Tof kinderkamer project: DIY cactus lamp neon

18 februari 2018
DIY cactus neon lamp: zo maak je deze neon lamp voor in de kinderkamer. (of voor jezelf)

Neon is een mega trend op dit moment. De neon letters en neon figuren zijn een leuke manier om wat knallende kleuren aan de kinderkamer toe te voegen. Het zijn echte eyecatchers. En omdat ze niet zo fel licht geven, zijn het ook de ideale nachtlampjes. Ik laat je zien hoe je van een neon lichtsnoer zelf zo’n gave neon lamp maakt. Leuk extraatje: deze DIY cactus hoef je helemaal geen water te geven én je hebt geen last van prikkels. 

Wat heb je nodig?

 • Neon lichtsnoer met schakelaar. Ik heb die van mij gekocht bij Light in the Box (€6,90). De HEMA heeft ook een roze lichtsnoer (€9,99)
 • IJzerdraad of koperdraad
 • Stuk karton
 • Eventueel bruin vilt
 • Klompje klei
 • Bloempot
 • Lijm
‘Lees ook: Maak zelf – heel simpel! – zo’n hip knoopkussen voor in de kinderkamer.’

DIY cactus neon lamp maken

 1. Knip uit je stuk karton een rondje dat in de bloempot past, net iets onder de rand. Dit wordt de grond waarin de cactus komt te staan. Je kunt het rondje zo laten (als je bruin karton hebt) of er eventueel nog een lapje vilt omheen vouwen en aan vast lijmen.
 2. Buig je stuk ijzerdraad of koperdraad in de vorm van een cactus. Je kunt natuurlijk ook een ander neon figuur maken, zoals een flamingo. of een flamingo.
 3. Als de cactus klaar is, maak je met een perforator of gaatjestang 2 gaten in het ronde karton. Hier komt de cactus in te staan. Kijk even goed hoever de gaatjes uit elkaar moeten.
 4. Haal nu je neon draad door 1 van de gaten heen – via de onderkant naar boven – net zolang totdat je bij de schakelaar bent.
 5. Steek de cactus door de gaten en lijm het neon draad stukje voor stukje aan de cactus vast. Ik dacht met secondelijm snel klaar te zijn, maar dat pakte helaas niet aan mijn koperdraad. En dus heb ik gewone lijm gebruikt en de draad vast gezet met van die sluit clips die je krijgt bij de boterhamzakjes.
 6. Als de lijm droog is en de neon draad vast zit, kun je de clips loshalen. Doe daarna een klompje klei in de bloempot en steek de cactus hierin. De neon draad die over is, stop je ook in de pot. De schakelaar kun je er ook in doen of eruit laten, net wat jij het mooiste en fijnste vindt. Je DIY cactus lamp is klaar!
‘Lees ook: IKEA hacks: zo maak je van een FLISAT kruk een tof kinderstoeltje.’

Tip!

Vond je dit een leuke blogpost en vind je het leuk om vaker geïnspireerd te worden met creatieve ideeën? Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe video online. En als abonnee krijg je daar een melding van en hoef je dus nooit meer iets te missen!

DIY cactus neon lamp: zo maak je deze neon lamp voor in de kinderkamer. (of voor jezelf)

DIY: 14x toffe eyecatchers voor kids maken met plastic dieren
Nieuwe kids trends gespot op de hipste home beurs ShowUP

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter