DIY: Lampion voor zwoele zomeravonden

13 juli 2014

Nu het zomer is, staat de barbecue bij ons standaard in de sluimer stand; bij een beetje mooi weer gaat de fik erin. We nodigen gezellig wat vrienden uit voor een hapje en een drankje. En op zulke spontane avonden zitten we vaak tot in de kleine uurtjes buiten. Deze lampionnen zorgen dan voor een lichtje in de duisternis. Niet alleen heel praktisch, maar ook ontzettend sfeervol. Zelfs overdag, als ze niet branden. Ik heb ze samen met Finn gemaakt. Een leuke vakantie activiteit nu de peuterspeelzaal gesloten is!

Wat heb je nodig?

‘Lees ook: Lampion maken – De leukste zelf geknutselde lantaarns voor Sint Maarten.’

lampionnen, tuin, verlichting, lichtjes, solar, lantaarns, zelf, gemaakt, diy, kaarsen, sfeerlicht, sfeervol, diy, tips, ideeën, donker, versiering, tuinfeest, buitenverlichting, avond, nacht, boom, hanglamp, vakantie, zomer, buiten, activiteit, creatie

Aan de slag

  1. De lampionnen zijn er in allerlei verschillende kleuren. Ik heb voor een roze en een witte gekozen, zodat Finn er één kon beschilderen. Met plakkaatverf heeft hij de lampion heel zorgvuldig voorzien van allerlei mooie gekleurde stippen.
  2. Ondertussen heb ik allerlei kwastjes gemaakt voor aan de lampionnen. Wikkel de wol om je vingers – maar een kartonnetje ofzo kan natuurlijk ook – en bind er daarna aan de bovenkant heel strak een touwtje omheen. Laat de uiteinden van dit touwtje wat langer, zodat je je kwastje er straks mee aan de lampion kunt vastmaken. Daarna kun je de wol aan de onderkant doorknippen. Voor een extra vrolijke look heb ik over het touwtje nog een lintje gebonden.
  3. Rijg wat kralen om het touwtje van het kwastje. Hoe meer kralen, hoe lager je kwastje straks komt te hangen. Als je meerdere kwastjes aan je lantaarn hangt, is het leuk om in verschillende hoogtes te variëren.
  4. Bind de veertjes aan een leuk lintje en knip eventueel nog wat andere vrolijke linten af in verschillende lengtes.
  5. Aan de onderkant van de lampion zit een oogje waaraan je alle linten en kwastjes kunt vastknopen. De roze lampion heeft een bonte verzameling linten en kwastjes gekregen. De geverfde van Finn een mooie, dikke roze kwast. Nu alleen nog een mooi plekje geven in de tuin!
‘Lees ook: DIY: Dieren lampion voor Sint Maarten.’

ENJOY THE SUMMER!

DIY: Harmonica van ijsstokjes
DIY: Play tray voor onderweg

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Mirelle 16 juli 2014 at 3:33 pm

    Goed gelukt! En een super leuk idee!

  • Laat een reactie achter