DIY: Poster lightbox

26 februari 2017
lightbox; poster lightbox; poster; babykamer; kinderkamer; maken; zelf maken; diy; wijnkist; hout; houten wijnkist; ideeën; ideeen; knutselideeen; tips; inspiratie; a little lovely company; spookje; nachtlamp; led; drukspot; druklamp; batterijen; nachtlampje; bang; donker

Moeders, drink de wijn snel op! Voor deze toffe DIY heb je een lege, houten wijnkist nodig. Deze lightbox – geïnspireerd op de poster lightbox van A Little Lovely Company – staat geweldig op de kinderkamer en zorgt ervoor dat kids nooit meer bang zijn in het donker. En je kunt in plaats van een spookje, ook de naam van je kind uitzagen of kiezen voor een andere mooie afbeelding of kleur. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar met dit project ben ik in totaal maar een uurtje (exclusief droogtijd) bezig geweest. Een figuurzaag gaat door de dunne, houten deksel als een mes door de boter. Jij kan het ook! 

Wat heb je nodig?

 • Lege, houten wijnkist. Die kun je voor een paar euro kopen bij een wijnkoperij of slijterij als je er thuis geen hebt.
 • Potlood
 • Figuurzaag
 • Schuurpapier
 • Eventueel verf
 • Bakpapier
 • Zwarte permanent marker
 • Houtlijm
 • Zelf klevende LED drukspot op batterijen. Ik kocht die van mij bij de Action. Daar zitten er 3 in een verpakking voor €1,99, excl batterijen.

‘Lees ook: DIY: LEGO opbergbox van een houten wijnkistje.’

Aan de slag!

 1. Teken het spook en de letters ‘BOO’, of een andere afbeelding op de deksel van de wijnkist. Als je het moeilijk vindt om uit de losse pols te tekenen, kun je eventueel ook een afbeelding uitprinten en deze omtrekken of overtrekken met carbonpapier eronder.
 2. Boor een gat in de afbeelding die je uit wil zagen om de figuurzaag doorheen te steken.
 3. Haal de figuurzaag door het gat, zet hem vast en zaag de afbeelding uit. Let er bij de letters op dat je het gat boord in de letter zelf en niet in het midden van de O of de B, want de rondjes heb je straks weer nodig.
 4. Schuur de randjes glad.

  ‘Lees ook: DIY: Houten televisie kastje voor de kinderkamer.

 5. Verf de deksel in een kleur naar keuze. Of laat het blank, dat staat ook mooi.
 6. Plak het bakpapier met houtlijm aan de achterkant van de deksel. En plak aan de voorzijde – op het bakpapier – de rondjes in de O’s en de B.
 7. Voor de afwerking is het ook mooi om een dun latje op de deksel van de wijnkist te plakken, zodat de lightbox straks aan alle kanten een lijst heeft. Zo’n dun latje kun je eventueel van een ander wijnkistje afzagen als je er nog één extra hebt.
 8. Teken met de zwarte permanent marker de ogen en het mondje van het spook.
 9. Plak de druklamp in de binnenkant van de wijnkist. Schuif de deksel ervoor en je nachtlampje voor op de kinderkamer is klaar!

Tip: Wil je geen DIY-video meer van ons missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

DIY: Pegboard XXL
Hoe je van budget items toffe eyecatchers voor in de kinderkamer maakt

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter