Een smiley knutselen van papier

1 juni 2014

“Mama, ben je boos?” Finn is emoties aan het leren. Natuurlijk ervaart hij vrolijkheid en voelt hij feilloos aan wanneer ik blij of kwaad ben, maar nu probeert hij al deze gevoelens ook onder woorden te brengen. Mijn favoriet: “Mama, ik vind jou lief!” of “Mama, ik ben zóóóó blij!” Het is belangrijk dat hij zijn emoties voelt, benoemt en kan uiten. Want krop je ze op, dan komen ze op een ander moment ineens omhoog als ‘het potje’ vol zit. En daar wordt je kind niet gelukkig van. Als moeder kun je je peuter op een leuke manier emoties leren herkennen met deze kartonnen smiley die je zelf kunt knutselen. Dankzij de splitpennen kun je wel honderd verschillende gezichtsuitdrukkingen maken! En dat vinden kinderen erg leuk. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de smiley kunt knutselen.

Wat heb je nodig?

 • Karton
 • Gekleurd papier
 • Splitpennen
 • Lijm
 • Potlood
 • Schaar
 • Naald
 • Draad
‘Lees ook: Smileys stempelen met aardappels.’

De smiley knutselen

Een smiley knutselen van papier.
 1. Teken op karton een rond gezicht, twee ogen, wenkbrauwen, wangen, een mond en een neus. Knip of snij ze daarna uit.
 2. Versier de neus, wangen, mond en wenkbrauwen met mooi gekleurd papier of papier met een leuk printje. Knip voor de ogen twee irissen uit en voor de achterkant van de wangen twee tranen. Plak die ook op.
 3. Leg alle onderdelen op het gezicht om te bepalen waar ze moeten komen. Prik dan met een mes of het puntje van je schaar een gaatje in de onderdelen en doe er een splitpen doorheen. Prik de splitpen door het gezicht en sluit hem aan de achterkant.
 4. De wangen naai je met een simpel steekje vast. Maar niet te strak, anders kun je ze niet meer omdraaien. Smile, je gezichtje is nu klaar om samen te lachen.

Nog meer knutselideeën voor kinderen

Vind jij deze smiley niet schattig?! Als je nu ook een smiley gaat knutselen, dan vinden wij het superleuk om jouw creaties ook te zien. Dus deel vooral een foto van het eindresultaat met ons, door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en Lady Lemonade daarin te taggen. Of een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Voor meer knutselinspiratie kun je ook heel goed hier op ons blog terecht. Bekijk bijvoorbeeld eens al onze andere leuke dingen die je met verf kunt knutselen. Iedere week komt er ook weer een nieuwe knutselblog en video online. Mocht je die niet willen missen, abonneer je dan (gratis) op ons YouTube kanaal!

Bedankje voor juf - De 'Bedankt dat je me liet groeien - fruitplant'
Een vaderdag cadeautje knutselen met handafdrukken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter