Leuk & simpel: Een kabouterhuisje maken van een vogelhuisje

16 maart 2014
Leuk & simpel: Een kabouterhuisje maken van een vogelhuisje.

Vind jij die kleine mensjes met hun rode puntmuts ook zo leuk? Maak dan je eigen kabouterhuis voor in de tuin! Dat is super makkelijk en staat reuze gezellig. Wij hebben zo onze kabouter David en zijn kaboutervrouw Lisa een houten paddenstoel huis gegeven. Hoe je zelf heel simpel een kabouterhuisje maken kunt, laten wij stap voor stap aan je zien.

Wat heb je nodig voor het maken van een kabouterhuisje

  • Houten vogelhuisje, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
  • Elektrische zaag of een mini handzaag (te koop bij Bol.com) of de zaag van een zakmes
  • Witte & rode verf
  • Kwast
  • Schuurpapier
  • Zwarte marker

Het kabouterhuisje maken

Stap 1

Eerst ga je een deur in het kabouterhuisje maken. Dat doe je door het ronde vogelgaatje voorzichtig naar beneden uit te zagen. Schuur daarna de randen mooi glad met een schuurpapiertje.

Stap 2

Verf het kabouterhuisje daarna helemaal wit. Als de verf niet in één keer dekt, kun je nadat de verf droog is eventueel nog een laagje aanbrengen.

Stap 3

Maak het dak daarna rood, op een aantal witte stippen na. Ik heb dit uit de lossen pols gedaan. Maar je kunt ook een aantal echt ronde stippen uit papier knippen, daar overheen schilderen en ze daarna weer van het dak halen.

Stap 4

Maak van wat resthout een naambordje voor de kabouter die het kabouterhuisje straks gaat bewonen. Met de zwarte marker kun je de naam erop schrijven. Maar een woord als ‘welkom’ kan natuurlijk ook.

Nu nog even in de tuin zetten met de kabouters erbij en je paddestoel kabouterhuisje is klaar! Tip voor als je geen kabouters hebt; ik heb die van mij gescoord op Marktplaats voor €1,-.

En, vind je hem leuk? Als jij geïnspireerd bent om nu zelf ook een kabouterhuisje te maken, dan vinden wij het superleuk als je jouw creatie ook met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van het huisje te posten op Facebook of Instagram en ons – Lady Lemonade – te taggen in de foto. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke knutselideeën

Behalve dit vrolijke kabouterhuisje vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën voor kinderen. Zo vind je hier bijvoorbeeld een heleboel leuke ideeën om te knutselen met strijkkralen. Check ook eens ons blog ‘knutselen met wol‘. Of ontdek wat je allemaal met zoutdeeg kunt maken. Voor ons complete knutsel archief kun je hier terecht. En als je echt niks meer van ons wilt missen, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Zelf een verjaardagskaart knutselen van papier
Een vlaggetjeslijn maken van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter