DIY: Kinderkamer lamp

15 februari 2015

Of je kleine nu twee jaar is of zes, ieder kind vindt het fijn om een nachtlampje te hebben in het donker. Het geeft ze een veilig gevoel en enge schaduwen verdwijnen in het licht. Dit lampje groeit met je kind mee. Je kunt de inhoud namelijk naar hartelust veranderen. Van Duplo, autootjes, poppetjes tot zelf gevonden schatten; alles kan erin. Of wat dacht je van een bepaald thema: Pepernoten rond Sinterklaas, kerstballetjes met Kerst en watten als sneeuw in de winter. Ik heb voor Charlie en Finn ook een lamp gemaakt. Met plastic dino’s en een laagje zand. Je kunt hem op een nachtkastje zetten, maar ook aan de muur hangen. Een echte eyecatcher voor de babykamer of kinderkamer, vind je niet?!

Wat heb je nodig?

 • Een lege glazen pot met deksel. Ik heb een appelmoespot gebruikt.
 • Verf
 • Hamer en een spijker
 • Snoer. Bij de Snoerboer kun je oneindig veel mooie, gekleurde snoeren vinden.
 • Fitting
 • Evt fitting huls
 • Lamp
 • Stekker

kinderkamer-babykamer-nachtlampje-diy-maken-ladylemonade_nl
Aan de slag!

 1. Houd de fitting in het midden van de deksel en trek hem om met stift. Sla vervolgens met de hamer en spijker allemaal gaatjes op de lijn, net zo lang totdat het middelste stuk uit de deksel valt. Sla ook aan de zijkanten van de deksel vier gaatjes waar de warme lucht straks door naar buiten kan.
 2. Schilder de deksel in een kleur die bij de kinderkamer past. Heb je geen fitting huls gekocht, schilder dan ook de fitting mee.
 3. Bevestig de fitting aan het snoer. Ik ben ook geen elektricien, maar gelukkig staat er op snoerboer.nl een simpel stap-voor-stap filmpje waarin uitgelegd wordt hoe dat moet.
 4. Als je een fitting huls hebt, schuif die dan over het snoer richting de fitting.
 5. Maak nu de stekker aan het uiteinde van het snoer vast.
 6. Schuif de fitting voorzichtig door het gat in de deksel en schuif daarna de fitting huls er omheen.
 7. Draai de lamp in de fitting.
 8. Nog even checken of je lamp het doet.
 9. En dan kun je de lamp vullen met wat je maar wilt. Ik heb er een laagje zand in gegooid en daar een paar plastic dinosaurussen in gezet. Maar andere plastic dieren zoals hertjes of tijgers zijn natuurlijk ook leuk. De mogelijkheden zijn oneindig. Draai vervolgens de deksel met lamp op de pot en klaar is je lamp. Je kunt hem neerzetten of ophangen. Het geeft een nog leuker effect als je een paar lampen op verschillende hoogtes bij elkaar hangt.
DIY: Verjaardagskaarsen
DIY: Valentijnskaartje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter