Een vlaggetjeslijn maken van papier

26 januari 2014
Vlaggenlijn | Zo kun je zelf een vlaggetjeslijn maken van papier.

Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen! En daarom hangt er in bijna iedere ruimte bij ons thuis wel een slinger, vlaggetjeslijn of andere vorm van versiering. Het maakt een kale muur, saai plafond of leeg raamkozijn zoveel gezelliger. De babykamer van de nieuwe uk op komst kon dus niet achterblijven en moest ook worden voorzien van een mooi exemplaar. Dus heb ik deze simpele vlaggenlijn gemaakt van behang samples en verf kleurkaartjes en natuurlijk helemaal in de kleuren van de nieuwe kinderkamer: wit, licht- en donkergrijs en okergeel. Ik laat je stap voor stap zien hoe jij zelf ook zo’n vlaggetjeslijn van papier kunt maken.

Wat heb je nodig voor het maken van de vlaggenlijn?

 • Behang samples en verf kleurkaartjes. Ik ben een bouwmarkt binnen gelopen, daar vind je vaak voldoende. Online kun je bij sommige behang verkopers ook gratis samples vinden die dan naar je worden opgestuurd. Maar je kunt ook mooie papiertjes gebruiken met een leuke kleur of print.
 • Draad
 • Schaar
 • Lijm
 • Liniaal
 • Potlood
‘Lees ook: 15 x Mooie slingers om de kinderkamer nóg gezelliger te maken.’

De vlaggetjeslijn maken

Teken op de achterkant van het behang een vlaggetje met potlood en liniaal.

Vouw je sample of kleurkaart – als de grootte het toelaat – dubbel. Dan is de vlaggenlijn mooi aan beide kanten en kun je hem behalve tegen een muur ook dwars door de kamer hangen. Is je sample of kleurkaart te klein, dan kun je natuurlijk 2 losse vlaggetjes tegen elkaar aan plakken.

Als je alle vlaggen uitgeknipt hebt, leg je ze eerst naast elkaar op een tafel om te bepalen wat de mooiste volgorde is qua kleur. Daarna lijm je de vlaggetjes één voor één met de draad van de slinger ertussen aan elkaar vast. Ik heb ongeveer 2 centimeter ruimte tussen de vlaggetjes in gelaten.

‘Lees ook: 14 Lichtslingers voor de kinderkamer.’

En dan is je slinger klaar om opgehangen te worden. Simpel én goedkoop. Als dat geen feestje is!

Nog meer knutselideeën voor de kinderkamer

Ik hoop dat deze DIY je inspireert om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan. Want een zelf gemaakt item in huis maakt je interieur nog mooier en persoonlijker! Mocht jij deze vlaggetjeslijn ook gaan maken, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram en ons – Lady Lemonade – tagt in de foto. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Voor meer creatieve inspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Leuk & simpel: Een kabouterhuisje maken van een vogelhuisje
Houten naambordje maken voor de kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Kathinka 26 januari 2014 at 9:30 am

  Daar heb je helemaal gelijk in. Leuk om zelf een slinger te maken en zo makkelijk.

 • Reply Sandra 3 mei 2015 at 8:50 pm

  Hoi hoi,

  Heb je de lampenkap ook zelf gemaakt die je op de foto ziet? Zo ja…. Hoe???

  Groetjes Sandra

  • Reply Annemieke 3 mei 2015 at 9:00 pm

   Hoi Sandra, de lamp heb ik helaas niet zelf gemaakt. Wel een leuk idee trouwens voor een volgende keer! Je kunt hem nog wel kopen trouwens. Bijvoorbeeld hier voor €25,-

  Laat een reactie achter