DIY: Valentijnsberichtje

9 februari 2014

Ik weet nog hoe spannend ik Valentijnsdag vroeger vond. Zou er een kaartje van die ene knapperd uit de klas op de deurmat liggen als ik terug uit school kwam? Vurig hoopte ik van wel, maar aan de andere kant ook weer van niet. Want dan moest ik aan mijn moeder uitleggen van wie het zou kunnen zijn en dan zou ik vuurrood worden. Leuke herinneringen. Toch jammer dat de tijd van kaartjes sturen een beetje voorbij is. Tegenwoordig heb je diensten die anoniem een Valentijns sms of mailtje eruit gooien met daarin voorgekauwde gedichtjes. Héél romantisch! Ik hou het ieder jaar dus gewoon bij een ouderwets handgeschreven berichtje. Maar omdat ik al jaren met mijn lief op hetzelfde adres hok, hoeft dat niet meer met de post. En dus vind ik het leuk om er op een andere creatieve manier invulling aan te geven. Wat vind je van mijn liefdesverklaring van dit jaar? Ik stop hem op 14 februari in de broodtrommel van mijn schatje en hoop dat hij blij verrast is als hij het op zijn werk vindt.

valentijnsdag, valentijn, cadeaus, cadeautje, tips, ideeën, kaartje, berichtje, zelf maken, diy, knutselen, liefde, man, kinderen, peuters, kleuters, baby, hem, vriendje, hartjes, roze, rood, i love you, ik hou van jou, tekst, knijper, briefje, tekenen,Wat heb je nodig?

 • Houten knijper
 • Een witte, rode en zwarte fineliner
 • Wit papier
 • Schaar
 • Lijm

 

 

 

 

valentijnsdag, valentijn, cadeaus, cadeautje, tips, ideeën, kaartje, berichtje, zelf maken, diy, knutselen, liefde, man, kinderen, peuters, kleuters, baby, hem, vriendje, hartjes, roze, rood, i love you, ik hou van jou, tekst, knijper, briefje, tekenen, Teken met de fineliners een envelopje op de houten knijper. Ik heb eerst de buitenkant met zwart getekend en het rechthoek daarna ingekleurd met de witte fineliner. Toen dat droog was, heb ik met rood de binnenlijntjes gemaakt.

 

 

 

 

 

valentijnsdag, valentijn, cadeaus, cadeautje, tips, ideeën, kaartje, berichtje, zelf maken, diy, knutselen, liefde, man, kinderen, peuters, kleuters, baby, hem, vriendje, hartjes, roze, rood, i love you, ik hou van jou, tekst, knijper, briefje, tekenen, Schrijf daarna ‘You have a message’ of in het Nederlands; ‘Je hebt een berichtje’ op de twee uiteindes van de knijper.

 

 

 

 

 

 

valentijnsdag, valentijn, cadeaus, cadeautje, tips, ideeën, kaartje, berichtje, zelf maken, diy, knutselen, liefde, man, kinderen, peuters, kleuters, baby, hem, vriendje, hartjes, roze, rood, i love you, ik hou van jou, tekst, knijper, briefje, tekenen, Knip een strookje papier uit dat even breed is als de envelop die je op de knijper hebt getekend. Meet daarna op hoe ver de knijper opent en hoeveel ruimte je dus hebt om een berichtje te schrijven.

 

 

 

 

 

 

valentijnsdag, valentijn, cadeaus, cadeautje, tips, ideeën, kaartje, berichtje, zelf maken, diy, knutselen, liefde, man, kinderen, peuters, kleuters, baby, hem, vriendje, hartjes, roze, rood, i love you, ik hou van jou, tekst, knijper, briefje, tekenen, Lijm het briefje vast op de achterkant van de knijper. Eerst de ene kant op de onderkant van de knijper. Daarna vouw je je berichtje ertussen en dan plak je de andere kant vast op de bovenkant van de knijper. Het papier dat daarna nog uitsteekt knip je weg.

 

 

 

 

 

valentijnsdag, valentijn, cadeaus, cadeautje, tips, ideeën, kaartje, berichtje, zelf maken, diy, knutselen, liefde, man, kinderen, peuters, kleuters, baby, hem, vriendje, hartjes, roze, rood, i love you, ik hou van jou, tekst, knijper, briefje, tekenen, De lijm even goed laten opdrogen en dan is je liefdesberichtje klaar om er je vriend of man mee te verrassen.

 

 

 

 

 

 

Verkleedpartij
IJdeltuit onder de tuitbekers

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Dieke 15 juni 2014 at 7:16 pm

  SUPER leuk! Enig om te doen met vrienden of kinderen!

 • Reply sofie 7 juli 2015 at 5:46 pm

  Enig ik heb het aan me vriendje gegeven toen we een week hhadden

 • Reply Lies 20 januari 2020 at 2:27 pm

  Leuk idee!

 • Laat een reactie achter