Maak een vliegtuig slinger van papier

24 november 2013
Een vliegtuig slinger maken van papier voor in de baby- of kinderkamer.

Vroeger hingen er alleen slingers als je jarig was. Maar nu kijkt niemand er meer raar van op als ze er altijd hangen. Want slingers zijn een ontzettende leuke en gezellige kinderkamer decoratie. Een lege muur is niet saai meer als er een slinger hangt. En ze zijn er tegenwoordig in zoveel soorten en maten. Je kunt kiezen voor slingers in de vorm van confetti, sterretjes, hartjes en vlaggen, slingers van papier of van stof, met illustraties of motiefjes. Maar je kunt er natuurlijk ook één zelf maken. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Wat vind je bijvoorbeeld van deze vliegtuig slinger? Het is een echte eyecatcher aan de muur in in de baby- of kinderkamer. En je hebt hem zo gemaakt!

Wat heb je nodig voor het maken van de vliegtuig slinger?

 • Oude atlas, landkaarten of ander papier met een mooi printje
 • Papier
 • Potlood
 • Schaar
 • Naald
 • Dik draad
 • Kraaltjes
‘Lees ook: Vouwen met vouwblaadjes | De leukste origami ideeën om te maken voor kinderen.’

De vliegtuig slinger maken van papier

Druk deze afbeelding met vliegtuigvorm af op papier of teken hem na in de door jou gewenste grootte. Knip het vliegtuig daarna uit.

Trek de mal om op de landkaart. Voor een slinger met zes vliegtuigen heb je in totaal twaalf vliegtuigjes nodig. Als je ze allemaal getekend hebt, kun je ze uitknippen.

Leg twee vliegtuigjes op elkaar en vouw de bovenste dubbel. Dat geeft straks een leuk effect als de slinger aan de muur hangt, maar is ook handig, want zo zie je precies waar het midden is. Naai de vliegtuigen nu met grote steken aan elkaar vast.

‘Lees ook: Dé leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Voor en na ieder vliegtuigje kun je een kraaltje op de draad knopen voor een extra leuk effect. Laat tussen de vliegtuigen sowieso zo’n 15cm ruimte.

En zo ziet de slinger eruit als je alle vliegtuigen aan de draad geregen hebt en hij een leuk plekje in de kinderkamer heeft.

Nog meer knutselideeën voor de kinderkamer

Ik hoop dat deze DIY je inspireert om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan. Want een zelf gemaakt item in huis maakt je interieur nog mooier en persoonlijker! Mocht jij deze vliegtuig slinger ook gaan maken, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram en ons – Lady Lemonade – tagt in de foto. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Voor meer creatieve inspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Een vliegtuig slinger maken van papier voor in de baby- of kinderkamer.
DIY: Een persoonlijke kerstkaart met rendieren van vingerafdrukken
Rupsje Nooitgenoeg knutselen met knijpers

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Annemarie 24 november 2013 at 8:59 am

  Wow, te gek! Daarmee is het iedere dag feest!

 • Reply Michiel 27 november 2013 at 1:09 am

  Superleuk idee! Goed uitgelegd ook, kan in meerdere vormen worden toegepast dus legio mogelijkheden 🙂

 • Laat een reactie achter