Dressoir stylen – Met deze tips wordt het een plaatje!

21 februari 2023

Een dressoir is een populair meubel voor in het interieur! En dat snappen wij helemaal, want je kunt er alle kanten mee op. Alleen soms kan een dressoir stylen nog best wel uitdagend zijn. In dit blog geven we je leuke en handige dressoir styling tips!

Dressoir stylen tips & trics

Een dressoir past in ieder interieur en kun je in bijna iedere ruimte in huis plaatsen, in de woonkamer, in de slaapkamer, in de hal of in de werkkamer. Dit multifunctionele meubel kun je in allerlei formaten en in de mooiste ontwerpen en stijlen shoppen. Toch kan een dressoir inrichten soms wat lastiger zijn dan je van tevoren had gedacht! Doordat er zo veel mogelijk is, weet je soms misschien even niet meer hoe je moet beginnen. Dit gaat helemaal goedkomen met deze praktische en stijlvolle tips!

1# Less is more

Het gevaar met een dressoir is dat je er snel teveel spulletjes op zet, dit geeft een rommelig effect. Wees dus kritisch wat je er wel of niet op plaatst.

2# Kleurenpalet

Kies voor één of twee accentkleuren die je terug laat komen in accessoires die je plaatst op het dressoir. Ton sur ton – je maakt gebruik van één kleur in verschillende tinten – werkt ook altijd heel goed. Op deze manier wordt het één geheel en creeër je ook rust.

3# Dressoir lamp

Dressoir stylen - Met deze tips wordt het een plaatje

Een dressoir is ook een ideaal meubel om sfeerverlichting op te plaatsen. Een stijlvolle tafellamp is niet alleen functioneel, maar staat ook super sfeervol op een dressoir.

4# Werk met verschillende hoogtes

Gebruik accessoires met verschillende hoogtes, dit geeft extra dynamiek. Werk van hoog naar laag, dit zorgt voor balans. Denk bijvoorbeeld aan een mooie grote vaas met bloemen, zet voor de vaas een (lagere) mooie kandelaar met kaars en daarvoor een mooi keramiek schaaltje. Werk altijd met oneven aantallen, zo krijg je het snelst evenwicht tussen de accessoires. Je kunt natuurlijk allerlei verschillende accessoires met elkaar combineren. Ook kun je dit heel leuk doen met een groepje planten bij elkaar in diverse formaten.

‘Lees ook: De beste vloer kiezen voor jouw huis? Zo kom je erachter!

5# Geef je dressoir een persoonlijke touch

Een dressoir is bij uitstek geschikt om foto’s op te plaatsen, hiermee geef je zelf een persoonlijke touch aan het meubel. Groepeer verschillende formaten lijstjes bij elkaar en geef ze een mooi plekje. Kies ook hier voor eenheid in lijstjes, combineer bijvoorbeeld het materiaal hout met zilver of goud of kies voor allemaal dezelfde soort lijstjes.

6# Hang iets moois boven het dressoir

Dressoir stylen - Met deze tips wordt het een plaatje

Boven een dressoir heb je nog genoeg ruimte om iets op te hangen. Het is heel tof om daar een unieke eye-catcher op te hangen, bijvoorbeeld een bijzonder kunstwerk, een mooi wandkleed of een (persoonlijke) IXXI ontwerp. Zorg ervoor dat de wanddecoratie goed matcht met het dressoir, dat het qua kleur ook in evenwicht blijft. Ook leuk, zet een lijst met een kunstwerk of een persoonlijke foto op het dressoir tegen de muur aan. Zo kun je heel makkelijk weer wisselen met een ander kunstwerk of fotolijst. Een prachtige spiegel staat ook te gek boven een kast, het maakt de ruimte meteen ook optisch groter.

7# Open dressoir stylen

Je kunt dressoirs in verschillende ontwerpen shoppen. Een gesloten dressoir is heel fijn om spulletjes in op te bergen die je uit het zicht wil hebben. Ideaal ook als je kleine kinderen hebt en rondslingerend speelgoed netjes een plek wil geven. Een open dressoir geeft weer een hele andere sfeer in de ruimte, het zorgt voor een speelse look. Het gevaar hier is ook dat het snel te vol wordt gezet met allerlei spulletjes. Probeer bij het inrichten van een open dressoir ook de rust en eenheid te bewaren. Maak groepjes, denk aan een aantal vaasjes of kandelaars bij elkaar. Geef een vaas, een mooie keramiek schaal of een persoonlijke souvenir een plekje in de open kast. Stapel een rijtje boeken of tijdschriften op elkaar. En laat ook ruimte open in de kast, niet alles hoeft opgevuld te worden.


Dit zijn dé musthave kledingstukken voor een zomerse outfit
Nieuwe auto? Zo sluit je de beste autoverzekering af!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter