Stoomcursus

28 januari 2015

Jeroen omringt zich in een huis vol dames, Reva, Lucy en moi. Ons huis kleurt voornamelijk roze en is gevuld met prinsessenjurken, poppenwagens, een flink poppen assortiment, tassencollecties (nee, niet van mij), kettingen, balletschoentjes en kroontjes. Jeroen heeft nog de illusie dat Reva een voetbalcarrière   tegemoet gaat. Zodra ze een bal aanraakt is hij er als de kippen bij. Forget it lieverd, dat gaat niet gebeuren. Reva en Lucy zijn namelijk twee kleine dametjes in de dop met alles erop en eraan. Ze zijn nog klein, maar ik zie nu al twee heetgebakerde meisjes. Gillen, trekken, krokodillentranen en dramatische taferelen als het even niet volgens plan gaat. En ook al begrijpt Jeroen best veel van het vrouwelijke geslacht, van zijn twee kleine moppies snapt hij soms helemaal nada.

Het hilarische boekje ‘Dochters, een handleiding voor vaders’, is voor alle papa’s die dolgraag iets willen begrijpen van het brein van hun oogappeltje. Tijd voor een stoomcursus. Er zijn gewoon een aantal basisvaardigheden die meisjesvaders in hun hoofd moeten prenten. Denk aan meisjesharen, die zijn bijzonder belangrijk en moeten vooral lang zijn. Waag het niet om ooit te zeggen dat er misschien een stukje van afgeknipt moet worden. Leer liever de andere technieken van invlechten en creatieve kapsels. De technieken staan netjes voorgekauwd in het boek. Een kind kan de was doen! De kleur roze is favoriet en doet het altijd goed. Reva bepaalt het liefst haar eigen zuurstok outfit voor de dag en dit zorgt voor verhitte ochtendrituelen. Als vader krijg je praktische suggesties hoe je de mini-fashionista’s een beetje leuk gekleed de deur uit laat gaan.

handleiding-boek-papa-dochter-tips-snor-grappig-dickswaab-cursus-ladylemonade_nl

Jeroen snapt bij mij al niet waar ik de hele tijd over kan beppen met mijn vriendinnen. Guess what? Reva is nog een tandje erger dan haar eigen moeder. Het liefst 24/7 en als het even kan zo gedetailleerd mogelijk. Leuk om te weten voor de vaders, praten en roddelen is hartstikke gezond. Het schijnt stress verlagend te werken en goed voor het imuumsysteem te zijn. Kortom, lekker stimuleren dus. Nee zeggen tegen je lieve poppetje met haar grote bambi ogen is ook zo’n dingetje wat vaders het liefst negeren. Helaas, even door de zure appel heen bijten, maar met de tips uit het boekje wordt het een appeltje eitje. Zorg er als papa ook altijd voor dat je dochter het idee heeft dat je aandachtig naar haar luistert, ook al dwaal je af naar de sportuitslagen op je iPhone. Bij niet goed luisteren voelen meisjes (ik zelf ook trouwens) zich genegeerd en afgewezen. Dat komt de harmonie niet ten goede, dus doe je best. Het boek bevat ook interviews met Dick Swaab over de werking van het meisjesbrein en met Sanderijn van der Doef over het belang van een positief zelfbeeld. Er gaat een wereld open voor de vaders.

Na deze stoomcursus weet iedere papa als geen ander hoe om te gaan met hun allerliefste dochter. Het boekje is er ook in de variant ‘Zoons, een handleiding voor moeders’.

Pure Colour kleuradvies
De gouden sport tips

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Susanne 29 januari 2015 at 8:15 pm

    Leuk kraamcadeau voor een papa in spe!

  • Laat een reactie achter