DIY: Uitdeel uiltjes

9 november 2014

Toen ik vroeger Sint Maarten liep kwam ik altijd thuis met een bont gekleurde verzameling snoepgoed. Die stortte ik dan uit op een dienblad en dan was ik de rest van de avond bezig met het bewonderen van mijn schat en bedenken wat ik nou toch zou nemen. Want: “Je mag één dingetje uitkiezen”, zei mijn moeder altijd. Bij Finn is de keuze dan een stuk makkelijker. Zijn score van vorig jaar? Vijf schatkistjes met winegums, drie brossen, een doosje smarties, een doosje rozijnen, twee marsen en een mandarijn. Het lijkt er wel op alsof iedereen tegenwoordig hetzelfde uitdeelt. Dat komt natuurlijk omdat onverpakt snoepgoed nog meer het stempel ‘onveilig’ heeft gekregen en er dus minder mogelijkheden over blijven. Logisch, maar wel saai. Daarom heb ik mijn snoepdoosjes dit jaar een leuk jasje gegeven. Daarmee hoop ik de kinderen toch nog te verrassen. Trouwens; ook leuk als traktatie op de peuterschool of het kinderdagverblijf!

Wat heb je nodig?

 • WC rollen
 • (Inpak)papier
 • Schaar
 • Lijm
 • Snoepgoed
 • Zwarte fineliner

kinderen-traktatie-knutselen-idee-ladylemonade_nl

Aan de slag!

 1. Vouw de bovenkant van de wc rollen naar het midden dicht, zodat er aan twee kanten van de rol oortjes ontstaan. Pak de rolletjes vervolgens in met inpakpapier en vouw dit aan de onderkant van de rolletjes naar binnen.
 2. Knip uit wit papier de ogen, uit oranje papier een snavel en gebruik voor de buik papier met een leuk printje.
 3. Teken met een zwarte fineliner twee pupillen in de ogen.
 4. Plak de buik, ogen en snavel op de rolletjes.
 5. Vul de uiltjes met snoepgoed, zoals een doosje smarties, een schatkistje of rozijnen. Nu is de traktatie klaar!
DIY: Tekening voor Sint
Met eten spelen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter