Lang leve de draagzak!

14 april 2015

Toen Finn geboren werd, wist ik nauwelijks van het bestaan van draagzakken. Stond niet op de baby uitzetlijst! Maar als snel kwam ik erachter dat ik niet zonder kan. Finn hield niet zo van rijen bij de kassa van de supermarkt, van rode stoplichten of van even kletsen met een vriendin. Zodra de kinderwagen tot stilstand kwam, volgde er snel een huilorkest uit de bak van de wagen en wist ik niet hoe snel ik weer doorlopen moest. Toen ik mijn verdrietige ventje in de supermarkt weer eens uit de wagen tilde om te troosten en deze voor de derde keer omkieperde door het gewicht van de boodschappen kon ik ook wel janken. Ik kocht een BabyBjörn draagzak en dat had ik veel eerder moeten doen! Naast dat Finn nu heerlijk tegen me aan lag, had ik ook mijn handen vrij voor het duwen van winkelkarretjes en pakken van boodschappen. Ook naar het strand geen geploeter door het mulle zand, maar gewoon lekker doorlopen. En zelfs op verjaardagen of thuis als Finn even nergens zin in had, was hij tevreden in de draagzak. Mijn baby zat prinsheerlijk en ik had er nauwelijks last van, omdat zijn gewicht dankzij de heupriem niet op mijn rug of schouders terecht kwam.

draagzak, baby, kind, babybjorn, ergonomisch, draagdoek, dragen, peuter, kleuter, dreumes, dragen, tillen, kinderwagen, buggy, broertje, zusje, baby bjorn, comfortabel, testen, review, moeders, mama, papa, veilig, geborgen, huilbaby, slaap, slapen, proble Toen Charlie geboren werd, bleek de draagzak zijn geld zelfs dubbel waard. Met een rondrennende peuterpuber was het extra fijn om mijn handen vrij te hebben. Als ik Finn van de peuterschool haalde, kon Charlie gewoon doorslapen in de draagzak. Ik kon Finn zelfs nog even duwen in de schommel, zonder dat een ongeduldige baby het op een huilen zette. Want Charlie kon lekker meekijken en vindt alles allang prima zolang hij lekker bij mama zit. Je kunt je voorstellen dat ik enorm baalde toen hij de draagzak ontgroeid was. Daar ging dat stukje vrijheid… Totdat ik erachter kwam dat er tussen de geboorte van Charlie en Finn in een nieuwe Babybjörn gelanceerd is die geschikt is vanaf de geboorte tot drie jaar; de BabyBjörn One. Hoera!

De BabyBjörn One is een draagzak die je maar liefst op vier verschillende posities kunt instellen. Pasgeborenen draag je met het gezichtje naar je toe lekker hoog op je borst met je baby dichtbij je hart en het hoofd goed ondersteund. Na ongeveer vier maanden, kun je de draagzak wat lager instellen. En als je kindje nog wat ouder is en het nekje stevig genoeg, kun je de hoofdsteun naar beneden klappen, zodat je kleine met zijn gezicht andersom kan zitten. De meeste baby’s vinden het heerlijk om de wereld te ontdekken terwijl ze veilig tegen de borst van papa of mama aanleunen. En vanaf 12 maanden kun je je kindje veilig op je rug dragen.

draagzak, baby, kind, babybjorn, ergonomisch, draagdoek, dragen, peuter, kleuter, dreumes, dragen, tillen, kinderwagen, buggy, broertje, zusje, baby bjorn, comfortabel, testen, review, moeders, mama, papa, veilig, geborgen, huilbaby, slaap, slapen, proble

Wat mij verbaast is dat hoewel Charlie inmiddels een stuk zwaarder is, het dragen van hem nog net zo comfortabel is. Geen zere rug of moe gevoel, de heupriem vangt ook de extra kilo’s moeiteloos op. En dankzij de zachte, gevoerde banden, krijg je ook geen last van zere schouders. Wat ik ook zo fijn vind aan de draagzak is dat ik Charlie er zelf in kan zetten, zonder veel gedoe. En als ik hem op mijn rug wil dragen, schuif ik de draagzak gemakkelijk van voor naar achter, terwijl hij er gewoon nog in zit. Ik kijk nu al uit naar Koningsdag. Geen lastig gemanoeuvreer over de vrijmarkt, 100x ‘sorry’ zeggen omdat je weer eens op een paar enkels botst met je kinderwagen, lekker met het hele gezin in het reuzenrad of op de draaimolen. Lang leve de draagzak!

Peuterfrustratie
Boem! Dág vuurwerkangst

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Mlady 30 juli 2016 at 12:29 am

  Jammer… geen ergonomische draagzak maar wordt wel enorm aangeprezen wat ik zeer onterecht vind

 • Reply Isabel 6 oktober 2016 at 7:31 am

  Deze zijn echt zo slecht voor je baby, ergonomisch dragen is zoveel meer verantwoord voor de heupen van je baby.. en draagt veel lekkerder!!

  • Reply Annemieke 9 oktober 2016 at 10:59 pm

   Hoi Isabel, ik weet dat er heel wat gedoe is geweest rondom de draagzakken van BabyBjorn. Maar de BabyBjorn One is wel ergonomisch. In de oudere draagzakken van Babybjorn zitten de kindjes niet met hun beentjes in de kikkerpositie (M-positie) maar hangen de beentjes naar beneden. Babybjorn staat er nog steeds achter dat dit geen kwaad kan voor de heupjes van je kindje. Maar omdat er veel ouders specifiek zoeken naar draagzakken waarbij hun kindje in de M-positie en met gebold rugje kan zitten hebben zij ook een ergonomische draagzak op de markt gebracht, de BabyBjorn One dus. Deze draagzak voldoet wel aan alle eisen. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan gehad.

  Laat een reactie achter