Een WK voetbal toeter knutselen

8 juni 2014

Ik vergeet het nooit meer. 1988, ik was 7 jaar. Nederland speelde de EK finale tegen de Sovjet Unie. We zaten met het hele gezin op de bank, allemaal in het oranje. Mijn vader met de Nederlandse vlag om zijn schouders. Ik keek volgens mij meer naar hem dan naar de buis, want op zijn gezicht gebeurde het. Ik voelde zijn spanning. En toen was daar die eerste goal van Gullit. Hij kopte de 1-0 in vanuit een hoekschop! “Prachtig!”, juichte mijn vader. En dat vond de commentator ook. We sprongen, lachten en juichten. Hup Holland Hup! En toen Van Basten het spel daarna besliste door de 2-0 binnen te schieten en Nederland de voetbaltitel greep, werd ons huis te klein. We gingen de straat op, dansend, toeterend … En niet alleen bij ons, maar overal was het gekkenhuis. Je hoorde iedereen juichen en zingen en alle buren vlogen elkaar om de hals. Wat een feest! Volgende week staan er weer nieuwe helden in het veld die het voor ons allemaal moeten gaan doen. En ik hoop vurig dat we het ver gaan schoppen, zodat Finn een zelfde soort herinnering krijgt. Aan ons supporters zal het in ieder geval niet liggen. Wij zitten er alvast klaar voor met onze zelf gemaakte WK toeter!

Wat heb je nodig voor het knutselen van de wk toeter?

 • Feesttoeters
 • Oranje karton
 • Rood, wit, blauw crêpe papier
 • Touwtje
 • Lijm
 • Schaar
 • Naald

Aan de slag

 1. Knip het oranje karton in een punt. Ik heb een breedte van 3 centimeter aan de onderkant aangehouden en heb vanaf daar in een rechte lijn naar de hoeken van mijn A4tje geknipt.
 2. Maak van het karton een toeter en lijm het uiteinde aan elkaar vast. Om de lijm te laten drogen zonder dat het papier weer los springt, kun je knijpers en een elastiekje gebruiken. Trek het papier van je feesttoeter en lijm je eigen oranjetoeter erin.
 3. Knip van alle kleuren crêpe papier twee brede stroken en leg ze rood, wit, blauw, rood, wit, blauw op elkaar. Vouw het geheel dubbel en knip het met een schaar in.
 4. Plak de versiering op het uiteinde van de toeter en op het randje van de fluit.
 5. Doe het touwtje door het oog van de naald en prik ze door het uiteinde van de toeter.
 6. Leg een knoopje aan het uiteinde van het touwtje, zodat hij niet meer terug kan schieten. En bind het andere uiteinde van het touwtje om de fluit van de toeter vast.

Je toeter is klaar om het Nederlands elftal aan te moedigen. Hup Holland Hup!

Naar het ziekenhuis: Hoe bereid ik Finn voor?
Watermeloen traktatie

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter