DIY: Kinder kerstbal

7 december 2014

One day you’re in, the next day you’re out! Dat geldt voor fashion, maar zeker ook voor Sinterklaas. Het enige dat bij ons thuis nog herinnert aan Pakjesavond is een berg Sinterklaascadeaupapier in de open haard, de left overs van een paar prachtige surprises, extra speelgoed dat er voor 5 december nog niet was en een Zwarte Pietenpet in een hoekje. Maar dat wordt overschaduwd door een enorme kerstboom die Finn gisteren samen met zijn papa heeft uitgezocht en die nu staat te schitteren in het midden van onze kamer, lichtjes in de tuin en kerstliedjes die uit de speakers schallen. Dag Sinterklaasje, dag, dag! We hebben het leuk gehad, maar nu is het tijd voor Kerst! Finn vindt het super gezellig om ons huis in kerstsfeer te brengen en om hem er nog eens extra bij te betrekken, hebben we samen zijn eigen -kidsproof – kerstballen gemaakt. Super makkelijk en snel in elkaar te knutselen! Dus een topactiviteit voor de Kerstvakantie, wanneer je het vaak toch al druk hebt met maaltijd voorbereidingen, cadeaus shoppen en noem maar op.

Wat heb je nodig?

  • Transparante plastic ballen die bestaan uit twee delen.
  • Lintjes
  • Spullen om de ballen mee te vullen, zoals glitter, kralen, lego, confetti of strijkkralen.

kerstballen-maken-kinderen-knutselen-ladylemonade_nl

Aan de slag!

  1. Zoek samen met je kind naar leuke spullen die als vulling kunnen dienen voor de kerstballen. Dat kunnen kralen zijn, maar bijvoorbeeld ook kleine plastic beesten, autootjes of popjes.
  2. Vul de kerstballen met de spullen die je uitgezocht hebt.
  3. Rijg een mooi lintje door het oog van de kerstbal. Nu hoef je er alleen de boom nog maar mee te versieren. Het voordeel van de ballen is dat ze met hun tijd mee gaan. Dreigen strijkkralen uit de mode te raken, dan kies je volgend jaar weer voor een nieuwe vulling.

VROLIJKE KERST!

Kidsproof vakantieplekjes
Even bellen met Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter