DIY: Potlood met gummetje

12 oktober 2014

Ieder kind maakt wel eens een foutje. Dat hoort erbij. Maar met deze geinige gummetje achterop een potlood zijn fouten zo weer hersteld. Je maakt ze eenvoudig zelf: kleien, heel even in de oven en klaar is kees. Een leuke activiteit voor in de Herfstvakantie of op een verjaardagspartijtje. Dan kunnen de vriendjes het zelf gemaakte gummetje als herinnering mee naar huis nemen.

Wat heb je nodig?

 • Gumklei
 • Potlood
 • Aardappelschilmesje
 • Bakpapier
 • Oven

gum, gummetje, potlood, maken, kleien, klei, school, zelf, maken, diy, knutselen, activiteit, verjaardag, partijtje, tips, ideeën, kinderen, kleuter, creatief, wissen, verwijderen, eraser, clay, bakken, oven, gumklei, boetseren, boetseerkleiAan de slag

 1. Warm de oven voor op 130 graden
 2. Kneed de klei in je vingers zodat hij warm en zachter wordt en goed te vormen is.
 3. Voor het maken van een pinguïn maak je een bolletje en eivormige bol van de zwarte klei. Het eitje druk je op de achterkant van een potlood en het bolletje daar bovenop.
 4. Maak nu van witte klei opnieuw een ei-vorm en twee kleine rondjes, maar dit keer plat. De kleine rondjes worden de ogen van de pinguïn, de ei-vorm komt op de buik.
 5. Rol twee minuscule zwarte balletjes voor de ogen en plak die middenin het oogwit.
 6. Kneed een kleine snavel en twee voetjes van de gele klei. En snijd de voetjes een klein beetje in, zodat de pinguïn ‘tenen’ krijgt.
 7. Leg de potloden met gummetjes voorzichtig op een bakplaat met bakpapier en schuif deze voor zo’n 10-15 minuten in de oven. Daarna goed laten afkoelen en je gummetjes zijn klaar!

VEEL PLEZIER!

Leuk! Een dennenappel diertje knutselen
DIY: Kaleidoscoop

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter