5 x Kidsproof zomerdrankjes

16 juli 2019
5 x Kidsproof zomerdrankjes

Negen maanden zomer en drie maanden winter?! Ik teken ervoor, het lijkt mij de ideale verdeling. Zodra het kwik omhoog schiet, moet er natuurlijk wel genoeg gehydrateerd worden. Daarom maak ik voor Reva en Lucy vaak zelf heerlijke frisse dorstlessers, die ik zelf ook net zo hard mee drink. Met deze vijf zomerdrankjes recepten komen de kids deze zomer met gemak aan voldoende vocht

5 x Zomerdrankjes

1. Fruitwater Aardbei – Blauwe bes – Bascilicum

Eigenlijk heb ik vanaf kleins af aan de meiden aangeleerd ook gewoon water te drinken naast hun dagelijkse glaasje limonade. Alleen zegt Reva zo nu en dan dat water eigenlijk een beetje saai is, wat ik me natuurlijk heel goed kan voorstellen. Ik maak steeds vaker fruitwater, dit is super simpel om te maken en geeft het water net even iets meer smaak. Fruitwater van aardbei, blauwe bes en basilicum is hier favoriet. Op Lekker eten met Linda kun je precies lezen hoe je deze frisse drankjes moet maken.

‘Lees ook: 14 x Zomerse traktatie – voor alle kids die in de zomer jarig zijn.

2. Watermeloen limonade

Er gaat niets boven een groot glas koude limonade. En dit maak je net zo makkelijk zelf, helemaal nu de supermarkten vol liggen met de meest heerlijke zoete vruchten. Hier kun je het recept lezen voor een frisse watermeloen limonade. Als fruit al zoet genoeg is van zichzelf heb je eigenlijk niet veel meer nodig. Afbeelding fruit – Roman Debree voor Shutterstock.

3. Chocolade milkshake

Dit is een traktatie op zich, een chocolade milkshake gemaakt van banaan, cacaopoeder en amandelmelk. Onwijs lekker en ook nog gezond! En voor degene die toch echt dat bolletje ijs missen dit kun je er natuurlijk altijd nog aan toevoegen. Het recept staat op de foodblog van Uit Paulines Keuken.

‘Lees ook: 7 x Simpele en heerlijke BBQ hapjes voor de kids

4. Groene smoothie met mango en munt

I love smoothies! Mijn meiden drinken dit alsof het limonade is. Deze groene smoothie van banaan, mango en spinazie is momenteel hier in huis helemaal hot. Aangezien Reva en Lucy in de zomer minder trek hebben in eten is het van deze smoothie extra fijn dat er ondertussen toch weer wat groente naar binnen gaat. Een lekkere smoothie maken is zo gedaan, lees op de site van de Groene Meisjes hoe je dit healthy drankje zelf kunt maken.

5. Aarbeien slush puppie

Eén van mijn favoriete zomerdrankjes van vroeger was slush puppie. Ik fietste er speciaal voor naar de stad met mijn vriendinnen. Beetje jeugdsentiment en daarom nu extra leuk om het zelf te maken. Met wat aardbeien, verse munt, limoen en ijsklontjes maak je in een handomdraai je eigen homemade slush puppie. Een heerlijke dorstlesser voor een warme zomerse dag. Kijk voor het exacte recept op de site van Jamie Oliver.

‘Lees ook: 6 Zomerse ijsrecepten om samen met je kind te maken.

Uitgelichte afbeelding: meisje met sinaasappels – Sunny Studio voor Shutterstock.

De grote kinderijsjes test & lekkere ijs recepten om zelf te maken
IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter