DIY: 12x knutselen met eierdoos

11 maart 2018
Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze prachtige pauw.

Pasen staat voor de deur en dat betekent dat de eierconsumptie omhoog gaat. Wist je dat wij Nederlanders tijdens de Paasdagen maar liefst 32 miljoen eieren eten met zijn allen?! 32 miljoen! Dat betekent gemiddeld 2 eieren per persoon. En het betekent ook een heleboel lege eierdozen. En die moet je niet weggooien! Want van het karton kun je samen met de kinderen een heleboel mooie dingen maken. Ik laat je zien wat je allemaal kunt knutselen met eierdoos. Laat je inspireren!

12x knutselen met eierdozen

Schildpadjes

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze lieve schildpadjes.

Deze schildpadjes zijn makkelijk én leuk om te maken. En kijk nou… veel schattiger wordt het niet, toch?! Je maakt de schildpadjes door een eierdopje uit de eierdoos te knippen. Trek die om op een groen papiertje, teken er 4 pootjes aan vast en knip het lijfje uit. Het eierdopje schilder je groen en plak je met de randjes op het lijfje. En van een groene pompom met wiebeloogjes maak je het gezicht.

‘Lees ook: 10x Knutselen voor Pasen

Grappig masker

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals dit grappige masker.

Ik ben dol op simpele knutsels waar je daarna ook nog veel lol mee hebt. En dit masker is er absoluut zo één. Mijn kids vinden deze geweldig om te maken. Je hoeft alleen maar twee eierdopjes met middenstuk uit een eierdoos te knippen en daarna kan iedereen die zelf versieren. Als de verf droog is, kun je er – zoals op de foto – een satéprikker aan vastlijmen of je maakt er elastiek aan vast, zodat je hem op je hoofd kunt zetten.

Moestuintje met tuinkers

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals dit leuke moestuintje met tuinkers.

Kinderen vinden het reuze interessant om te zien hoe er uit een zaadje een plantje gegroeid. En tuinkers is daarvoor ideaal. Het kan het hele jaar door gezaaid en geoogst worden en het groeit ook nog eens enorm snel. Extra leuk als je ze zaait in je zelf gemaakte moestuintje van eierdoos. Geef de eierdoos gezichtjes en laat het haar maar groeien!

Walvis

Nog zo’n leukerd! Hoe je deze splashy walvis maakt, zie je in de video. Ik heb van de vinnen en staart deze printable gemaakt, zodat je die niet zelf hoeft te tekenen.

‘Lees ook: Paastak versiering: Paashaas knutselen.’

Rupsje Nooitgenoeg

eierdoos, eieren, pasen, knutselen, kinderen, maken, knippen, lijmen, eierdopje, tips, ideeen, kuiken, kip, bloemen, moederdag, poppetjes, ridder, poef, stoeltje, ijsjes, masker, giraffe, krokodil, verven, vakantie, feestdagen, activiteit, binnen, regen

En op woensdag at Rupsje Nooitgenoeg zich dwars door drie eieren heen. Maar genoeg had hij nog altijd niet. Met deze rups erbij wordt het voorlezen van hét verhaal toch nog veel leuker?!

Tip!

Als je onze knutselideeën leuk vindt en vaker geïnspireerd wil worden met creatieve ideeën, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe video online. En als abonnee krijg je daar een melding van en hoef je dus nooit meer iets te missen!

Pauw

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze prachtige pauw.

Pauw, pauw, pauw, steek je veren uit… Echt een blij ei! Je maakt hem door twee eierdopjes op elkaar te plakken en te schilderen in een vrolijke kleur. Op de achterkant plak je zijn veren en aan de voorkant geef je hem zijn gezicht. Nog een paar pootjes en je pauw is klaar.

Kikker

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze gekke kikker.

Dat je veel dieren kunt knutselen met eierdoos, bewijst ook deze grappige kikker. Net zoals bij de pauw plak je twee eierdopjes op elkaar, alleen nu laat je een kleine ruimte aan de voorkant open. Verf de kikker groen, geef hem een tong, voeten en een paar ogen en hij is klaar. Kwak!

‘Lees ook: DIY: 10x Paaseieren versieren.’

Camera knutselen met eierdoos

‘Klik’ Wie heeft er thuis een kleine paparazzi? Deze camera is volledig kidsproof! Je maakt hem door een eierdoos in te pakken met gekleurd papier of te verven en er als lens een omgekeerd eierdopje op te plakken. Aan de bovenkant plak je ook een halve eierdop om doorheen te kunnen kijken. Touwtje eraan en klaar is je fototoestel.

Kwal

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze mooie kwal.

Deze vrolijke kwal met zijn gekleurde tentakels is een echte eyecatcher in het raamkozijn. Je maakt hem door een eierdopje uit te knippen en te schilderen. Aan de binnenkant van het dopje plak je verschillend gekleurde stroken crêpe papier of vloeipapier. Het dopje geef je nog een paar ogen en dan maak je er een touwtje aan vast om hem op te hangen.

‘Lees ook: DIY: Paasslinger.’

Eierdopje

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze leuke kip die tegelijkertijd een eierdop is.
Wie was er eerder: De kip of het ei? Leuk om te knutselen met Pasen! Een eitje uit je zelf geknutselde eierdopje smaakt vast nóg lekkerder. Je maakt de kip door een eierdopje mét middenstuk uit een eierdoos te knippen. Verf hem wit, plak er een kam en snavel met lel op en geef de kip een paar ogen. That’s it!

‘Lees ook: De leukste manieren om je Paastakken te versieren.’

Bloemen

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze vrolijke bloemen.

Wie zet deze vrolijke bos bloemen in huis? Ze zijn makkelijk in de verzorging, want hoeven geen water. Je maakt deze ‘ruikers’ door eierdopjes uit te knippen en te verven. En daarna prik je er een gaatje in en daar steek je een groene pijpenrager doorheen met een blaadje eraan en aan het uiteinde lijm je een kraaltje.

Eierdoos krokodil

HAP! Als je niet oppast, bijt dit groene monster zo in je bil! Je maakt de krokodil van de onderkant van een grote eierdoos en van een kleine eierdoos maak je de bek. De poten zijn wc rollen. Schilder alles groen, behalve de binnenkant van zijn bek, die mag rood. Geef hem een paar scherpe tanden en plak er 2 (wiebel)ogen op. Voila, een krokodil. En geef hem een paar stekels op zijn rug en vlammen uit zijn mond en je hebt een draak. Ook leuk!

Zo maak je van Pasen een vrolijk feestje
10x een toffe afscheidstraktatie voor de peuterspeelzaal of 't kinderdagverblijf

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Marieke Boone 6 januari 2017 at 3:54 pm

    Hey Cynthia! Ik was op zoek naar leuke knutselideeen en kwam bij jou uit! Superleuk!!

    Groetjes, Marieke (moeder van Dounya)

  • Laat een reactie achter