DIY: Bord om van te bijten

6 maart 2016

Los van alle mors- en knoeimomenten vind ik etenstijd één van de fijnste momenten van de dag. De tafel is de plek waaraan we na een dag werken, school en noem maar op weer met het complete gezin samen komen. Buiten dat bord met eten voor je neus even geen stoorzenders – zoals telefoon en televisie – maar alleen elkaar. Lekker kletsen over wat iedereen die dag gedaan heeft, een grapje maken en mooie werkjes van school laten zien. Het is bij ons altijd gezellig aan tafel. Ook wordt er vaak meer met eten gespeeld dan dat het in de mondjes verdwijnt. Finn en Charlie maken van alles met hun maaltijd. Aardappeltorens, sperziebonenbootjes, een draaikolk in de boerenkool… Nou kun je daar een potje boos om worden en dat ben ik ook wel eens geweest. Maar mijn kinderen gaan daar echt niet beter hun groenten door eten. Dus houden we het vooral gezellig, want dat werkt het best! Onlangs maakte ik voor de jongens deze melamine bordjes om de creativiteit aan tafel extra te stimuleren. Een regelrechte hit, want ze spelen er niet alleen graag mee, maar het blijkt ook de eetlust te bevorderen. Want ongemerkt verdwijnen er toch nog heel wat vitamientjes in die mondjes. Hoera!

Wat heb je nodig?

 • Bord. Tip: Ik heb een 6-pak kunststof borden voor €1,- bij de Hema gekocht.
 • Potlood
 • Permanente zwarte stift, geschikt voor kunststof.

diy-zelf-maken-bord-kind-moeilijke-eter-groente-ladylemonade_nl

Aan de slag!

 1. Zoek of bedenk een plaatje voor op het bord van je kind. Of laat de moeilijke eter zelf iets leuks uitkiezen. Teken deze afbeelding met potlood op het bord. Zo kun je eventuele foutjes nog makkelijk verbeteren.
 2. Trek de tekening over met de permanente stift. Laat het bord nog even goed drogen, was hem af en hij is klaar voor de maaltijd. Eet smakelijk!
DIY: 10x paaseieren versieren
DIY: Paastakken

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Froukje Portena 6 maart 2016 at 12:21 pm

  Super leuk idee!
  Die ga ik hier thuis ook introduceren!
  Bedankt 😉

 • Reply Rowan - sillysis.nl 10 maart 2016 at 8:53 pm

  Heel leuk gedaan zeg!!!

 • Laat een reactie achter