wist ik dat hij in goede handen was. Ze hebben hem aandacht en liefde gegeven en geduld met hem gehad in plaats van hem meteen het stempeltje verlegen te geven. En na een aantal weken stapte mijn observerende kindje van de bank, sloot zijn eerste vriendschap en begon te spelen. En nog een paar weken later was mijn kat-uit-de-boom-kijker veranderd in één van de belhamels uit de klas. Toen Finn zijn broertje kreeg, was dezelfde klas een fijne, vertrouwde plek om op terug te vallen. En ook hebben de juffen enorm geholpen met zindelijk worden. Daarnaast komt mijn peuter altijd met mooie knutselwerkjes thuis. En wat hebben we mooie zelfgemaakte cadeautjes gekregen met Vader- en Moederdag. Lang verhaal kort: juffen zijn goud waard! En dus verdienen zij het ook wel eens om in het zonnetje gezet te worden. En dus hebben Finn en ik een bedankje voor juf gemaakt.

Wat heb je nodig?

 • Bloempot
 • Plant
 • Centimeter van papier (die kun je ook op internet vinden en uitprinten)
 • Papier
 • Potlood
 • Lijm
 • Plakband
 • Touwtje, strikje of lintje
‘Lees ook: Meesterdag en Juffendag ideeën – 7 leuke cadeaus om te knutselen met de hele klas.’
juffen, meester, lerares, leraar, onderwijzer, onderwijzers, bedanken, bedankje, cadeautje, peuterschool, school, kleuters, peuters, kleuters, kinderen, afscheid, basisschool, creche, opvang, bso, kinderdagverblijf, trakteren, maken, diy, ideeën, tips, z

De ‘Bedankt dat je me liet groeien juf-fruitplant’ maken

 1. Plak de centimeter van papier op een leuke manier op de bloempot die je hebt uitgekozen. Dat kan schuin, maar ook recht langs de bovenrand van de pot bijvoorbeeld.
 2. Schrijf op een wit velletje papier: ‘Bedankt dat je me laat groeien!’, eventueel aangevuld met nog wat meer tekst. Plak dit witte velletje op een gekleurd vel papier of een vel papier met leuk printje.
 3. Bind om het velletje papier een touwtje of lintje heen, met eventuele andere versiersels.
 4. Plak het briefje nu vast aan het potlood, waarbij je de punt iets boven het velletje papier laat uitsteken.
 5. Prik het kaartje in de aarde bij de plant – Finn heeft voor een paprikaplant gekozen – en zet deze in de bloempot
 6. Met zo’n origineel cadeau raak je toch iedere juf?! Of meester natuurlijk!
‘Lees ook: Afscheid juf of meester: Met deze cadeaus zeg je op een originele manier ‘Bedankt!’.’

Nog meer leuke bedankjes voor juf of meester

Ik hoop dat je dit een leuk idee vindt. Mocht je op zoek zijn naar meer originele ideeën voor juf of meester, check dan zeker ook nog even mijn blog met afscheidscadeautjes. Of bekijken ditdit of dit zelfmaak idee. Andere leuke tips zijn absoluut welkom! Dus als je zelf ook eens leuk bedankje voor juf of meester gemaakt hebt, laat het dan vooral hieronder weten in de reacties.

Als je één van onze ideeën gaat maken, zou ik het leuk vinden als je het resultaat met ons deelt via Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen of de #Ladylemonade te gebruiken!

DIY: Play tray voor onderweg
Een smiley knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter