DIY: Krijtbord placemat

20 december 2015

Is het kerstdiner dit jaar bij jou thuis? Of heb je alleen maar ‘uitwedstrijden’? Ik krijg op Eerste Kerstdag mijn schoonfamilie op visite en op Tweede Kerstdag gaan we naar mijn ouders toe. Ik heb er helemaal zin in. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Omdat zo’n etentje voor de kinderen een lange zit is, ben ik ook voor hen bezig om er iets leuks van te maken. Zo krijgen zij hun eigen kidsproof kerstmenu. En als de verveling toeslaat, dan mogen ze hun bordje opzij schuiven en lekker kleuren op deze krijtbord placemats die ik voor ze gemaakt heb. Zo hebben ze altijd iets te doen en zitten ze er toch gezellig bij!

Wat heb je nodig?

 • Placemat. Ik heb twee grote houten planken voor een paar euro bij de Action gekocht, maar je kunt ook gewoon een dunne, simpele plastic placemat gebruiken.
 • Krijtbordverf. Ook voor een paar euro te koop bij de Action!
 • Kwast
 • Krijtjes
 • Evt (inpak)papier en lijm als je ook een leuk zakje voor de krijtjes wilt vouwen.

krijtbord-placemat-eten-kind-diner-kerst-diy-ladylemonade_nl1
Aan de slag!

 1. Verf je placemat met de krijtverf. Ik heb drie laagjes over elkaar aangebracht. De verf droogt snel, dus je hoeft niet lang te wachten.
 2. Om de tafel extra leuk aan te kleden, kun je een leuk zakje vouwen waarin je de krijtjes kunt doen. Hiervoor heb je een vierkant stuk papier nodig. Je vouwt de linker en de rechterkant naar het midden van het papier. De rechterkant 2 centimeter verder, zodat je een lijmstrook hebt die je vast kunt plakken aan de linker flap.
 3. Dan vouw je de onderkant om.
 4. Vouw de onderkant dan open en duw de linker- en de rechterkant naar binnen, zodat er als het ware een snaveltje ontstaat.
 5. De punten van de snavel vouw je ook weer naar binnen en lijm je vast.
 6. Je papieren zakje is nu klaar! Als hij nog wat te lang is, kun je de bovenkant afknippen of omslaan, zoals ik heb gedaan. Dan de krijtjes erin en je entertainment voor het kerstdiner is klaar!

Heb jij ook nog leuke ideeën om het aan tafel gezellig te houden? Deel ze dan vooral met ons!

FIJNE FEESTDAGEN!

DIY: Speelgoedzak
Finn is klaar voor Kerst!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter