DIY: Televisie kastje

3 april 2016

Ik voer bijna dagelijks discussies met mijn kinderen over welke televisie programma’s er wel en niet gekeken mogen worden. Vooral Finn is dol op geweldadige of spannende series die nog niet voor zijn leeftijd geschikt zijn. En als hij die dan niet mag kijken, wordt hij boos. “Jij bent niet de baas van de televisie mama!” Geïnspireerd door een kastje dat ik eens tegen kwam in een winkeltje en wat hout dat nog in de schuur lag, heb ik het probleem opgelost. Finn heeft nu zijn eigen televisie waar alleen hij de baas van is. Het staat echt super tof in zijn kamer als kastje, maar de kids spelen er ook regelmatig hele fantasie voorstellingen in. En met de juiste materialen in huis heb je hem nog best snel in elkaar ook!

Wat heb je nodig?

 • Houten kastje, kistje of kratje. Ik heb die van mij bij Xenos gekocht.
 • Hout. Ik had behoorlijk dik hout, omdat ik dit nog in de schuur had liggen. Maar als je er hout voor gaat kopen dan zou ik dunnere platen nemen, omdat het zagen ervan dan een stuk makkelijker en sneller gaat.
 • 2 Satéprikkers
 • 2 Houten kraaltjes
 • Houtlijm
 • Boor
 • Figuurzaag
 • Pen & papier

televisie-kastje-hout-diy-kinderkamer-ladylemonade_nl

Aan de slag!

 1. Teken op papier een televisie waarvan de beeldbuis zelf, dus het open gedeelte, net iets kleiner is dan de opening van je houten kastje. En knip de televisie en de tv-knoppen uit.
 2. Trek de televisie en de knoppen om op je houten plaat en zaag deze uit met een figuurzaag. Omdat mijn hout zo dik was heb ik de makkelijke, rechte stukken met een elektrische zaag gedaan, omdat het anders uren zou gaan duren.
 3. Boor een groot gat in de beeldbuis en steek daar de figuurzaag doorheen. Nu kun je ook het binnenste gedeelte van de televisie uitzagen.
 4. Schuur alle gezaagde randje glad.
 5. Voor de speaker boor je met een fijne boor allemaal kleine gaatjes in de vorm van een rondje. Ik heb ze eerst met potlood op de televisie getekend met behulp van een rond dekseltje om te voorkomen dat ik hier de mist mee in zou gaan.
 6. Boor nu voorzichtig 2 kleine gaatjes schuin in de bovenkant van je televisie. Doe er een druppeltje houtlijm in en steek de satéprikkers erin met de puntige kant naar beneden. Doe aan het uiteinde van de satéprikkers ook een druppeltje lijm en schuif de houten kraaltjes er omheen.
 7. Smeer de rand van je houten kastje in met houtlijm en plak de televisie er voorzichtig op.
 8. Tot slot lijm je ook de knoppen op de televisie. En je prachtige kastje is klaar!

televisie, hout, houten, kastje, muur, kinderkamer, babykamer, spelen, boeken, speelgoed, maken, zelf, zagen, figuurzaag, diy, stappen, simpel, eenvoudig, kistje, kratje, accessoires, inrichten, inrichting, nachtkastje

Binnenkijken bij Noor
Hangloose Baby: boxkleed en hangmat in één

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter