DIY: 10 eyecatchers voor de kinderkamer

10 januari 2016

Heeft de kamer van jouw kind nog een eyecatcher nodig? Zo’n accessoire of meubel waarvan iedereen meteen zegt: “Wauw!” Ik vind het altijd erg leuk om dingen zelf te maken en heb daarom tien inspirerende ideeën voor je verzameld waar ik graag mee aan de slag was gegaan. Maar omdat het aantal kinderen en kamers in ons huis niet oneindig is, deel ik ze graag met jullie! Heb jij ook wel eens iets gemaakt voor in de kamer van je kind? Ik vind het super leuk om ook jullie creaties te zien, dus deel ze vooral hieronder in een reactie!

Bedhuis

diy, kinderkamer, zelf, maken, jongen, meisje, accessoires, tips, ideeën, inspiratie, simpel, makkelijk, eenvoudig, budget, goedkoop, meubels, how to, frame, huis, bed, wandhaak, kledinghaak, houten, nachtkastje, boekenkastje, poppenhuis, krijtbord, deurDit toffe bed is niet alleen een lekker slaapplekkie, maar ook geweldig om in te spelen. En hij ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook nog praktisch. Want als je kleine per ongeluk een keer uit bed rolt, is de val niet zo groot. Hoe je dit bedhuis in elkaar zet vind je hier.

Kledinghaak

diy, kinderkamer, zelf, maken, jongen, meisje, accessoires, tips, ideeën, inspiratie, simpel, makkelijk, eenvoudig, budget, goedkoop, meubels, how to, frame, huis, bed, wandhaak, kledinghaak, houten, nachtkastje, boekenkastje, poppenhuis, krijtbord, deur In de kamers van onze jongens ligt er bijna meer kleding op de grond dan in de kast. Vooral bij Finn die ‘s ochtends maar niet kan kiezen wat hij aantrekt en alles van de plank trekt. Ik denk erover om het hem een avond van te voren uit te laten zoeken. En dan kan hij zijn setje mooi op deze kledinghaken kwijt! Je maakt ze door een lange schroef door een stukje van een houten stok te draaien en er aan de andere kant een leuk (houten) figuur op te plakken.

Wand met pronkkastjes

diy, kinderkamer, zelf, maken, jongen, meisje, accessoires, tips, ideeën, inspiratie, simpel, makkelijk, eenvoudig, budget, goedkoop, meubels, how to, frame, huis, bed, wandhaak, kledinghaak, houten, nachtkastje, boekenkastje, poppenhuis, krijtbord, deurIn Finn zijn kamer hangen vintage houten kratten aan de muur om zijn speelgoed en andere accessoires in tentoon te stellen en op te bergen. Maar deze kistjes zijn al pronkkastjes zonder vulling. Met verf, een paar kleine stukjes oud behang of dik papier met mooie print bereik je een groot effect.

Regenwolkje

diy, kinderkamer, zelf, maken, jongen, meisje, accessoires, tips, ideeën, inspiratie, simpel, makkelijk, eenvoudig, budget, goedkoop, meubels, how to, frame, huis, bed, wandhaak, kledinghaak, houten, nachtkastje, boekenkastje, poppenhuis, krijtbord, deurWow! Deze wolkenmobiel met gekleurde regendruppels van de blogger Pour Mes Jolis Mômes vind ik echt te gek. Hier legt ze uit hoe je deze mobiel heel makkelijk zelf maakt. (En voor wie er geen Frans spreekt: de plaatjes spreken boekdelen, dus ik denk dat je er wel uit komt!)

Krijtbord deur

diy, kinderkamer, zelf, maken, jongen, meisje, accessoires, tips, ideeën, inspiratie, simpel, makkelijk, eenvoudig, budget, goedkoop, meubels, how to, frame, huis, bed, wandhaak, kledinghaak, houten, nachtkastje, boekenkastje, poppenhuis, krijtbord, deurToen ik dit idee een aantal jaren geleden tegen kwam in een woonmagazine heb ik meteen één van onze deuren met krijtbordverf gesaust. Helaas lenen de paneeldeuren in ons nieuwe huis zich er niet voor, maar anders had ik het zo opnieuw gedaan. Finn vond het geweldig dat hij ‘legaal’ op de deuren mocht kleuren. Krijtbordverf hoeft ook allang niet meer zwart te zijn, maar is er in verschillende kleuren waardoor het altijd past in de kinderkamer. En in plaats van een deur, kun je natuurlijk ook een stuk muur verven.

Lamp

diy, kinderkamer, zelf, maken, jongen, meisje, accessoires, tips, ideeën, inspiratie, simpel, makkelijk, eenvoudig, budget, goedkoop, meubels, how to, frame, huis, bed, wandhaak, kledinghaak, houten, nachtkastje, boekenkastje, poppenhuis, krijtbord, deur Hoe verander je een lamp van nog geen €3,- (Ikea) in een prachtig exemplaar zoals deze? Met een simpele mini vlaggetjeslijn! Ik heb de vlaggetjes wel eens gezien bij de Flying Tiger, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Bijvoorbeeld van oude restjes stof of een touwtje met stukjes mooi papier of washi tape in de vorm van driehoekjes eraan.

Boekenkastje

diy, kinderkamer, zelf, maken, jongen, meisje, accessoires, tips, ideeën, inspiratie, simpel, makkelijk, eenvoudig, budget, goedkoop, meubels, how to, frame, huis, bed, wandhaak, kledinghaak, houten, nachtkastje, boekenkastje, poppenhuis, krijtbord, deur Met dit boekenkastje naast het bed vergeet je nooit meer bij welk hoofdstuk uit het voorleesboek je gebleven bent. Na het voorlezen leg je het boek er gewoon open bovenop. En andere boeken kun je in het kastje kwijt. Ik denk toch dat ik deze ook eens in elkaar timmer! Op Sawdust Girl vind je hoe je dit huisje maakt.

Poppenhuis

diy, kinderkamer, zelf, maken, jongen, meisje, accessoires, tips, ideeën, inspiratie, simpel, makkelijk, eenvoudig, budget, goedkoop, meubels, how to, frame, huis, bed, wandhaak, kledinghaak, houten, nachtkastje, boekenkastje, poppenhuis, krijtbord, deurMet een paar mooie stukjes stof of restjes behangpapier tover je een oud boekenkastje zo om in een te gek poppenhuis zoals deze van The Land of Nod. Op sites als Marktplaats worden veel vintage poppenhuismeubeltjes aangeboden en die maken dit pronkstuk in de kinderkamer helemaal af.

Magnetische muur

diy, kinderkamer, zelf, maken, jongen, meisje, accessoires, tips, ideeën, inspiratie, simpel, makkelijk, eenvoudig, budget, goedkoop, meubels, how to, frame, huis, bed, wandhaak, kledinghaak, houten, nachtkastje, boekenkastje, poppenhuis, krijtbord, deurNaast krijtverf, kun je ook magnetische verf kopen voor op muren en deuren. Ik kan me voorstellen dat kinderen hier uren zoet mee zijn. En het is ook meteen een mooie plek om eindeloos te variëren met posters en de kunstwerken van je mini Picasso.

Eigen podium

diy, kinderkamer, zelf, maken, jongen, meisje, accessoires, tips, ideeën, inspiratie, simpel, makkelijk, eenvoudig, budget, goedkoop, meubels, how to, frame, huis, bed, wandhaak, kledinghaak, houten, nachtkastje, boekenkastje, poppenhuis, krijtbord, deurSchuilt er in jouw uk een kleine acteur of actrice, een stand-up comedien of een zanger of zangeres? Dan kan er in eigen huis opgetreden worden op dit te gekke podium. En voor de ster van de show is er zelfs een eigen kleedkamer. Dit was mijn kleine meisjesdroom. Love it!

Binnenkijken bij Nora en Rinke
Pretty Pegs: meubelvoetjes

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Naomi 19 mei 2017 at 1:55 pm

    Hi Annemieke, wat een inspirerend artikel! Ik heb zelf twee kinderen en onze kinderkamers kunnen ook wel weer een opknapbeurt gebuiken. Ga hier zeker veel dingen uithalen! Groetjes, Naomi

  • Laat een reactie achter