Knutselen met eierdoos – 20 Super leuke knutselideeën

11 april 2020
Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Pasen staat voor de deur en dat betekent dat de eierconsumptie omhoog gaat. Wist je dat wij Nederlanders tijdens de Paasdagen maar liefst 32 miljoen eieren eten met zijn allen?! 32 miljoen! Dat betekent gemiddeld 2 eieren per persoon. En het betekent ook een heleboel lege eierdozen. En die moet je niet weggooien! Want van het karton kun je samen met de kinderen een heleboel mooie dingen maken. Ik laat je zien wat je allemaal kunt knutselen met eierdoos. Van krokodil tot zeemeermin, piratenschip en nog veel meer leuks. Ik ben benieuwd wat jij van jouw eierdoos gaat maken!

20x Knutselen met eierdozen

Gatenkaas met muizen

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Zodra de eieren uit huis zijn, dansen de muizen op taf.. eh op de kaas. Je maakt deze leuke eierdoos knutsel door in de doos gaten te knippen en hem geel te verven. En de muizen maak je van de kartonnen ‘punten’ uit de eierdoos.

‘Lees ook: Knutselen voor Pasen – Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kids!.’

Walvis knutselen met eierdoos

In plaats van met de hele eierdoos, kun je ook alleen de eierdopjes gebruiken. Hoe je deze splashy walvis maakt, zie je in de video. Ik heb van de vinnen en staart deze printable gemaakt, zodat je die niet zelf hoeft te tekenen.

Zeemeerminnen knutselen met eierdoos

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Nog meer leuks uit de zee; zeemeerminnen! Ook voor dit stel gebruik je alleen de eierdopjes die je steeds een tintje donkerder verft. Van de deksel van de eierdoos maak je de staart. Dan rijg je de kartonnen cupjes aan elkaar met draad met aan het uiteinde de staart. En van papier maak je een meerminnen lijfje, dat je bovenop de zeemeerminnen staart plakt.

Schildpadjes van eierdopjes

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze lieve schildpadjes.

Deze schildpadjes zijn makkelijk én leuk om te maken. En kijk nou… veel schattiger wordt het niet, toch?! Je maakt de schildpadjes door een eierdopje uit de eierdoos te knippen. Trek die om op een groen papiertje, teken er 4 pootjes aan vast en knip het lijfje uit. Het eierdopje schilder je groen en plak je met de randjes op het lijfje. En van een groene pompom met wiebeloogjes maak je het gezicht.

‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim – dé absolute paasknutsel hit bij kids.’

Grappig masker knutselen met eierdoos

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals dit grappige masker.

Ik ben dol op simpele knutsels waar je daarna ook nog veel lol mee hebt. En dit masker is er absoluut zo één. Mijn kids vinden deze geweldig om te maken. Je hoeft alleen maar twee eierdopjes met middenstuk uit een eierdoos te knippen en daarna kan iedereen die zelf versieren. Als de verf droog is, kun je er – zoals op de foto – een satéprikker aan vastlijmen of je maakt er elastiek aan vast, zodat je hem op je hoofd kunt zetten.

Vrachtwagen maken met eierdozen

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Met deze vrachtwagen met laadbak kun je ook spelen als je hem eenmaal af hebt. Hij rijdt zelfs echt! De basis kun je knutselen van een eierdoos voor 6 eieren. De bovenkant knip je er gedeeltelijk vanaf en plak je omgekeerd op de wagen als laadbak. En de wielen maak je door een satéprikker aan de voor- en achterkant van de doos te steken met aan ieder uiteinde een stukje kurk.

Goudvissen van eierdopjes

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Eierdozen lenen zich goed voor het zee-thema zoals je ziet. Deze goudvissen zijn ook zo leuk en super simpel om te knutselen. Je knipt een eierdopje uit de doos, verft hem en als hij droog is, maak je van een stuk vloeipapier vinnen die je door de openingen in het eierdopje steekt. En voor de staartvin knip je de achterkant van de eierdop in en daar stop je ook een stukje vloeipapier tussen. Het gezichtje maak je van een stukje chenille draad en wiebelogen. Beiden o.a. te koop bij HEMA.

‘Lees ook: Paasspelletjes – De 14 allerleukste spelletjes om te doen met & rond Pasen!.’

Rupsje Nooitgenoeg

eierdoos, eieren, pasen, knutselen, kinderen, maken, knippen, lijmen, eierdopje, tips, ideeen, kuiken, kip, bloemen, moederdag, poppetjes, ridder, poef, stoeltje, ijsjes, masker, giraffe, krokodil, verven, vakantie, feestdagen, activiteit, binnen, regen

En op woensdag at Rupsje Nooitgenoeg zich dwars door drie eieren heen. Maar genoeg had hij nog altijd niet. Met deze rups erbij wordt het voorlezen van hét verhaal toch nog veel leuker?!

Pauw knutselen met eierdoos

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze prachtige pauw.

Pauw, pauw, pauw, steek je veren uit… Echt een blij ei! Je maakt hem door twee eierdopjes op elkaar te plakken en te schilderen in een vrolijke kleur. Op de achterkant plak je zijn veren en aan de voorkant geef je hem zijn gezicht. Nog een paar pootjes en je pauw is klaar.

Piratenschip van eierdoos

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Schip Ahoy maatje! Dit piratenschip is ook leuk! Je hebt alleen de onderkant van de eierdoos nodig en die geef je een leuk kleurtje met verf. Daarna steek je in de kartonnen ‘punten’ een satéprikker waar je zeilen van papier aan rijgt. Van een omgekeerde kartonnen punt kun je een piratennest maken en vergeet vooral de piratenvlag niet. Om de boot compleet te maken, kun je er ook nog een piraat en papegaai bij knutselen uit mijn blog knutselen met wc rollen.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Knappe kikker

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze gekke kikker.

Dat je veel dieren kunt knutselen met eierdoos, bewijst ook deze grappige kikker. Net zoals bij de pauw plak je twee eierdopjes op elkaar, alleen nu laat je een kleine ruimte aan de voorkant open. Verf de kikker groen, geef hem een tong, voeten en een paar ogen en hij is klaar. Kwak!

Ballerina’s knutselen met eierdoos

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Prima ballerina’s deze twee. En zo cute! Je maakt ze door een knijper door een eierdopje te steken en ze te verven. Plak er een kraal bovenop om het hoofdje van te maken en gebruik een stukje chenille draad voor de armen.

Bij van eierdopjes

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Pasen betekent ook lente. En de bij laat zich dus ook weer zien. Leuk om er zelf ook één te knutselen. Je maakt deze van twee eierdopjes aan elkaar die je verft. Dan plak je er twee ogen op en van chenille draad maak je de pootjes, voelsprieten en vleugels.

‘Lees ook: Knutselen lente – Meer dan 30 Leuke knutselwerkjes met als thema lente & voorjaar.’

Camera knutselen met eierdoos

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

‘Say cheese!’ Wie heeft er thuis ook zo’n kleine paparazzi? Deze camera is volledig kidsproof! Je maakt hem door de deksel van een eierdoos te verven en er als lens een omgekeerd eierdopje op te plakken. Aan de bovenkant plak je ook een halve eierdop om doorheen te kunnen kijken. Touwtje eraan en klaar is je fototoestel.

Helikopter knutselen met eierdoos

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Is jouw kind gek op alles dat kan vliegen? Dan is deze helikopter leuk om te maken. Je knipt hiervoor een eierdopje uit, plus een kartonnen ‘punt’ uit de eierdoos en nog een extra puntje. De lange punt plak je vast tegen de zijkant van het eierdopje en het kleine puntje plak je op de dop. Dan geef je de helikopter een mooi kleurtje met verf en als hij opgedroogd is, plak je de propellers erop.

Kwal

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze mooie kwal.

Deze vrolijke kwal met zijn gekleurde tentakels is een echte eyecatcher in het raamkozijn. Je maakt hem door een eierdopje uit te knippen en te schilderen. Aan de binnenkant van het dopje plak je verschillend gekleurde stroken crêpe papier of vloeipapier. Het dopje geef je nog een paar ogen en dan maak je er een touwtje aan vast om hem op te hangen.

‘Lees ook: 25+ Buiten activiteiten en kinderspelletjes voor buiten.’

Krab van een eierdopje

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Of je maakt dit leuke krabbetje van je eierdopje. Lekker simpel; je verft hem rood en dan plak je er van chenille draad een paar pootjes en knijpers aan.

Eierdopje

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze leuke kip die tegelijkertijd een eierdop is.


Een eitje uit een zelf geknutseld eierdopje smaakt vast nóg lekkerder. Je maakt de kip door een eierdopje mét middenstuk uit een eierdoos te knippen. Verf hem wit, plak er een kam en snavel met lel op en geef de kip een paar ogen. That’s it! Leuk voor het paasontbijt.

Bloemen knutselen met eierdoos

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze vrolijke bloemen.

Wie zet deze vrolijke bos bloemen in huis? Ze zijn makkelijk in de verzorging, want hoeven geen water. Je maakt deze ‘ruikers’ door eierdopjes uit te knippen en te verven. En daarna prik je er een gaatje in en daar steek je een groene pijpenrager doorheen met een blaadje eraan en aan het uiteinde lijm je een kraaltje.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Eierdoos krokodil

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

HAP! Als je niet oppast, bijt dit groene monster zo in je bil! Je maakt de krokodil van de onderkant van een grote eierdoos en van een kleine eierdoos maak je de bek. De poten zijn wc rollen. Schilder alles groen, behalve de binnenkant van zijn bek, die mag rood. Geef hem een paar scherpe tanden en plak er 2 (wiebel)ogen op. Voila, een krokodil. En geef hem een paar stekels op zijn rug en vlammen uit zijn mond en je hebt een draak. Ook leuk!

Nog meer knutselinspiratie!

En, heb je al iets leuks gezien dat jij wil gaan knutselen met jouw eierdoos? Mocht je met één van deze knutsels aan de slag gaan, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram  door Lady Lemonade te taggen of te noemen in de hashtags: #LadyLemonade.

Voor meer knutselinspiratie kun je ook heel goed hier op ons blog terecht. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.
De leukste strijkkralen figuren & knutselsets
Chocolade nestjes maken voor Pasen

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Marieke Boone 6 januari 2017 at 3:54 pm

  Hey Cynthia! Ik was op zoek naar leuke knutselideeen en kwam bij jou uit! Superleuk!!

  Groetjes, Marieke (moeder van Dounya)

 • Reply Laura Bos 24 mei 2021 at 2:24 pm

  Leuke site ik ga van alle dieren een zee maken en de piraten

 • Reply Kim 4 december 2022 at 11:15 am

  WOW!!!! Geweldig leuk!!! Bedankt voor al deze mooie leuke ideeën!! 😀

 • Reply Anita 19 april 2023 at 9:41 pm

  Hoe knip je een eirdop

 • Reply elene 18 augustus 2023 at 12:32 pm

  meer fillempjes

 • Laat een reactie achter