Drollenkoekjes – Hét succes recept voor deze lekkere ‘vieze’ kindertraktatie

9 april 2019
Drollenkoekjes - Hét succes recept voor deze lekkere 'vieze' kindertraktatie

Drollenkoekjes zijn een mega hit als kindertraktatie. Ze zijn makkelijk te maken én hebben humor. Want wie lust er nou poep?! Nou, deze hoopjes smaken gelukkig onwijs lekker! Wil jij ze ook eens maken? In dit blog laat ik je zien hoe dat moet en wat het recept is voor deze lekkere, ‘vieze’ koekjes.

Wat heb je nodig?

Deze ingrediënten zijn voor 12 drollenkoekjes:

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (= 16 gram)
  • ei
  • 360 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • Eetbare oogjes (die kun je o.a. hier kopen)
  • Glazuur of decoratiestift (van Dr. Oetker)
‘Lees ook: Dino feestje – De leukste spelletjes, versiering & snacks voor een top partijtje.’

Recept drollenkoekjes deeg

  1. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker tot een gladde massa.
  2. Voeg het ei, de bloem en cacao toe en kneed het deeg tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Maak van het deeg een bol, verpak hem met vershoudfolie en leg hem minimaal een uur in de koelkast. Een nachtje kan ook. Hoe kouder het deeg hoe minder de drollenkoekjes straks inzakken of uitlopen.

De drollenkoekjes maken

  1. Als het deeg goed koud is, kun je de drollenkoekjes maken. En dat begint met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.
  2. Daarna verdeel je de bol deeg in 12 ongeveer gelijke stukken.
  3. Die stukken kneed je even door elkaar en dan rol je er een lange slang van met een puntig uiteinde.
  4. De slang rol je op tot een drol en het puntje steek je een beetje omhoog.
  5. Daarna bak je de drollenkoekjes gaar in 15-20 minuten in de oven.
  6. En als de koekjes afgekoeld zijn, dan geef je ze als finishing touch nog een paar ogen, net als de drol emoticon. De oogjes kun je er opplakken met glazuur – gemaakt van poedersuiker met een paar druppels water – of met de decoratiestiften van Dr. Oetker. En dan is je kindertraktatie klaar!
‘Lees ook: Tijger partijtje – De leukste inspiratie voor spelletjes, activiteiten, versiering & snacks.’

Tip!
Serveer je drollenkoekjes met een rol wc papier in plaats van servetjes. Dat maakt deze kindertraktatie helemaal af!

Drollenkoekjes - Hét succes recept voor deze lekkere 'vieze' kindertraktatie

Nog meer kindertraktatie inspiratie

Ik ben benieuwd of jij deze lekkere, ‘vieze’ drollenkoekjes ook eens gaat maken! Zo ja, laat je me dan weten wat je ervan vond in een reactie onder dit blog?

Op ons blog vind je behalve deze koekjes nog veel meer traktatie inspiratie. Hieronder vind je al onze eerder geschreven blogs op een rij:

‘Lees ook: Het LEGO Ninjago partijtje van Finn – Inspiratie voor een geslaagd feestje.’

Ik hoop dat je tussen al onze ideeën iets leuks vindt! Wil je nou niets meer van ons missen? Abonneer je dan zeker ook nog even (gratis!) op ons YouTube kanaal. Daar posten we wekelijks nieuwe video’s!

Drollenkoekjes - Hét succes recept voor deze lekkere 'vieze' kindertraktatie
Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen
Dino feestje - De leukste spelletjes, versiering & snacks voor een top partijtje

Dit vind je misschien ook leuk

14 Reacties

  • Reply Milou 19 juni 2019 at 9:29 pm

    Kan je deze koeken goed bewaren? Hoe lang?

  • Reply Annemieke 29 juni 2019 at 11:57 pm

    Hoi Milou, net als zandkoekjes zou je ook deze drollenkoekjes zo’n 4 weken moeten kunnen bewaren als je ze in een afgesloten koektrommel doet. Bij mij zijn ze echter nog nooit zo lang bewaard gebleven. ? Groetjes, Annemieke

  • Reply Erik Versnel 5 augustus 2019 at 10:54 pm

    Hallo,

    Ze zien er super lekker uit hoor ik wil ze ook graag gaan maken,maar even een vraagje welke maat ei is er gebruikt ??

  • Reply angela 11 september 2019 at 10:23 am

    Welke bloem moet ik gebruiken?

  • Reply S 12 december 2019 at 10:46 am

    Zijn deze koekjes ook ergens te bestellen?

  • Reply Julia 21 juni 2020 at 11:56 am

    Echt lekker<3!!!

  • Reply Kiki 21 juni 2020 at 5:30 pm

    Welk tempratuur op de hetelucht oven?En op een rooster of de bakplaat?

  • Reply Hiltje 13 april 2021 at 9:36 am

    Onze kinderen mochten zelf kiezen welke koekjes ze wouden bakken.. de keuze was snel gemaakt.. de drollenkoekjes!
    Wat een plezier om ze te maken en om op te eten ? we zullen ze nog veel en vaak maken! Dankje voor het recept en de goede uitleg!

  • Reply Nicolette 7 november 2021 at 3:50 pm

    Ze zien er heel lekker uit nog niet geproefd en we hebben ze net gemaakt nog nooit gebakken dus dit was een uitdaging ??

  • Reply Gabi Muhring 29 augustus 2022 at 5:35 pm

    Het deeg breekt tijdens het rollen en boetseren van de drollen.. wat doe ik verkeerd?

  • Reply Louelle 30 november 2022 at 10:01 am

    Hoi Annemieke,

    Heb ze gemaakt als traktatie voor m’n dochter. Recept en uitleg zijn perfect en het was een grote hit in de klas. Dank je wel!

    Groeten Louelle

  • Reply Karin 15 april 2023 at 4:52 pm

    Ik ben deze koekjes op dit moment aan het maken voor de traktatie van mijn zoon die maandag 8 wordt. Ik maak ze niet met roomboter maar ivm de koemelkallergie van hem met plantaardige margarine en dat gaat prima! Hadden al een keer proef gebakken en ze zijn heerlijk. Ben benieuwd naar de reacties maandag ?

  • Reply Rosa 25 februari 2024 at 12:09 pm

    cool

  • Reply Rosa 25 februari 2024 at 12:10 pm

    cool leuk

  • Laat een reactie achter