DIY: Play tray voor onderweg

6 juli 2014

Yes! Bijna vakantie! Nog even en wij stappen in de auto richting zonnig Italië. Maar met twee kleine kinderen is dat een behoorlijke uitdaging. Voor Finn is het ritje van Haarlem naar zijn neefje in Wageningen al een wereldreis. Dus nu we ruim tien keer zo ver weg gaan, ga ik ervan uit dat de verveling zeker toeslaat. Om het op de achterbank toch nog gezellig te houden – en voor ons dus ook – heb ik voor mijn ongeduldige ukkepuk een play tray voor onderweg gemaakt. Deze speeltafel met een enorme variatie aan speelgoed en spelletjes die met klittenband aan het blad kleven, moet ons ontspannen naar de plaats van bestemming brengen. Italy here we come!

Wat heb je nodig?

 • Dienblad
 • Krijtverf
 • Kwast
 • Zelfklevend klittenband
 • Tape
 • Speelgoed waar je uk graag mee speelt

vakantie, kinderen, onderweg, cadeautje, auto, achterbank, vervelend, verveling, vliegtuig, bus, vermaken, peuter, kleuter, onderwegcadeautjes, spelletjes, speelgoed, spelen, jongens, meisjes, organizer, blad, dienblad, krijt, krijtbord, keukentje, koken,

Aan de slag!

 1. Plak het gedeelte van het dienblad waar je krijtbord moet komen af en verf het. Ik heb de gehele achterkant van het dienblad geverfd en een gedeelte van de voorkant. Om de verf goed te laten dekken, heb ik drie lagen over elkaar heen gesmeerd.
 2. Plak het zelfklevende klittenband op het dienblad en het speelgoed dat je mee wilt nemen. Ik heb gekozen voor stoepkrijt, een pannetje, een boodschappenmandje met inhoud en twee autootjes, omdat Finn met die dingen lang zoet kan zijn en je er alle kanten mee op kunt. Andere leuke mogelijkheden die me zo te binnen schieten: een kleurboek, een plaatje Duplo met Duplo blokken, een puzzel, vliegtuigjes.
 3. Plak al het speelgoed vast en maak van het krijtbord een aantrekkelijk spelletje. Ik heb op de voorkant een fornuis gekrijt en van de achterkant een autoweg gemaakt.
 4. Het dienblad is klaar voor gebruik! En als je kind de autobaan zat is, tekent hij er zelf gewoon weer iets nieuws op.

GOEIE REIS!

DIY: Harmonica van ijsstokjes
Bedankje voor juf - De 'Bedankt dat je me liet groeien - fruitplant'

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Miranda 6 juli 2014 at 8:24 pm

  Super leuk idee!!

 • Reply Dominique 30 juni 2016 at 7:23 am

  Denk ook aan de veiligheid van je kindje met een hard dienblad op schoot…. Als er een ongeluk komt en je wordt in elkaar gedrukt is een hard dienblad niet veilig…..
  Daarom zijn de play tray’s die je kan kopen meestal zacht.
  Zie hier ook bij bol.com in de omschrijving https://m.bol.com/nl/p/auto-speeltafeltje-snack-play-travel-tray/9200000035739615/

  • Reply Annemieke 30 juni 2016 at 9:41 pm

   Ja Dominique, goed punt! Daar heb ik eerlijk gezegd niet zo over na gedacht. Ik ben tot nu toe alleen maar harde play tray’s tegen gekomen. Vaak met stiften en papier enzo. Goeie tip die play tray van Bol.com!

  Laat een reactie achter