Zelf een verjaardagskaart knutselen van papier

23 maart 2014
Zelf een verjaardagskaart knutselen van papier.

Een verjaardagsfeest vraagt om een originele verjaardagskaart. En je kunt natuurlijk op zoek gaan naar een mooi of grappig kant-en-klaar kaartje. Maar het is nog leuker en persoonlijker om de jarige job te verrassen met een zelfgemaakte verjaardagskaart. Wij laten je zien hoe je van papier zelf een 3D verjaardagskaart kunt knutselen met slingers en ballonnen. Super leuk en makkelijk om te doen.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de verjaardagskaart?

  • Gekleurd papier of karton
  • Potlood
  • Schaar
  • Lijm
  • Naald en draad
  • Pen

De verjaardagskaart knutselen

Stap 1

Teken verschillende formaten ballonnen op een gekleurd vel papier. Leg dit vel daarna op een stapeltje andere gekleurde vellen en knip alle ballonnen uit.

Stap 2

Plak de ballonnen daarna op een vel papier met een stukje draad erachter. Om een speelser effect te creëren, heb ik sommige ballonnen 3D gemaakt door ze met een muizentrappetje op de kaart te plakken.

Stap 3

Knip vlaggetjes uit één of twee verschillende kleuren papier en plak ze aan een stuk draad vast. De hoeveelheid hangt af van de boodschap die je de verjaardagskaart mee wilt geven.

Stap 4

Als je vlaggenlijnen af zijn, steek je de draden met een naald door de kaart heen. Daarna plak je een even groot vel papier tegen de achterkant van de verjaardagskaart, zodat de draden van de vlaggetjes ook vast gelijmd worden.

Stap 5

Vouw de verjaardagskaart dubbel en versier de voorkant met een ballon die je over hebt. Ik werd als bedankje voor deze kaart getrakteerd op een dikke knuffel. Als dat geen feestje is!

En, vind je hem leuk? Als jij geïnspireerd bent om nu zelf ook een verjaardagskaart te knutselen, dan vinden wij het superleuk als je jouw creatie ook met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw verjaardagskaart te posten op Facebook of Instagram en ons – Lady Lemonade – te taggen in de foto. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke knutselideeën

Behalve deze vrolijke verjaardagskaart vind je op ons blog nog veel meer leuke ideeën om te knutselen met kinderen. Zo vind je hier bijvoorbeeld een heleboel leuke ideeën om te knutselen met strijkkralen. Check ook eens ons blog ‘knutselen met wol‘. Of ontdek wat je allemaal met zoutdeeg kunt maken. Voor ons complete knutsel archief kun je hier terecht. En als je echt niks meer van ons wilt missen, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Zelf een luieretui maken
Leuk & simpel: Een kabouterhuisje maken van een vogelhuisje

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Lieke Kosman 21 mei 2023 at 2:09 pm

    Super leuk! 🙂 Vandaag geknutseld met Jim en Fie (wel een paar uur verder) om dinsdag aan mijn man te geven. Dank jullie wel!

  • Laat een reactie achter