DIY: Verjaardagskaarsen

22 februari 2015

Nog even en het is precies twaalf maanden geleden dat ik Charlie voor het eerst in mijn armen hield. Dat kleine hulpeloze hoopje baby is inmiddels veranderd in een vrolijke brabbelaar die op handen en knieën door het hele huis racet, alles pakt wat los en vast zit en al heel voorzichtig zijn eerste stapjes probeert te zetten. Tijd dus voor een spetterend eerste verjaardagsfeestje, compleet met slingers, cadeautjes én een grote taart. Nu ben ik zelf niet zo goed in het fröbelen met marsepein of fondant, maar vind ik het wel leuk om een persoonlijke touch aan de taart van mijn kleine jarige Job te geven. Gelukkig kan dat ook met deze zelf gemaakte verjaardagskaarsen!


Wat heb je nodig?

 • Was of oude resten kaars
 • Pan
 • Oud vuurvast potje of blikje dat in de pan past
 • Koekvormpjes
 • Lont
 • Schaar
 • Eventueel kleurstoffen

baby-kind-verjaardag-taart-kaarsen-diy-ladylemonade_nl
Aan de slag!

 1. Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Gooi ondertussen de was in een vuurvast potje of blikje.
 2. Zet het vuur laag en houd het potje met was in het water, net zolang totdat de was gesmolten is. Als je een kleurtje aan de kaars wil toevoegen, gooi de kleurpil dan bij de was als deze gesmolten is en laat deze ook smelten.
 3. Knip een stukje lont af en leg deze in het midden van je koekvormpje.
 4. Giet de vloeibare was nu ook in de koekvorm. Ik heb mijn uitsteekvormen van Silikomart gebruikt, met een knop met veer waarmee je de koekjes en in dit geval de kaarsen er weer uit kunt drukken.
 5. Heb je koekvormpjes zonder gesloten kant, leg deze dan op aluminiumfolie en druk ze met één hand stevig aan, terwijl je met de andere hand de was in het vormpje giet. Blijf het vormpje nog even zo vasthouden totdat de was een beetje gestold is en er niet meer onderuit kan lopen.
 6. Maak je kaars los uit de koekvorm en knip de lont af zodat er nog ongeveer een centimeter uit de kaars steekt. Laat het feest maar beginnen!
Cadeautips voor de eerste verjaardag
DIY: Kinderkamer lamp

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter